Dansk top-CIO færdig i Bestseller efter fem år på posten - afløser allerede udnævnt

Top-CIO Pernille Geneser stopper som CIO i Bestseller. Hendes afløsere er fundet internt i Bestseller.

Pernille Geneser er stoppet som CIO for Bestseller, da den danske modekoncern har opsagt samarbejdet.

Det erfarer Computerworld.

It-direktøren, der var nomineret af Computerworld til årets CIO 2016, bliver afløst af Nicolas Skovmand, der ifølge Computerworlds oplysninger midlertidigt forfremmes internt til Bestsellers nye CIO fra en stilling som programme director.

Det bekræfter Nicolas Skovmand på sin Linkedin-profil.

Han skal dele ansvaret med Dann Bleeker Pedersen, som har titlen head of it plan, indtil en permanent afløser er på plads.

Pernille Geneser sidder i bestyrelsen i Dansk IT og har tidligere bestredet CIO-stillingen for Ecco, ligesom hun også har været senior director for Arla og stået i spidsen for SAP-afdelingen i JYSK.

Læs også: Derfor forlader CIO Kristian Hjort-Madsen PFA Pension efter mindre end to år på posten: Fik "et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til"

Hun kom til Bestseller i oktober 2013 og nåede dermed akkurat at runde fem år på posten som CIO for Bestseller.

Sideløbende med stillingen hos Bestseller har Pernille Geneser styret sin egen virksomhed FashionTrade.

Læs også: Dansk top-CIO i gang med de første 100 dage i koncernledelsen hos Alm. Brand: Vil skabe Danmarks fedeste it-arbejdsplads

Bestseller bekræfter afskedigelse
Computerworld har været i kontakt med Bestseller, der bekræfter Computerworlds oplysninger.

Men selskabet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

"Vi kan bekræfte, at vi har opsagt samarbejdet med Pernille Geneser, og som midlertidig ledelse af vores IT-organisation har vi indsat Dann Bleeker Pedersen og Nicolas Skovmand – begge er interne," lyder det en mail fra selskabets kommunikationschef Jesper Stubkier, der ikke vil vil sætte en konkret tidshorisont på finde Pernille Geseners permanente afløser.

Computerworld har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Pernille Geneser, men hun er ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelser.

Pernille Geneser har stået i spidsen for udrulningen af Bestsellers cloud-baserede platform Bestone.

I begyndelsen af maj 2017 introducerede Bestseller et nyt ERP-system bygget på Microsoft Dynamics 365 som en del af platformen, der derudover af PLM-applikation, Centric8 og PLM-applikation, Centric8.

Du kan læse mere om Pernille Genesers projekter hos Bestseller her: Bestseller-CIO sætter gang i kæmpe it-projekt: Fra legacy til moderne cloud-løsning
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
TDC hyrer ny it-sikkerhedschef: Kommer fra top-stilling i dansk butikskæde
TDC ansætter Flying Tigers sikkerhedschef til TDC Group, som ny business information security officer efter to år, som sikkerhedsansvarlig hos den danske butikskæde.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.