Den store SKI 02.19-aftale bliver klar lige efter nytår trods manglende afklaring af regler for udflytning af data

SKI 02.19-aftalen bliver lanceret lige efter nytår. SKI står fast på deadlinen for den store aftale, selvom staten endnu ikke ved, hvornår retningslinjerne for udflytning af data og it-systemer vil være klar.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Indblik i indholdet af SKI 02.19-aftalen
  • Find ud af hvorfor netop denne aftale er interessant
  • Se SKI's begrundelse for ikke at udskyde aftalen yderligere
  • Indsigt i hvorfor den manglende afklaring af krigsreglen kan få betydning for rammeaftalen
1.167
6 min
Den længe ventede rammeaftale 02.19 SaaS-Cloud fra Statens og Kommunernes indkøbsservice, SKI, der blandt andet skal bruges af flere af landets kommuner til at indkøbe til fagsystemer til kommuners jobcentere samt en række andre fagsystemer, bliver ikke påvirket af, at Justitsministeriet endnu ikke har offentliggjort retningslinjer for, hvilke data og it-systemer, der skal forblive Danmark.

Det er meldingen fra SKI.

02.19 SaaS-Cloud, der forventes at få plads til mere end 50 forskellige leverandører, skal erstatte den hidtige rammeaftale, og den skal efter planen lanceres i begyndelsen af 2019 med en forventet tilbudsfrist i uge seks.

Men den manglende afklaring af hvilke it-systemer og data, der ikke må føres ud af landet, foreligger endnu ikke, hvilket efterlader både kommuner og leverandørerne i et jurdisk limbo.

Det juridiske dødvande kommer til udtryk ved, at 33 danske kommuner, sender særligt følsomme data ud af Danmark via KMD's Microsoft Azure-baserede it-system KMD Momentum, der driftes i Amsterdam.

Inden nytår vokser antallet af kommuner til 44.

Det er i strid med statens aftale med kommunerne, men hvad det reelt betyder, er der endnu ikke klarhed over.

Og da en stor del af landets kommuner fremover skal købe jobcenterløsninger som KMD Momentum via 02.19 SaaS-Cloud, kan hverken kommuner eller leverandører vide sig sikre på, hvilke regler der gælder for de aftaler, som der skal bydes på.

Rammeaftalen er allerede blevet udskudt en gang i forhold til den oprindeligt udmeldte udsplan, men nu gør SKI det klart, at aftalen ikke bliver yderligere udskudt - heller ikke hvis retningslinjerne ikke når at blive offentliggjort.

Det oplyser SKI til Computerworld.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“

0 Premium-indhold

Nu sker der et kvantespring indenfor videoteknologi: Får massive konsekvenser for 80 procent af internettets trafik

0 Premium-indhold

Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"

0 Premium-indhold

Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent

0 Premium-indhold

Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top


Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.