Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Både omsætningen og overskuddet dykker med over 150 millioner hos Systematic - men topchefen er "meget tilfreds"

Systematics omsætning og overskud falder sammenlignet med det foregående år, men alligevel er topchefen glad for resultatet. "Sidste års rekordresultat var helt unikt og skyldtes vores store licensordre til det amerikanske forsvar," lyder forklaringen.

Både omsætningen og overskuddet er i det seneste år faldet med over 150 millioner kroner hos den aarhusianske software-virksomhed Systematic.

Det fremgår af virksomhedens årsrapport.

I regnskabsåret 2016/2017 præsterede Systematic en rekordomsætning på mere end 1,1 milliarder kroner, og den er i 2017/2018 faldet til til 965 millioner kroner.

Selskabets overskud er også for nedadgående.

Det er faldet fra omkring 286 millioner kroner i 2017/2018 til omkring 97 millioner for det nyligt overstået regnskabsår.

Alligevel er Michael Holm, der er stifter og administrerende direktør for Systematic tilfreds med resultaterne.

Det skyldes, at det foregående år var ekstraordinært positivt på grund af en stor ordre til det amerikanske forsvar.

Han hæfter sig i stedet ved, at omsætningen er vokset voldsomt siden 2014, hvor den lå på 431 millioner kroner.

"Sidste års rekordresultat var helt unikt og skyldtes vores store licens ordre til det amerikanske forsvar. Hvis vi ser på vores resultatudvikling over en fem-årig periode, er vores omsætning vokset med 22,3 procent i gennemsnit per år, og vi er derfor meget tilfredse med årets resultat, ligeledes med den langsigtede udvikling," lyder det fra Michael Holm i en meddelelse fra Systematic.

Læs også: Systematic runder 1.000 ansatte - er nu Danmarks største privatejede it-firma

Det vælter ind med ansatte

Det vælter desuden ind med ansatte hos den aarhusianske virksomhed.

Mellem oktober 2017 og september 2018 bød Systematic velkommen til over 300 nye ansatte, og i august kunne virksomheden fejre en milepæl ved at runde 1.000 medarbejdere.

I gennemsnit har selskabet haft 805 medarbejdere over det seneste år.

I 2019 vil Systematics søgelys blandt andet være rettet imod at øge indsatsen på det nordamerikanske marked, hvor virksomheden netop har åbnet et kontor i Canda.

"Vi har længe haft et ønske om at udvide vores aktiviteter i Nordamerika, og da det canadiske forsvar er en mangeårig kunde og samtidig spiller en stor rolle i NATO og andre internationale sammenhænge, samt en mulig kunde på sundhedsområdet, er det naturligt at påbegynde vores næste kapitel der," lyder det fra Michael Holm.

Læs også: Strålende Systematic-regnskab viser vejen frem - vi har en ny elite af danske it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere