Artikel top billede

Dansk top-CIO færdig i Bestseller efter fem år på posten - afløser allerede udnævnt

Top-CIO Pernille Geneser stopper som CIO i Bestseller. Hendes afløsere er fundet internt i Bestseller.

Pernille Geneser er stoppet som CIO for Bestseller, da den danske modekoncern har opsagt samarbejdet.

Det erfarer Computerworld.

It-direktøren, der var nomineret af Computerworld til Årets CIO 2016, bliver afløst af Nicolas Skovmand, der ifølge Computerworlds oplysninger midlertidigt forfremmes internt til Bestsellers nye CIO fra en stilling som programme director.

Det bekræfter Nicolas Skovmand på sin Linkedin-profil.

Han skal dele ansvaret med Dann Bleeker Pedersen, som har titlen head of it plan, indtil en permanent afløser er på plads.

Pernille Geneser sidder i bestyrelsen i Dansk IT og har tidligere bestredet CIO-stillingen for Ecco, ligesom hun også har været senior director for Arla og stået i spidsen for SAP-afdelingen i JYSK.

Læs også: Derfor forlader CIO Kristian Hjort-Madsen PFA Pension efter mindre end to år på posten: Fik "et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til"

Hun kom til Bestseller i oktober 2013 og nåede dermed akkurat at runde fem år på posten som CIO for Bestseller.

Sideløbende med stillingen hos Bestseller har Pernille Geneser styret sin egen virksomhed FashionTrade.

Læs også: Dansk top-CIO i gang med de første 100 dage i koncernledelsen hos Alm. Brand: Vil skabe Danmarks fedeste it-arbejdsplads

Bestseller bekræfter afskedigelse

Computerworld har været i kontakt med Bestseller, der bekræfter Computerworlds oplysninger.

Men selskabet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

"Vi kan bekræfte, at vi har opsagt samarbejdet med Pernille Geneser, og som midlertidig ledelse af vores IT-organisation har vi indsat Dann Bleeker Pedersen og Nicolas Skovmand – begge er interne," lyder det en mail fra selskabets kommunikationschef Jesper Stubkier, der ikke vil vil sætte en konkret tidshorisont på finde Pernille Genesers permanente afløser.

Computerworld har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Pernille Geneser, men hun er ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelser.

Pernille Geneser har stået i spidsen for udrulningen af Bestsellers cloud-baserede platform Bestone.

I begyndelsen af maj 2017 introducerede Bestseller et nyt ERP-system bygget på Microsoft Dynamics 365 som en del af platformen, der derudover af PLM-applikation, Centric8 og PLM-applikation, Centric8.

Du kan læse mere om Pernille Genesers projekter hos Bestseller her: Bestseller-CIO sætter gang i kæmpe it-projekt: Fra legacy til moderne cloud-løsning
Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.