Artikel top billede

Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning, siger Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation. (Foto: InQvation)

Clobal Connect-millioner til dansk startup med celebre kunder: “Alle planter kommer på internettet i fremtiden”

For to år siden blev familien Zibrandtsen millionærer på at sælge Global Connect til en kapitalfond. Nu havner nogle af millionerne i den danske startup Spiio, som har udviklet ny teknologi til optimering af plantedrift. Kunderne tæller blandt andre Apple og Airbnb.

Familien Zibrandtsen blev milliardærer i 2016, da den svenske kapitalfond EQT købte Niels Zibrandtsens livsværk Global Connect.

Det kan du læse mere om her:

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

De mange rare penge er dog ikke kun havnet i en pengetank, hvor familien kan bade i dem - ikke dem alle sammen i hvert fald.

Den danske startup Spiiro har netop modtaget en millioninvestering fra inQvation, som er Zibrandtfamiliens inkubator- og investeringsvirksomhed, fortæller inQvation i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at virkeliggøre Spiiros amerikanske vækstmål og ambitioner om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale. Spiiro har siden 2016 holdt til i Silicon Valley og har udviklet teknologi, som kan optimere planters vækstforhold.

Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, siger:

”Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til.”

Verdens første fuldt automatiske plantesensor

Spiio har udviklet en ny generation af selskabets produkt, som angiveligt er den den første fuldt autonome plantesensor i verden.

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt,” siger Martin Dal, co-founder og CEO i Spiio.

Ifølge pressemeddelelsen har Spiio har allerede forudbestillinger af det nye produkt for knap en million kroner, og de første leverancer i USA er allerede sket. Spiio venter at kunne levere til store dele af resten af verden i starten af det nye år.

Hidtil har inQvation kun investeret i dansk-baserede start-ups, men investeringen i Spiio støtter inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

I 2017 investerede inQvation i T-shirt-virksomheden Son of a Tailor, og tidligere i år investerede man i Cortrium og Suma Care, der er danske medtech start-ups, samt i den digitale danske rival til Matas, Goodiebox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere