Artikel top billede

Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning, siger Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation.

Clobal Connect-millioner til dansk startup med celebre kunder: “Alle planter kommer på internettet i fremtiden”

For to år siden blev familien Zibrandtsen millionærer på at sælge Global Connect til en kapitalfond. Nu havner nogle af millionerne i den danske startup Spiio, som har udviklet ny teknologi til optimering af plantedrift. Kunderne tæller blandt andre Apple og Airbnb.

Familien Zibrandtsen blev milliardærer i 2016, da den svenske kapitalfond EQT købte Niels Zibrandtsens livsværk Global Connect.

Det kan du læse mere om her:

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

De mange rare penge er dog ikke kun havnet i en pengetank, hvor familien kan bade i dem - ikke dem alle sammen i hvert fald.

Den danske startup Spiiro har netop modtaget en millioninvestering fra inQvation, som er Zibrandtfamiliens inkubator- og investeringsvirksomhed, fortæller inQvation i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at virkeliggøre Spiiros amerikanske vækstmål og ambitioner om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale. Spiiro har siden 2016 holdt til i Silicon Valley og har udviklet teknologi, som kan optimere planters vækstforhold.

Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, siger:

”Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til.”

Verdens første fuldt automatiske plantesensor

Spiio har udviklet en ny generation af selskabets produkt, som angiveligt er den den første fuldt autonome plantesensor i verden.

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt,” siger Martin Dal, co-founder og CEO i Spiio.

Ifølge pressemeddelelsen har Spiio har allerede forudbestillinger af det nye produkt for knap en million kroner, og de første leverancer i USA er allerede sket. Spiio venter at kunne levere til store dele af resten af verden i starten af det nye år.

Hidtil har inQvation kun investeret i dansk-baserede start-ups, men investeringen i Spiio støtter inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

I 2017 investerede inQvation i T-shirt-virksomheden Son of a Tailor, og tidligere i år investerede man i Cortrium og Suma Care, der er danske medtech start-ups, samt i den digitale danske rival til Matas, Goodiebox.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere