Artikel top billede

Microsoft og Google i Chrome-samarbejde? Noget tyder på det

Microsoft hjælper Google med at få deres Chrome-browser til at virke på flere Windows 10 maskiner.

Microsoft-folk er netop nu i færd med at udvikle på Googles Chrome-browser erfarer netmediet 9to5Google, som har fundet flere spor på Microsoft indflydelse på søgegigantens browser.

Samarbejdet er dog forbeholdt den Windows 10 version af Chrome-browseren, som er tiltænkt de ARM-baserede maskiner. Altså Windows 10 laptops og tablets med mobilprocessorer ombord.

Trækket kan undre, for under et år siden trak netop Microsoft stikket til Googles Chrome-browser i Microsoft Store.

I mellemtiden har Chrome-browseren fortræbgt Microsofts Edge-browser til sin mindste markedsandel nogensinde.

Se også: Brugerne vender ryggen til Microsofts browsere: Markedsandel nu på laveste niveau siden 1990’erne

Google forbrød sig med app-butikkens forskrifter, lød det dengang – givetvis fordi søgegiganten her skal anvende de HTML og JavaScript engines, der stilles til rådighed i Windows, fremfor Googles egen ’Blink Engine’.

Topfolk fra komponent-producenten Qualcomm, der udvikler ARM-baserede processorer, har sidste måned også indikeret, at en Chrome-version til Windows 10 på ARM-maskiner er på vej.

Microsoft og Google synes dog også at nærme sig på andre fronter, efter det i sidste måned lød, at begge selskaber er i færd med at give mulighed for at installere Windows 10 på Chromebook-maskiner.

Læs også: Kan Windows få lov til at leve på Chromebooks?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere