Guide: Her er de bedste gaver til at skabe det intelligente og smarte hjem

Gør hjemmet smartere, dit liv enklere og spar endda nogle penge med Computerworlds anbefalede smart-gaver.

Med en enkel dag til, at julemåneden skydes i gang, går jagten på de helt rigtige julegaver for alvor i gang.

På Computerworlds redaktion er der en forkærlighed for hårde pakker, særligt af den elektroniske slags, som kan gøre livet lettere.

Her kommer dagens guide i spil, hvor vi giver et bud på de smart-enheder, der kan gøre dit hjem smartere, dit liv enklere og endda spare nogle penge på den lange bane.

Læs også: Mobil-guide: De bedste telefoner til under juletræet

Ikea Trådfri stikdåse – fra 80 kroner
En af de billigste, men også enkleste måder at gøre hjemmet smartere er en intelligent stikdåse.

Her er Ikeas enkle ’Trådfri’ en af de billigste og bedste måder at komme i gang.

For bare 80 kroner kan du forvandle hjemmets eksisterende enheder – eksempelvis kaffemaskinen – til et smart-device. Indstil en timer, eller fjernstyr stikket fra den enkle Ikea-app, og få kaffebrygningen skudt i gang på et givent tidspunkt. For 20 kroner ekstra kan en fysisk fjernbetjening tilkøbes.

Billigere og enklere kan det ikke gøres.

Google Chromecast 3 – omkring 300 kroner
En anden billig måde at få ’smartificeret’ hjemmet er med Googles fornuftigt prissatte Chromecast-enheder.

Man slutter Chromecast'en til fjernsynets HDMI-stik, som med ét forvandles til en streaming-modtager til blandt andet Netflix, DR TV, HBO og ViaPlay.

Det har længe været en billig og velfungerende løsning – som nu er endnu hurtigere og effektiv i 3. generationsudgaven, som understøtter 60 FPS-visning.

Interessante alternativer er også Chromecast Ultra og Audio, som leverer henholdsvis 4K-streaming og multirumslyd.

Google Home mini – omkring 400 kroner
Når hjemmets smart-enheder skal styres, kan du slippe for at hive mobilen op af lommen med Googles nye Home mini.

Den er billig at anskaffe, men giver præcis samme smarte funktionalitet som Googles stemmestyrede Assistant giver på mobilen eller i den væsentligt dyrere Google Home.

Kommandoer som ’tænd lyset’, ’ giv mig vejrudsigten’, ’spil noget Michael Jackson’ vil alt sammen eksekveres uden at skulle have fat i mobilen.

Geeni-smartpærer – fra 150 kroner
Smartbelysning, altså belysning som kan tilpasse sig dit brugsmønster og fjernstyres enten via mobilen eller stemmen (med for eksempel Google Home eller Amazon Alexa), gør livet lettere.

Her er Geeni en favorit på redaktionen, for ud over at give de trådløse styringsmuligheder, er debutprisen på omkring 150 kroner overkommelig, hvis man vil prøve teknologien.

Tado-termostater – fra omkring 600 kroner
Der kan også være god økonomi i et smarthjem.

Med en serie af brugervenlige smart-termostater har tyske Tado kreeret nogle enheder, som kan tjene sig selv hjem.

Ved at kunne styre varmeforbruget minutiøst (eksempelvis ved at skrue ned, når der luftes ud, eller hjemmet er tomt), kan der spares mere end 20 procent på varmeregningen.

Samtidig er både app og enheder skruet godt sammen, og de er pænere end nogen af de andre termostatter på markedet.

Google WiFi – fra 1.000 kroner
Det smarte hjem kræver et solidt trådløst netværk. Det skal kunne håndtere mange enheder samtidig, sikre god dækning og høje overførselshastigheder.

Googles Wifi-netværk er skabt til netop det formål og er samtidig en af de enkleste og mest pålidelige løsninger i brug.

Her kan samtidig tilsluttes flere enheder på stribe, så hjemmet altid er sikret den bedst mulige forbindelse.

Netgear Arlo Pro 2 – fra 2.500 kroner
Det smarte hjem kan også byde på mere sikkerhed med overvågningskameraer, som på trådløs vis holder øje med hjemmet og eventuelle forsøg på indbrud.

Her er Netgears Arlo et af de enkleste i brug og ikke mindst opsætning. Det er fuldt trådløse kameraer, som kører på genopladelig batterikraft eller via solceller. Der skal altså ikke trækkes kabler i forbindelse med opsætningen.

Læs Computerworlds omtale af de nævnte produkter:
Test: Ikeas "TrådFri" er intelligente lys-pærer i sin enkleste form

Her er den eneste Google-nyhed, der finder vej til Danmark: Den nye Chromecast


Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”


Test: Smarte pærer fra Geeni er nemme at sætte op - men det smarte kommer først, når du overgiver dig til tech-giganterne

Test: Google WiFi gav mig internettet tilbage i soveværelset


Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.