Artikel top billede

(Foto: Robert Attermann / RED STAR - www.redstar.dk)

Center for Cybersikkerhed: Risikoen for cyberangreb i transportsektoren er “meget høj”

Trusslen mod den danske transportsektor er på det højst mulige niveau, vurderer Center for Cybersikkerhed.

Den danske transportsektor, herunder selskaber som DSB, er under en 'meget høj' trussel fra cyberangreb.

Det vurderer Center for Cybersikkerhed i sin seneste trusselsvurderingfor den danske transportsektor, der både dækker over den danske luft- og landtransport.

Særligt afpresnings-relateret cyberkriminalitet er en trussel mod transportsektoren. Ifølge Center for Cybersikkerhed er det lige nu den største og mest alvorlige trussel mod transportsektoren.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Meget høj risiko for angreb på sundhedssektoren

“Denne trussel kommer især til udtryk i form af ransomwareangreb, men cyberkriminelle afpresser også deres ofre på andre måder, f.eks. ved hjælp af DDoS-angreb eller ved at true med at offentliggøre data, som de har stjålet ved hjælp af hacking,” står der i vurderingen.

Netop et DDoS-angreb ramte DSB så sent som i sommer, der gjorde det umuligt at købe billetter i både DSB’s billet-app, billetautomaterne på stationen, og i DSB’s interne system.

Vurderingen fra Center for Cybersikkerhed er, at der er en Der er “en specifik trussel” der har “kapacitet, hensigt, planlægning og mulig
iværksættelse” af et angreb er meget sandsynligt.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

Lav risiko for cyberterror

I den mindre alvorlige ende vurderer Center for Cybersikkerhed dog, at transportsektoren ikke har særlig grund til at frygte, at den bliver ramt af et cyberangreb i forbindelse med et terrorangreb.

“Selvom militante ekstremister i få tilfælde har ytret interesse for at udføre cyberterror generelt, har de aktuelt ikke kapacitet til dette,” står der i vurderingen.

Udover transportsektoren har centeret også udgivet trusselsvurderinger for sundheds-, finans-, og energisektoren.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere