Dansk top-CIO færdig i Bestseller efter fem år på posten - afløser allerede udnævnt

Top-CIO Pernille Geneser stopper som CIO i Bestseller. Hendes afløsere er fundet internt i Bestseller.

Pernille Geneser er stoppet som CIO for Bestseller, da den danske modekoncern har opsagt samarbejdet.

Det erfarer Computerworld.

It-direktøren, der var nomineret af Computerworld til Årets CIO 2016, bliver afløst af Nicolas Skovmand, der ifølge Computerworlds oplysninger midlertidigt forfremmes internt til Bestsellers nye CIO fra en stilling som programme director.

Det bekræfter Nicolas Skovmand på sin Linkedin-profil.

Han skal dele ansvaret med Dann Bleeker Pedersen, som har titlen head of it plan, indtil en permanent afløser er på plads.

Pernille Geneser sidder i bestyrelsen i Dansk IT og har tidligere bestredet CIO-stillingen for Ecco, ligesom hun også har været senior director for Arla og stået i spidsen for SAP-afdelingen i JYSK.

Læs også: Derfor forlader CIO Kristian Hjort-Madsen PFA Pension efter mindre end to år på posten: Fik "et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til"

Hun kom til Bestseller i oktober 2013 og nåede dermed akkurat at runde fem år på posten som CIO for Bestseller.

Sideløbende med stillingen hos Bestseller har Pernille Geneser styret sin egen virksomhed FashionTrade.

Læs også: Dansk top-CIO i gang med de første 100 dage i koncernledelsen hos Alm. Brand: Vil skabe Danmarks fedeste it-arbejdsplads

Bestseller bekræfter afskedigelse
Computerworld har været i kontakt med Bestseller, der bekræfter Computerworlds oplysninger.

Men selskabet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

"Vi kan bekræfte, at vi har opsagt samarbejdet med Pernille Geneser, og som midlertidig ledelse af vores IT-organisation har vi indsat Dann Bleeker Pedersen og Nicolas Skovmand – begge er interne," lyder det en mail fra selskabets kommunikationschef Jesper Stubkier, der ikke vil vil sætte en konkret tidshorisont på finde Pernille Genesers permanente afløser.

Computerworld har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Pernille Geneser, men hun er ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelser.

Pernille Geneser har stået i spidsen for udrulningen af Bestsellers cloud-baserede platform Bestone.

I begyndelsen af maj 2017 introducerede Bestseller et nyt ERP-system bygget på Microsoft Dynamics 365 som en del af platformen, der derudover af PLM-applikation, Centric8 og PLM-applikation, Centric8.

Du kan læse mere om Pernille Genesers projekter hos Bestseller her: Bestseller-CIO sætter gang i kæmpe it-projekt: Fra legacy til moderne cloud-løsningYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.