Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon's nye hovedkvarterer får blandet modtagelse / Fiberforbindelser skal modvirke en opsplitning af Danmark / It Relation styrker sin position med opkøb / Bitcoin-nedturen fortsætter

Amazon's nye hovedkvarterer får blandet modtagelse. Fiberforbindelser skal modvirke en opsplitning af Danmark. It Relation styrker sin position med opkøb og så fortsætter nedturen for bitcoin.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Amazon's nye hovedkvarterer får blandet modtagelse

Det er ikke sikkert, at det udelukkende er en gevinst for Long Island City ud for New York og Crystal City tæt ved Washington DC, at de skal huse Amazon's nye hovedkvarterer.

Det skriver Børsen.

Der følger nemlig mere end de tusindvis af højtbetalte arbejdspladser med, når Amazon rykker ind. Byer i hele USA har flirtet med virksomheden og forsøgt at charmere sig ind med skatterabatter, men de nye hovedkvarterer kan også bringe en kedelig side med.

Med de mange højtbetalte jobs følger nemlig også huslejestigninger i lokalområderne, og det har givet anledning til protester. Seattle-borgmester Jenny Durkan har blandt andet berettet, hvordan huslejerne er steget med 57 procent og antallet af hjemløse ligeledes er steget.

Læs mere her: Politikere i oprør over Amazons nye hovedkvarter: "Ikke rimeligt at skatteydere skal betale til et af verdenshistoriens rigeste firmaer"

Læs mere her: 238 byer meldte sig på banen - men nu har Amazon besluttet sig: Her kommer Amazons nye hovedkvarter til at ligge

Fiberforbindelser skal modvirke en opsplitning af Danmark

Danmark risikerer at blive splittet i et a-hold og et b-hold. Sådan lyder spådommen fra Torben Rune, der er teleekspert og stifter af konsulenthuset Netplan.

Han mener, at ulige adgang til fiberforbindelser kan få betydelige konsekvenser for ligheden mellem landets borgere.

”Det er giftigt i den henseende, at dem, der bliver afskåret fra de nye muligheder, meget hurtigt kan blive til et b-hold, som uden egen skyld bliver hægtet af udviklingen, som bliver indrettet efter flertallets adgang til høje båndbredder,” lyder advarslen fra Torben Rune.

Derfor håber han, at flere vil begynde at se på fiberforbindelser som en del af det man normalt betegner som kritisk infrastruktur - vand, elektricitet og varme.

Uden adgang til en hurtig netforbindelse vil en gruppe af danskerne, i følge Torben Rune, blive afskåret fra tjenester, der netop kræver en hurtig og stabil internetforbindelse.

Læs mere her: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

It Relation styrker sin position med opkøb

Danske It Relation øger sin forretning øst for Storebælt. Det sker med et opkøb af virksomheden TechBiz.

Det oplyser virksomheden i en pressemedelelse.

”Der er et perfekt match mellem virksomhederne, når det drejer sig om kompetencer, kundefokus og ikke mindst virksomhedskultur. Vi glæder os til at gennemføre integrationen og samle virksomhederne på It Relations nye store kundecenter på Østerbro i København,” siger Henrik Kastbjerg, der er It Relations administrerende direktør.

Med opkøbet overtager It Relation også Techbiz' kunder, der ikke kommer til at opleve nogen ændring ved overtagelsen. Det samme gælder medarbejderne hos virksomheden, der har 18 år på bagen.

Læs mere her: Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

Bitcoin-nedturen fortsætter

Nedturen virker endeløs for den heftigt omtalte kryptovaluta bitcoin, der den seneste uges tid har tabt en endnu større del af sin værdi.

Værdien har i det seneste døgns tid været nede og kysse knap 4000 dollar, hvilket er et kursfald på 25 procent over den seneste uge.

Det skriver Bloomberg.

Den voldsomme barbering af kursen kommer efter en periode med en relativt stabil pris på omkring 6000 dollar, og årsagen til det heftige kursfald er stadig uklar.

Mindet om toppen for 11 måneder siden, da den digitale mønt blev handlet til 16.000 dollar virker fjern.

Læs mere her: Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Kun seks VPN-forbindelser åbner Netflix på dansk

Markedet flyder med VPN-løsninger, men hvis man vil have en løsning, der kan åbne for dansk Netflix-indhold, når man er i udlandet, skal man vælge ret specifikt.

En ny undersøgelse foretaget af Comparitech viser, at blot af de VPN-løsninger åbner Netflix på dansk.

Det drejer sig om:

  • F-Secure Freedome
  • Ironsocket
  • NordVPN
  • PerfectPrivacy
  • PrivateVPN
  • SurfShark
Danmark er dermed et af de svære lande at få adgang til via VPN. Det viser undersøgelsen, der også peger på lande som Belgien, Mexico og Israel som svære lande at tilgå med VPN. Lettest er det at finde en VPN-løsning, der kan åbne op for det amerikanske Netflix. Her fungerede hele 43 ud af 59 testede løsninger.

Læs mere her: Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere