Guide: Her er de bedste gaver til at skabe det intelligente og smarte hjem

Gør hjemmet smartere, dit liv enklere og spar endda nogle penge med Computerworlds anbefalede smart-gaver.

Med en enkel dag til, at julemåneden skydes i gang, går jagten på de helt rigtige julegaver for alvor i gang.

På Computerworlds redaktion er der en forkærlighed for hårde pakker, særligt af den elektroniske slags, som kan gøre livet lettere.

Her kommer dagens guide i spil, hvor vi giver et bud på de smart-enheder, der kan gøre dit hjem smartere, dit liv enklere og endda spare nogle penge på den lange bane.

Læs også: Mobil-guide: De bedste telefoner til under juletræet

Ikea Trådfri stikdåse – fra 80 kroner
En af de billigste, men også enkleste måder at gøre hjemmet smartere er en intelligent stikdåse.

Her er Ikeas enkle ’Trådfri’ en af de billigste og bedste måder at komme i gang.

For bare 80 kroner kan du forvandle hjemmets eksisterende enheder – eksempelvis kaffemaskinen – til et smart-device. Indstil en timer, eller fjernstyr stikket fra den enkle Ikea-app, og få kaffebrygningen skudt i gang på et givent tidspunkt. For 20 kroner ekstra kan en fysisk fjernbetjening tilkøbes.

Billigere og enklere kan det ikke gøres.

Google Chromecast 3 – omkring 300 kroner
En anden billig måde at få ’smartificeret’ hjemmet er med Googles fornuftigt prissatte Chromecast-enheder.

Man slutter Chromecast'en til fjernsynets HDMI-stik, som med ét forvandles til en streaming-modtager til blandt andet Netflix, DR TV, HBO og ViaPlay.

Det har længe været en billig og velfungerende løsning – som nu er endnu hurtigere og effektiv i 3. generationsudgaven, som understøtter 60 FPS-visning.

Interessante alternativer er også Chromecast Ultra og Audio, som leverer henholdsvis 4K-streaming og multirumslyd.

Google Home mini – omkring 400 kroner
Når hjemmets smart-enheder skal styres, kan du slippe for at hive mobilen op af lommen med Googles nye Home mini.

Den er billig at anskaffe, men giver præcis samme smarte funktionalitet som Googles stemmestyrede Assistant giver på mobilen eller i den væsentligt dyrere Google Home.

Kommandoer som ’tænd lyset’, ’ giv mig vejrudsigten’, ’spil noget Michael Jackson’ vil alt sammen eksekveres uden at skulle have fat i mobilen.

Geeni-smartpærer – fra 150 kroner
Smartbelysning, altså belysning som kan tilpasse sig dit brugsmønster og fjernstyres enten via mobilen eller stemmen (med for eksempel Google Home eller Amazon Alexa), gør livet lettere.

Her er Geeni en favorit på redaktionen, for ud over at give de trådløse styringsmuligheder, er debutprisen på omkring 150 kroner overkommelig, hvis man vil prøve teknologien.

Tado-termostater – fra omkring 600 kroner
Der kan også være god økonomi i et smarthjem.

Med en serie af brugervenlige smart-termostater har tyske Tado kreeret nogle enheder, som kan tjene sig selv hjem.

Ved at kunne styre varmeforbruget minutiøst (eksempelvis ved at skrue ned, når der luftes ud, eller hjemmet er tomt), kan der spares mere end 20 procent på varmeregningen.

Samtidig er både app og enheder skruet godt sammen, og de er pænere end nogen af de andre termostatter på markedet.

Google WiFi – fra 1.000 kroner
Det smarte hjem kræver et solidt trådløst netværk. Det skal kunne håndtere mange enheder samtidig, sikre god dækning og høje overførselshastigheder.

Googles Wifi-netværk er skabt til netop det formål og er samtidig en af de enkleste og mest pålidelige løsninger i brug.

Her kan samtidig tilsluttes flere enheder på stribe, så hjemmet altid er sikret den bedst mulige forbindelse.

Netgear Arlo Pro 2 – fra 2.500 kroner
Det smarte hjem kan også byde på mere sikkerhed med overvågningskameraer, som på trådløs vis holder øje med hjemmet og eventuelle forsøg på indbrud.

Her er Netgears Arlo et af de enkleste i brug og ikke mindst opsætning. Det er fuldt trådløse kameraer, som kører på genopladelig batterikraft eller via solceller. Der skal altså ikke trækkes kabler i forbindelse med opsætningen.

Læs Computerworlds omtale af de nævnte produkter:
Test: Ikeas "TrådFri" er intelligente lys-pærer i sin enkleste form

Her er den eneste Google-nyhed, der finder vej til Danmark: Den nye Chromecast


Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”


Test: Smarte pærer fra Geeni er nemme at sætte op - men det smarte kommer først, når du overgiver dig til tech-giganterne

Test: Google WiFi gav mig internettet tilbage i soveværelset


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan påvirker Virtual Cloud Network den totale økonomi
Når virksomheder og organisationer prioriterer initiativer, der omhandler digital transformation, så oplever mange at legacy netværk arkitektur holder dem tilbage. For at støtte nye forretningsmodeller, cloudtilpasning og en eksplosion i connected devices gør, at moderne netværk skal supportere interoperabilitet på tværs af datacentre, multiple clouds, branch lokationer og edge devices. Med et Virtual Cloud Network baseret på NSX teknologi, så sigter VMWare mod at adressere disse problemer, ved at give organisationer mulighed for at geare en software til at connecte, operere og sikre end-to-end arkitektur, som supporterer applikationer uanset hvor de befinder sig.