Guide: Her er de bedste gaver til at skabe det intelligente og smarte hjem

Gør hjemmet smartere, dit liv enklere og spar endda nogle penge med Computerworlds anbefalede smart-gaver.

Med en enkel dag til, at julemåneden skydes i gang, går jagten på de helt rigtige julegaver for alvor i gang.

På Computerworlds redaktion er der en forkærlighed for hårde pakker, særligt af den elektroniske slags, som kan gøre livet lettere.

Her kommer dagens guide i spil, hvor vi giver et bud på de smart-enheder, der kan gøre dit hjem smartere, dit liv enklere og endda spare nogle penge på den lange bane.

Læs også: Mobil-guide: De bedste telefoner til under juletræet

Ikea Trådfri stikdåse – fra 80 kroner
En af de billigste, men også enkleste måder at gøre hjemmet smartere er en intelligent stikdåse.

Her er Ikeas enkle ’Trådfri’ en af de billigste og bedste måder at komme i gang.

For bare 80 kroner kan du forvandle hjemmets eksisterende enheder – eksempelvis kaffemaskinen – til et smart-device. Indstil en timer, eller fjernstyr stikket fra den enkle Ikea-app, og få kaffebrygningen skudt i gang på et givent tidspunkt. For 20 kroner ekstra kan en fysisk fjernbetjening tilkøbes.

Billigere og enklere kan det ikke gøres.

Google Chromecast 3 – omkring 300 kroner
En anden billig måde at få ’smartificeret’ hjemmet er med Googles fornuftigt prissatte Chromecast-enheder.

Man slutter Chromecast'en til fjernsynets HDMI-stik, som med ét forvandles til en streaming-modtager til blandt andet Netflix, DR TV, HBO og ViaPlay.

Det har længe været en billig og velfungerende løsning – som nu er endnu hurtigere og effektiv i 3. generationsudgaven, som understøtter 60 FPS-visning.

Interessante alternativer er også Chromecast Ultra og Audio, som leverer henholdsvis 4K-streaming og multirumslyd.

Google Home mini – omkring 400 kroner
Når hjemmets smart-enheder skal styres, kan du slippe for at hive mobilen op af lommen med Googles nye Home mini.

Den er billig at anskaffe, men giver præcis samme smarte funktionalitet som Googles stemmestyrede Assistant giver på mobilen eller i den væsentligt dyrere Google Home.

Kommandoer som ’tænd lyset’, ’ giv mig vejrudsigten’, ’spil noget Michael Jackson’ vil alt sammen eksekveres uden at skulle have fat i mobilen.

Geeni-smartpærer – fra 150 kroner
Smartbelysning, altså belysning som kan tilpasse sig dit brugsmønster og fjernstyres enten via mobilen eller stemmen (med for eksempel Google Home eller Amazon Alexa), gør livet lettere.

Her er Geeni en favorit på redaktionen, for ud over at give de trådløse styringsmuligheder, er debutprisen på omkring 150 kroner overkommelig, hvis man vil prøve teknologien.

Tado-termostater – fra omkring 600 kroner
Der kan også være god økonomi i et smarthjem.

Med en serie af brugervenlige smart-termostater har tyske Tado kreeret nogle enheder, som kan tjene sig selv hjem.

Ved at kunne styre varmeforbruget minutiøst (eksempelvis ved at skrue ned, når der luftes ud, eller hjemmet er tomt), kan der spares mere end 20 procent på varmeregningen.

Samtidig er både app og enheder skruet godt sammen, og de er pænere end nogen af de andre termostatter på markedet.

Google WiFi – fra 1.000 kroner
Det smarte hjem kræver et solidt trådløst netværk. Det skal kunne håndtere mange enheder samtidig, sikre god dækning og høje overførselshastigheder.

Googles Wifi-netværk er skabt til netop det formål og er samtidig en af de enkleste og mest pålidelige løsninger i brug.

Her kan samtidig tilsluttes flere enheder på stribe, så hjemmet altid er sikret den bedst mulige forbindelse.

Netgear Arlo Pro 2 – fra 2.500 kroner
Det smarte hjem kan også byde på mere sikkerhed med overvågningskameraer, som på trådløs vis holder øje med hjemmet og eventuelle forsøg på indbrud.

Her er Netgears Arlo et af de enkleste i brug og ikke mindst opsætning. Det er fuldt trådløse kameraer, som kører på genopladelig batterikraft eller via solceller. Der skal altså ikke trækkes kabler i forbindelse med opsætningen.

Læs Computerworlds omtale af de nævnte produkter:
Test: Ikeas "TrådFri" er intelligente lys-pærer i sin enkleste form

Her er den eneste Google-nyhed, der finder vej til Danmark: Den nye Chromecast


Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”


Test: Smarte pærer fra Geeni er nemme at sætte op - men det smarte kommer først, når du overgiver dig til tech-giganterne

Test: Google WiFi gav mig internettet tilbage i soveværelset


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

"Det er skide sjovt, at vi nu også kan følge med i en masse data under kampene. Men det betyder også, at dårlige tabere kan henvise til vores bordfodbold-data"

Alle de indsamlede data bliver bearbejdet via machine-learning, der giver os en masse statistik på vores bordfodboldkampe. Vi kan eksempelvis se hvilket hold, der har haft bolden mest, og hvem der har flest skud på mål. Vi har også installeret en optisk sensor i målet, der registrerer, når der bliver scoret og holder styr på stillingen.

Erik Kaae stopper som topchef i EG efter salg til DXC Technology - forlader nu helt it-branchen
Morgen-briefing: Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed / Amazon investerer milliarder i Tesla-rival / Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber / Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning
Ugen i tech: Stort Samsung læk: Her er selskabets forårskollektion af wearables / Canon-prisbombe – halverer nærmest prisen på spritnyt fullframe kamera / Salg på prisstærkt Nvidia GTX1660 er tyvstartet.
2 Test af Microsoft Surface Laptop 2: En genial laptop - hvor Microsoft begår nogle sløje svipsere
Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til
Netcompanys bestyrelsesformand trækker sig: Fravælger selskabet til fordel for andre bestyrelsesposter
11 Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"


Premium
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort – men nu får vi indblik i de reelle resultater
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort, da skuespilleren Helle Joof gjorde sig klog på indianerstammer og disruption. Men nu kan vi efter knap to år gøre status over rådets arbejde.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.