Artikel top billede

Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Apple har lidt et bemærkelsesværdig nederlag til Qualcomm ved en kinesisk domstol. Det betyder, at domstolen har nedlagt forbud mod salg og import af syv populære iPhones.

Kinesiske forbrugere kan i fremtiden få svært ved at købe syv af de seneste års mest populære iPhones.

Her i blandt den meget omtalte iPhone X, som Apple lancerede sidste år.

Det sker som følge af at Apple, som du kan læse i Computerworlds morgen-briefing, har lidt et markant nederlag i en retssag mod Qualcomm ved en kinesisk domstol.

Det betyder ifølge den amerikanske tv-station CNN, at retten dermed forbyder salg og import af iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

Den gode nyhed for Apple er dog, at de nyeste telefoner iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR ikke er omfattet af forbuddet.

De telefoner der er omfattet af forbuddet udgør ifølge CNNs oplysninger i øjeblikket 10 til 15 procent af Apples iPhone-salg på det kinesiske marked.

Konsekvenserne er endnu ukendte

Dommen blev afsagt i sidste uge, men blev først offentliggjort mandag aften. Det er dog stadigvæk uvist om det umiddelbart får nogen praktisk betydning.

For Apple oplyser til CNN, at alle de iPhones der er omfattet af forbuddet stadigvæk vil være tilgængelig i Kina.

Qualcomm advarer dog ifølge CNN om at virksomheden er parat til at tage yderlige retslige skridt, hvis virksomheden vurderer at Apple overtræder forbuddet.

Det kinesiske forbud er et led i en langvarig og bitter jurdisk tvist mellem de to californiske selskaber, hvor Apple blandt andet har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også:
Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere