Artikel top billede

Microsoft og Google i Chrome-samarbejde? Noget tyder på det

Microsoft hjælper Google med at få deres Chrome-browser til at virke på flere Windows 10 maskiner.

Microsoft-folk er netop nu i færd med at udvikle på Googles Chrome-browser erfarer netmediet 9to5Google, som har fundet flere spor på Microsoft indflydelse på søgegigantens browser.

Samarbejdet er dog forbeholdt den Windows 10 version af Chrome-browseren, som er tiltænkt de ARM-baserede maskiner. Altså Windows 10 laptops og tablets med mobilprocessorer ombord.

Trækket kan undre, for under et år siden trak netop Microsoft stikket til Googles Chrome-browser i Microsoft Store.

I mellemtiden har Chrome-browseren fortræbgt Microsofts Edge-browser til sin mindste markedsandel nogensinde.

Se også: Brugerne vender ryggen til Microsofts browsere: Markedsandel nu på laveste niveau siden 1990’erne

Google forbrød sig med app-butikkens forskrifter, lød det dengang – givetvis fordi søgegiganten her skal anvende de HTML og JavaScript engines, der stilles til rådighed i Windows, fremfor Googles egen ’Blink Engine’.

Topfolk fra komponent-producenten Qualcomm, der udvikler ARM-baserede processorer, har sidste måned også indikeret, at en Chrome-version til Windows 10 på ARM-maskiner er på vej.

Microsoft og Google synes dog også at nærme sig på andre fronter, efter det i sidste måned lød, at begge selskaber er i færd med at give mulighed for at installere Windows 10 på Chromebook-maskiner.

Læs også: Kan Windows få lov til at leve på Chromebooks?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere