Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Apple har lidt et bemærkelsesværdig nederlag til Qualcomm ved en kinesisk domstol. Det betyder, at domstolen har nedlagt forbud mod salg og import af syv populære iPhones.

Kinesiske forbrugere kan i fremtiden få svært ved at købe syv af de seneste års mest populære iPhones.

Her i blandt den meget omtalte iPhone X, som Apple lancerede sidste år.

Det sker som følge af at Apple, som du kan læse i Computerworlds morgen-briefing, har lidt et markant nederlag i en retssag mod Qualcomm ved en kinesisk domstol.

Det betyder ifølge den amerikanske tv-station CNN, at retten dermed forbyder salg og import af iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

Den gode nyhed for Apple er dog, at de nyeste telefoner iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR ikke er omfattet af forbuddet.

De telefoner der er omfattet af forbuddet udgør ifølge CNNs oplysninger i øjeblikket 10 til 15 procent af Apples iPhone-salg på det kinesiske marked.

Konsekvenserne er endnu ukendte

Dommen blev afsagt i sidste uge, men blev først offentliggjort mandag aften. Det er dog stadigvæk uvist om det umiddelbart får nogen praktisk betydning.

For Apple oplyser til CNN, at alle de iPhones der er omfattet af forbuddet stadigvæk vil være tilgængelig i Kina.

Qualcomm advarer dog ifølge CNN om at virksomheden er parat til at tage yderlige retslige skridt, hvis virksomheden vurderer at Apple overtræder forbuddet.

Det kinesiske forbud er et led i en langvarig og bitter jurdisk tvist mellem de to californiske selskaber, hvor Apple blandt andet har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også:
Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs