Artikel top billede

Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Apple har lidt et bemærkelsesværdig nederlag til Qualcomm ved en kinesisk domstol. Det betyder, at domstolen har nedlagt forbud mod salg og import af syv populære iPhones.

Kinesiske forbrugere kan i fremtiden få svært ved at købe syv af de seneste års mest populære iPhones.

Her i blandt den meget omtalte iPhone X, som Apple lancerede sidste år.

Det sker som følge af at Apple, som du kan læse i Computerworlds morgen-briefing, har lidt et markant nederlag i en retssag mod Qualcomm ved en kinesisk domstol.

Det betyder ifølge den amerikanske tv-station CNN, at retten dermed forbyder salg og import af iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

Den gode nyhed for Apple er dog, at de nyeste telefoner iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR ikke er omfattet af forbuddet.

De telefoner der er omfattet af forbuddet udgør ifølge CNNs oplysninger i øjeblikket 10 til 15 procent af Apples iPhone-salg på det kinesiske marked.

Konsekvenserne er endnu ukendte

Dommen blev afsagt i sidste uge, men blev først offentliggjort mandag aften. Det er dog stadigvæk uvist om det umiddelbart får nogen praktisk betydning.

For Apple oplyser til CNN, at alle de iPhones der er omfattet af forbuddet stadigvæk vil være tilgængelig i Kina.

Qualcomm advarer dog ifølge CNN om at virksomheden er parat til at tage yderlige retslige skridt, hvis virksomheden vurderer at Apple overtræder forbuddet.

Det kinesiske forbud er et led i en langvarig og bitter jurdisk tvist mellem de to californiske selskaber, hvor Apple blandt andet har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også:
Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere