Artikel top billede

(Foto: Christian Radil Fotografi /)

Kapitalfond indsætter tidligere Nianet-topfolk på topposter i Teracom

Netværksoperatøren Teracom Danmark afhændes nu til kapitalfonden Agilitas, der står bag 34 sendemaster og 3.500 kilometer fibernetværk. Tidligere Nianet-topchef Rasmus Helmich indsættes som formand.

Godt en måned efter indgåelse af købsaftalen overtager kapitalfonden Agilitas nu netværksoperatøren Teracom Danmark, der ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio.

Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

Agilitas benytter sig samtidig af anledningen til at indsætte et par profiler fra den danske fiber- og datacenterbranche, nemlig de to tidligere topfolk for Nianet, tidligere CEO, Rasmus Helmich og tidligere CFO, Søren Fæster.

De to tidligere Nianet-topfolk røg ud af Nianet, da selskabet i sommer blev opkøbt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Rasmus Helmich bliver nu ny bestyrelsesformand for Teracom Danmark, mens Søren Fæster ansættes som finansdirektør i selskabet.

De kommer dermed til at samarbejde tæt sammen med Teracoms direktør, Martin Løbel, der fortsætter på posten.

“Med vores nye ejere i ryggen kan Teracom Danmark for alvor sætte fart på udviklingen i flere lovende nye forretningsområder. Det drejer sig blandt andet om Internet of Things, hvor vi ser store muligheder. Vi har allerede nu mange kommuner som kunder, som anvender vores IoT-platform til deres pilotprojekter, og vi er godt i gang med at etablere en landsdækkende LoRaWAN IoT-infrastruktur, der understøtter udviklingen,” lyder det fra Martin Løbel.

Han peger samtidig på, at Teracom har 'fokus på at udvikle datacenter-colocation som forretningsområde.'

Teracom med dansk hovedkvarter i Taastrup uden for København har i Danmark omkring 70 medarbejdere.

Selskabet omsatte i fjor i Danmark for 274 millioner kroner og landede et overskud på 53 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere