Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed: Risikoen for cyberangreb i transportsektoren er “meget høj”

Trusslen mod den danske transportsektor er på det højst mulige niveau, vurderer Center for Cybersikkerhed.

Den danske transportsektor, herunder selskaber som DSB, er under en 'meget høj' trussel fra cyberangreb.

Det vurderer Center for Cybersikkerhed i sin seneste trusselsvurderingfor den danske transportsektor, der både dækker over den danske luft- og landtransport.

Særligt afpresnings-relateret cyberkriminalitet er en trussel mod transportsektoren. Ifølge Center for Cybersikkerhed er det lige nu den største og mest alvorlige trussel mod transportsektoren.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Meget høj risiko for angreb på sundhedssektoren

“Denne trussel kommer især til udtryk i form af ransomwareangreb, men cyberkriminelle afpresser også deres ofre på andre måder, f.eks. ved hjælp af DDoS-angreb eller ved at true med at offentliggøre data, som de har stjålet ved hjælp af hacking,” står der i vurderingen.

Netop et DDoS-angreb ramte DSB så sent som i sommer, der gjorde det umuligt at købe billetter i både DSB’s billet-app, billetautomaterne på stationen, og i DSB’s interne system.

Vurderingen fra Center for Cybersikkerhed er, at der er en Der er “en specifik trussel” der har “kapacitet, hensigt, planlægning og mulig
iværksættelse” af et angreb er meget sandsynligt.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

Lav risiko for cyberterror

I den mindre alvorlige ende vurderer Center for Cybersikkerhed dog, at transportsektoren ikke har særlig grund til at frygte, at den bliver ramt af et cyberangreb i forbindelse med et terrorangreb.

“Selvom militante ekstremister i få tilfælde har ytret interesse for at udføre cyberterror generelt, har de aktuelt ikke kapacitet til dette,” står der i vurderingen.

Udover transportsektoren har centeret også udgivet trusselsvurderinger for sundheds-, finans-, og energisektoren.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere