Artikel top billede

Den store SKI 02.19-aftale bliver klar lige efter nytår trods manglende afklaring af regler for udflytning af data

SKI 02.19-aftalen bliver lanceret lige efter nytår. SKI står fast på deadlinen for den store aftale, selvom staten endnu ikke ved, hvornår retningslinjerne for udflytning af data og it-systemer vil være klar.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i indholdet af SKI 02.19-aftalen
  • Find ud af hvorfor netop denne aftale er interessant
  • Se SKI's begrundelse for ikke at udskyde aftalen yderligere
  • Indsigt i hvorfor den manglende afklaring af krigsreglen kan få betydning for rammeaftalen
1.167
6 min
Den længe ventede rammeaftale 02.19 SaaS-Cloud fra Statens og Kommunernes indkøbsservice, SKI, der blandt andet skal bruges af flere af landets kommuner til at indkøbe til fagsystemer til kommuners jobcentere samt en række andre fagsystemer, bliver ikke påvirket af, at Justitsministeriet endnu ikke har offentliggjort retningslinjer for, hvilke data og it-systemer, der skal forblive Danmark.

Det er meldingen fra SKI.

02.19 SaaS-Cloud, der forventes at få plads til mere end 50 forskellige leverandører, skal erstatte den hidtige rammeaftale, og den skal efter planen lanceres i begyndelsen af 2019 med en forventet tilbudsfrist i uge seks.

Men den manglende afklaring af hvilke it-systemer og data, der ikke må føres ud af landet, foreligger endnu ikke, hvilket efterlader både kommuner og leverandørerne i et jurdisk limbo.

Det juridiske dødvande kommer til udtryk ved, at 33 danske kommuner, sender særligt følsomme data ud af Danmark via KMD's Microsoft Azure-baserede it-system KMD Momentum, der driftes i Amsterdam.

Inden nytår vokser antallet af kommuner til 44.

Det er i strid med statens aftale med kommunerne, men hvad det reelt betyder, er der endnu ikke klarhed over.

Og da en stor del af landets kommuner fremover skal købe jobcenterløsninger som KMD Momentum via 02.19 SaaS-Cloud, kan hverken kommuner eller leverandører vide sig sikre på, hvilke regler der gælder for de aftaler, som der skal bydes på.

Rammeaftalen er allerede blevet udskudt en gang i forhold til den oprindeligt udmeldte udsplan, men nu gør SKI det klart, at aftalen ikke bliver yderligere udskudt - heller ikke hvis retningslinjerne ikke når at blive offentliggjort.

Det oplyser SKI til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Rengøringsgiganten ISS på vej med kæmpe it-sats: Vil ansætte hundredvis af it-folk

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

"De to ugers ferie i år var nok den mest betydningsfulde recharging af mine batterier, som jeg har haft i mange år"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Medarbejderes telefoner pivåbne: Datatilsynet melder kommune til politiet for mangel på ‘helt basale sikkerhedsforanstaltninger’

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

It-sikkerhedsekspert efter stort ransomware-angreb: "Mange virksomheder kunne lære noget af 7-Elevens håndtering af angrebet"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft nedlægger forretningsenhed og fyrer hundredevis af ansatte


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje