Artikel top billede

Morgen-briefing: Konsulenthus starter op i tre nye lande i Europa / Apple taber slag til Qualcomm / Region Syddanmark bygger eget datacenter / Eksperter undrer sig over Danmarks afslappede holdning til Huawei

Konsulenthus starter op i tre nye lande i Europa. Apple taber slag til Qualcomm. Region Syddanmark bygger eget datacenter. Eksperter undrer sig over Danmarks afslappede holdning til Huawei, og så vil man i Nordjylland være bedre til at holde på tech-startups.

Godmorgen på denne tirsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Konsulenthus starter op i tre nye lande i Europa

Det internationale søsterselskab til danske Right People Group gør sin entre på tre nye europæiske markeder. Dermed er gruppen nu tilstede i sammenlagt ti europæiske lande.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

"Vi lagde ud med de danske nærmarkeder Sverige, Norge og Tyskland i januar 2017 efterfulgt af Frankrig og Holland senere på året," siger Søren Rosenmeier, der er international direktør og medstifter af Right People Group og fortsætter:

”Nu er vi så klar til næste runde af lande og har netop ansat en spanier, en italiener og en finne.”

Den internationale del af forretningen er blot to år og et par måneder gammel, men allerede nu er man altså til stede i en række europæiske lande. Virksomhedens leverer freelance-konsulenter inden for it til både den private og den offentlige sektor.

Læs mere her: Berlin er et hit hos danske it-virksomheder

Apple taber slag til Qualcomm

Mægtige Apple har tabt et potentielt kostbart slag på det kinesiske marked til chipproducenten Qualcomm. I Kina har en domstol i forbindelse med sagen nu nedlagt forbud mod markedsføringen af syv af Apple's telefoner.

Det skriver Bloomberg News ifølge Børsen.

Domstolen har erklæret, at Apple krænker to Qualcomm-patenter og det har altså fået domstolen til at nedlægge forbud mod salg af en række iPhones.

Nederlaget i retslokalet kan vise sig at blive en bekostelig affære for Apple, da Kina anses for at være et af de ledende markeder, når det kommer til salg af smartphones.

Nyheden kommer på et kedeligt tidspunkt for Apple, der oplever, at salget af telefoner begynder at tabe fart, og særligt de dyre af dem.

Det kan du læse mere om her: Apple skruer ned for iPhone-produktionen. Efterårets iPhone sælger ikke som forventet

Nordjylland vil være bedre til at holde på startups

I den nordlige del af landet vil man være dygtigere til at holde på de unge startups, så de ikke ved førstmulige lejlighed sætter kursen mod de større byer.

Derfor lancerer Væksthus Nordjylland nu et miljø for tech-iværksættere, der skal holde på de unge virksomheder.

Navnet på det nye miljø er Techhub Nord og her kan de nye startups deltage i en række aktiviteter og få nemmere adgang til investorer og medarbejdere.

"Nordjylland kan ikke holde til, at vores unge tech-startups forlader os, for det er dem, der skal være med til at skabe fremtidens succeser og arbejdspladser. Derfor har vi etableret nogle nye rammer omkring tech-miljøet, som minder meget om det, der findes i andre regioner rundt om i verden," siger Jakob Neua Nørgaard, der er vækstkonsulent i Væksthus Nordjylland.

Læs mere her: Lars Seier investerer millioner i Silicon Valley-iværksættere: "Håbet er jo, at der er en enkelt Uber, Dropbox eller AirBnb i mellem"

Region Syddanmark bygger eget datacenter

Mandag tog man i Region Syddanmark det første spadestik til et nyt datacenter, der skal stå klar i august næste år.

Formålet med det nye datacenter er, at Region Syddanmark bliver i stand til at køre alle sine it-systemer deriblandt dem, der er på hospitalerne fra datacentret.

Det skriver regionen på sin hjemmeside.

"Vores sundhedspersonale er dybt afhængige af, at it-systemerne ikke er nede, når de står med patienters liv i hænderne. It-systemerne skal være tilgængelige og fungere hele tiden. Det nye datacenter kommer til at have stor betydning for patientsikkerheden, fordi det bliver bygget, så det har et meget højt funktionalitets- og oppetidsniveau, som giver en stabil drift," forklarer formand for Digitaliseringsudvalget Mette Bossen Linnet (V), der var med til at tage det første spadestik.

Regionen forventer selv, at man årligt kan spare et sted mellem 2,5 og 3 millioner kroner ved at have sit eget datacenter, hvilket ifølge regionens egne beregninger betyder, at det nye datacenter har tjent sig selv hjem via besparelserne i løbet af otte til ti år.

Datacentret får et grundareal på 600 kvadratmeter og kommer til at bestå af to rum, der i alt har plads til omkring 100 racks. Prisen bliver omkring 30 millioner kroner.

Læs mere her: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Eksperter undrer sig over Danmarks afslappede holdning til Huawei

Flere eksperter undrer sig, over at man i Danmark, på trods af, at vores allierede på stribe lægger afstand til Huawei, i udgangspunktet tager det ret stille og roligt.

For selvom den kinesiske tech-virksomhed løbende er under mistanke for, at kunne være en forlænget spionagegren for det kinesiske styre, er det endnu kun juleklokkerne og ikke alarmklokkerne, der ringer herhjemme.

Det skriver Politiken.

En af de eksperter, der undrer sig er Dorte Bach Nyemann, der er studielektor ved Forsvarsakademiets Institut for Strategi.

"Dengang man accepterede aftalerne mellem TDC og Huawei, vidste man godt, at der var store sikkerhedsrisici, så man tog en chance med åbne øjne. Jeg undrede mig dengang som i dag over, at danske myndigheder tilsyneladende har haft en mere ubekymret laissez faire-holdning til den kinesiske virksomhed," siger hun til avisen.

Danmark er ellers ved at flette sin infrastruktur godt og grundigt sammen med kineserne i forbindelse med 5G-samarbejdet mellem Huawei og TDC.

Det bør dog understreges, at selvom mistankerne er mange og virksomhedens finansdirektør sidder fængslet i Canada, er der ikke ført bevis for, at Huawei rent faktisk spionerer på nogen. Frygten stammer primært fra en kinesisk lov, der tilsiger, at virksomheder kan blive tvunget til at hjælpe staten med efterretninger.

Læs mere her: Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndighedernes radar’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere