Artikel top billede

Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Der er tilsyneladende blevet flere penge til it-sikkerhed hos de danske virksomheder. Og noget tyder på, at det virker. I hvert fald indtil videre.

Endelig ser der ud til at være gode nyheder til de danske it-sikkerhedschefer.

En ny undersøgelse fra konsulenthuset PwC viser nemlig, at antallet af hackerangreb er faldet samtidig med, at udgifterne til it-sikkerhed er steget.

Hver femte danske virksomhed har i dag sat mere end syv millioner kroner til side til it-sikkerhed.

Læs også: Tjek sikkerhedsniveauet i din virksomhed: Ny test skal give danske virksomheder bedre it-sikkerhed

Samtidig fortæller halvdelen af de danske virksomheder, at de har øgede udgifterne til sikkehedshændelser for.

Og de øgede omkostninger ser ud til at virke. Antallet af virksomheder, der er blevet ramt af et hackerangreb er nemlig faldet fra 55 procent sidste år til 44 procent i år.

"Vi kan glæde os over, at der er færre virksomheder, der er blevet ramt af et cyberangreb i det forgangne år, men vi må samtidig konstatere, at det bliver væsentligt dyrere for virksomhederne, når de bliver ramt. En del af forklaringen ligger i, at angrebene er blevet mere målrettede mod de enkelte virksomheder," siger Mads Nørgaard Madsen, partner i PwC og ekspert i it-sikkerhed i en pressemeddelelse.

Læs også: Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Færre men mere alorlige angreb

Det er dog ikke kun gode nyheder i undersøgelsen.

For mens antallet af angreb, der trænger igennem virksomhedernes it-forsvar ser ud til at være faldende, så opruster de it-kriminelle også. 59 procent af virksomhederne i undersøgelsen svarer, at de har oplevet målrettede angreb mens det tal var 44 procent sidste år.

Desuden har hackerne tilsynelandende fundet nye måder at angribe virksomhederne på. Antallet af Ransomware-angreb er tilsynelande faldet rimelig markant.

Læs også: AI er afgørende i kampen mod hackerne men alligevel halter mange efter: “Mange virksomhederkigger på, hvem der springer i først, og om de kommer til at drukne”

Kun 24 procent af danske virksomheder svarer, at de er blevet ramt af et ransomware angreb i løbet af året. sidste år lå det tal på mere end det dobbelte - nemlig 58 procent.

“Årsagen til faldet kan skyldes, at virksomhederne er blevet bedre sikret mod denne type angreb, selvom de fortsat i høj grad bliver ramt af phisingangreb, der typisk er døråbner for ransomware," siger Mads Nørgaard Madsen ifølge pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.