Artikel top billede

Både omsætningen og overskuddet dykker med over 150 millioner hos Systematic - men topchefen er "meget tilfreds"

Systematics omsætning og overskud falder sammenlignet med det foregående år, men alligevel er topchefen glad for resultatet. "Sidste års rekordresultat var helt unikt og skyldtes vores store licensordre til det amerikanske forsvar," lyder forklaringen.

Både omsætningen og overskuddet er i det seneste år faldet med over 150 millioner kroner hos den aarhusianske software-virksomhed Systematic.

Det fremgår af virksomhedens årsrapport.

I regnskabsåret 2016/2017 præsterede Systematic en rekordomsætning på mere end 1,1 milliarder kroner, og den er i 2017/2018 faldet til til 965 millioner kroner.

Selskabets overskud er også for nedadgående.

Det er faldet fra omkring 286 millioner kroner i 2017/2018 til omkring 97 millioner for det nyligt overstået regnskabsår.

Alligevel er Michael Holm, der er stifter og administrerende direktør for Systematic tilfreds med resultaterne.

Det skyldes, at det foregående år var ekstraordinært positivt på grund af en stor ordre til det amerikanske forsvar.

Han hæfter sig i stedet ved, at omsætningen er vokset voldsomt siden 2014, hvor den lå på 431 millioner kroner.

"Sidste års rekordresultat var helt unikt og skyldtes vores store licens ordre til det amerikanske forsvar. Hvis vi ser på vores resultatudvikling over en fem-årig periode, er vores omsætning vokset med 22,3 procent i gennemsnit per år, og vi er derfor meget tilfredse med årets resultat, ligeledes med den langsigtede udvikling," lyder det fra Michael Holm i en meddelelse fra Systematic.

Læs også: Systematic runder 1.000 ansatte - er nu Danmarks største privatejede it-firma

Det vælter ind med ansatte

Det vælter desuden ind med ansatte hos den aarhusianske virksomhed.

Mellem oktober 2017 og september 2018 bød Systematic velkommen til over 300 nye ansatte, og i august kunne virksomheden fejre en milepæl ved at runde 1.000 medarbejdere.

I gennemsnit har selskabet haft 805 medarbejdere over det seneste år.

I 2019 vil Systematics søgelys blandt andet være rettet imod at øge indsatsen på det nordamerikanske marked, hvor virksomheden netop har åbnet et kontor i Canda.

"Vi har længe haft et ønske om at udvide vores aktiviteter i Nordamerika, og da det canadiske forsvar er en mangeårig kunde og samtidig spiller en stor rolle i NATO og andre internationale sammenhænge, samt en mulig kunde på sundhedsområdet, er det naturligt at påbegynde vores næste kapitel der," lyder det fra Michael Holm.

Læs også: Strålende Systematic-regnskab viser vejen frem - vi har en ny elite af danske it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.