Artikel top billede

Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Apple har lidt et bemærkelsesværdig nederlag til Qualcomm ved en kinesisk domstol. Det betyder, at domstolen har nedlagt forbud mod salg og import af syv populære iPhones.

Kinesiske forbrugere kan i fremtiden få svært ved at købe syv af de seneste års mest populære iPhones.

Her i blandt den meget omtalte iPhone X, som Apple lancerede sidste år.

Det sker som følge af at Apple, som du kan læse i Computerworlds morgen-briefing, har lidt et markant nederlag i en retssag mod Qualcomm ved en kinesisk domstol.

Det betyder ifølge den amerikanske tv-station CNN, at retten dermed forbyder salg og import af iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

Den gode nyhed for Apple er dog, at de nyeste telefoner iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR ikke er omfattet af forbuddet.

De telefoner der er omfattet af forbuddet udgør ifølge CNNs oplysninger i øjeblikket 10 til 15 procent af Apples iPhone-salg på det kinesiske marked.

Konsekvenserne er endnu ukendte

Dommen blev afsagt i sidste uge, men blev først offentliggjort mandag aften. Det er dog stadigvæk uvist om det umiddelbart får nogen praktisk betydning.

For Apple oplyser til CNN, at alle de iPhones der er omfattet af forbuddet stadigvæk vil være tilgængelig i Kina.

Qualcomm advarer dog ifølge CNN om at virksomheden er parat til at tage yderlige retslige skridt, hvis virksomheden vurderer at Apple overtræder forbuddet.

Det kinesiske forbud er et led i en langvarig og bitter jurdisk tvist mellem de to californiske selskaber, hvor Apple blandt andet har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også:
Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?