Artikel top billede

Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning, siger Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation. (Foto: InQvation)

Clobal Connect-millioner til dansk startup med celebre kunder: “Alle planter kommer på internettet i fremtiden”

For to år siden blev familien Zibrandtsen millionærer på at sælge Global Connect til en kapitalfond. Nu havner nogle af millionerne i den danske startup Spiio, som har udviklet ny teknologi til optimering af plantedrift. Kunderne tæller blandt andre Apple og Airbnb.

Familien Zibrandtsen blev milliardærer i 2016, da den svenske kapitalfond EQT købte Niels Zibrandtsens livsværk Global Connect.

Det kan du læse mere om her:

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

De mange rare penge er dog ikke kun havnet i en pengetank, hvor familien kan bade i dem - ikke dem alle sammen i hvert fald.

Den danske startup Spiiro har netop modtaget en millioninvestering fra inQvation, som er Zibrandtfamiliens inkubator- og investeringsvirksomhed, fortæller inQvation i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at virkeliggøre Spiiros amerikanske vækstmål og ambitioner om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale. Spiiro har siden 2016 holdt til i Silicon Valley og har udviklet teknologi, som kan optimere planters vækstforhold.

Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, siger:

”Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til.”

Verdens første fuldt automatiske plantesensor

Spiio har udviklet en ny generation af selskabets produkt, som angiveligt er den den første fuldt autonome plantesensor i verden.

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt,” siger Martin Dal, co-founder og CEO i Spiio.

Ifølge pressemeddelelsen har Spiio har allerede forudbestillinger af det nye produkt for knap en million kroner, og de første leverancer i USA er allerede sket. Spiio venter at kunne levere til store dele af resten af verden i starten af det nye år.

Hidtil har inQvation kun investeret i dansk-baserede start-ups, men investeringen i Spiio støtter inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

I 2017 investerede inQvation i T-shirt-virksomheden Son of a Tailor, og tidligere i år investerede man i Cortrium og Suma Care, der er danske medtech start-ups, samt i den digitale danske rival til Matas, Goodiebox.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere