Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Mobil-guide: De bedste telefoner til under juletræet

Det er lidt af en jungle, der skal navigeres i, når der skal shoppes smartphone-gaver. Herunder får du Computerworlds bud på de bedste mobile julegaver.

Den efterhånden nødvendige smartphone er fortsat et populært gaveemne her i den kommende, søde juletid.

Markedet er dog fortsat en mindre jungle, for den der ikke følger mobilmarkedet nøje, med mange modeller og mærker i spil.

Guiden herunder er til dig, der søger inspiration til en mobil julegave.

Her er tænkt i forskellige prislag og i modeller, der vil glæde, uanset om det er juniors eller seniors første mobiltelefon, en ny mobil følgesvend til kæresten eller bare en ny mobil til dig selv.

Se også: Studieklar PC til små penge: Her er 11 tips til den perfekte, prisvenlige bærbar

Motorola Moto G6 – ca. 1.400 kroner

En billig mobil behøver ikke at være en skrabet sag.

Det beviser Motorola med sin fornuftigt udstyrede Motorola G6 der byder på stærke komponenter pakket ind i et pænt ydre: octa-core kræfter, rendyrket Android, stort display og dobbeltkamera.

Til sin nuværende pris på omkring 1.400 får man meget mobil for pengene, mens den aktuelle tilbuds pris på omkring 1.100 gør den til et mindre mobilkup.

Nokia 7 Plus – ca. 2.500 kroner

Efterlyser du en snusfornuftig mobil, der kan klare de fleste opgaver, er Nokias 7 Plus en oplagt følgesvend.

Den er bundsolidt skruet sammen, softwaren sørger Nokia for at holde konstant ajour, mens både ydelsen og kameraerne er gode.

Prisen er nu nede omkring de 2.500 kroner, hvilket gør den til et fortrinlig køb for de penge.

Apple iPhone 7 – ca. 3.700 kroner

Billigste adgangsbillet til Apples iOS-økosystem er den ultrakompakte iPhone SE. Men den er efterhånden ved at være en bedaget sag.

Ved at spendere omkring 1.500 kroner ekstra, rykker man et par klasser op i størrelse, ydelse, funktioner og ambitioner med Apples iPhone 7.

Her får du en fiks smartphone der byder på glimrende ydelse, godt kamera og et vandtæt ydre. Langt hen af vejen matcher den endda Apples nyere iPhone 8.

Samsung Galaxy S9 – ca. 4100 kroner

Ønsker du et mere distingveret look, er Samsungs lækre Galaxy S9 blevet et bedre køb end nogensinde, for prisen er faldet betragteligt siden debuten for godt et halvt år siden.

Designmæssigt er den nærmest identisk med den ældre Galaxy S8’er, men det er der ingen skam i, for telefonen er stadig den mest kompakte mobil, der kan diske op med 5,8” lækker OLED-display i et slankt buet ydre.

Kameraet performer godt, mens processoren næsten spiller i samme liga som efterårets stjerner.

Huawei Mate 20 Pro – ca. 7.400 kroner

Med sin nyeste Mate-mobil fik Huawei eftertrykkeligt bevist, at de hører med i den absolutte superliga, når det gælder smartphones.

Mate 20 Pro er intet mindre end den bedst ekviperede smartphone, der kan købes for penge i dag, når den samtidigt er nydeligt skruet sammen.

Apple iPhone Xs – ca. 8.400 kroner

Det er igen stratosfæriske beløb, Apple tager for deres allerfineste iPhones. Men med iPhone Xs har selskabet også skabt den højeste ydende mobil, der kan købes for penge, mens iOS 12 og App Storens udvalg cementer Apples førerposition i high-end markedet.

Den er dyr, men den giver også den bedste mobiloplevelse i hverdagen.

Læs Computerworlds test af de anbefalede smartphones nedenunder:
Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber
Nokia 7 Plus imponerer til test: Den er Nokias bedste smartphone nogensinde
Test: Du kan roligt købe en iPhone 7 Plus - også selv om Apples designafdeling må være faldet i søvn
Test af Samsungs to nye S9-telefoner: Ikke værd at hidse sig op over
Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone
Test: Apples iPhone Xs er den bedste smartphone, der kan købes i dag – men prisen er derefter


Loading ikon