Artikel top billede

Kapitalfond indsætter tidligere Nianet-topfolk på topposter i Teracom

Netværksoperatøren Teracom Danmark afhændes nu til kapitalfonden Agilitas, der står bag 34 sendemaster og 3.500 kilometer fibernetværk. Tidligere Nianet-topchef Rasmus Helmich indsættes som formand.

Godt en måned efter indgåelse af købsaftalen overtager kapitalfonden Agilitas nu netværksoperatøren Teracom Danmark, der ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio.

Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

Agilitas benytter sig samtidig af anledningen til at indsætte et par profiler fra den danske fiber- og datacenterbranche, nemlig de to tidligere topfolk for Nianet, tidligere CEO, Rasmus Helmich og tidligere CFO, Søren Fæster.

De to tidligere Nianet-topfolk røg ud af Nianet, da selskabet i sommer blev opkøbt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Rasmus Helmich bliver nu ny bestyrelsesformand for Teracom Danmark, mens Søren Fæster ansættes som finansdirektør i selskabet.

De kommer dermed til at samarbejde tæt sammen med Teracoms direktør, Martin Løbel, der fortsætter på posten.

“Med vores nye ejere i ryggen kan Teracom Danmark for alvor sætte fart på udviklingen i flere lovende nye forretningsområder. Det drejer sig blandt andet om Internet of Things, hvor vi ser store muligheder. Vi har allerede nu mange kommuner som kunder, som anvender vores IoT-platform til deres pilotprojekter, og vi er godt i gang med at etablere en landsdækkende LoRaWAN IoT-infrastruktur, der understøtter udviklingen,” lyder det fra Martin Løbel.

Han peger samtidig på, at Teracom har 'fokus på at udvikle datacenter-colocation som forretningsområde.'

Teracom med dansk hovedkvarter i Taastrup uden for København har i Danmark omkring 70 medarbejdere.

Selskabet omsatte i fjor i Danmark for 274 millioner kroner og landede et overskud på 53 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere