Artikel top billede

(Foto: Christian Radil Fotografi /)

Kapitalfond indsætter tidligere Nianet-topfolk på topposter i Teracom

Netværksoperatøren Teracom Danmark afhændes nu til kapitalfonden Agilitas, der står bag 34 sendemaster og 3.500 kilometer fibernetværk. Tidligere Nianet-topchef Rasmus Helmich indsættes som formand.

Godt en måned efter indgåelse af købsaftalen overtager kapitalfonden Agilitas nu netværksoperatøren Teracom Danmark, der ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio.

Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

Agilitas benytter sig samtidig af anledningen til at indsætte et par profiler fra den danske fiber- og datacenterbranche, nemlig de to tidligere topfolk for Nianet, tidligere CEO, Rasmus Helmich og tidligere CFO, Søren Fæster.

De to tidligere Nianet-topfolk røg ud af Nianet, da selskabet i sommer blev opkøbt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Rasmus Helmich bliver nu ny bestyrelsesformand for Teracom Danmark, mens Søren Fæster ansættes som finansdirektør i selskabet.

De kommer dermed til at samarbejde tæt sammen med Teracoms direktør, Martin Løbel, der fortsætter på posten.

“Med vores nye ejere i ryggen kan Teracom Danmark for alvor sætte fart på udviklingen i flere lovende nye forretningsområder. Det drejer sig blandt andet om Internet of Things, hvor vi ser store muligheder. Vi har allerede nu mange kommuner som kunder, som anvender vores IoT-platform til deres pilotprojekter, og vi er godt i gang med at etablere en landsdækkende LoRaWAN IoT-infrastruktur, der understøtter udviklingen,” lyder det fra Martin Løbel.

Han peger samtidig på, at Teracom har 'fokus på at udvikle datacenter-colocation som forretningsområde.'

Teracom med dansk hovedkvarter i Taastrup uden for København har i Danmark omkring 70 medarbejdere.

Selskabet omsatte i fjor i Danmark for 274 millioner kroner og landede et overskud på 53 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere