Artikel top billede

Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning, siger Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation. (Foto: InQvation)

Clobal Connect-millioner til dansk startup med celebre kunder: “Alle planter kommer på internettet i fremtiden”

For to år siden blev familien Zibrandtsen millionærer på at sælge Global Connect til en kapitalfond. Nu havner nogle af millionerne i den danske startup Spiio, som har udviklet ny teknologi til optimering af plantedrift. Kunderne tæller blandt andre Apple og Airbnb.

Familien Zibrandtsen blev milliardærer i 2016, da den svenske kapitalfond EQT købte Niels Zibrandtsens livsværk Global Connect.

Det kan du læse mere om her:

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

De mange rare penge er dog ikke kun havnet i en pengetank, hvor familien kan bade i dem - ikke dem alle sammen i hvert fald.

Den danske startup Spiiro har netop modtaget en millioninvestering fra inQvation, som er Zibrandtfamiliens inkubator- og investeringsvirksomhed, fortæller inQvation i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at virkeliggøre Spiiros amerikanske vækstmål og ambitioner om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale. Spiiro har siden 2016 holdt til i Silicon Valley og har udviklet teknologi, som kan optimere planters vækstforhold.

Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, siger:

”Spiio har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til.”

Verdens første fuldt automatiske plantesensor

Spiio har udviklet en ny generation af selskabets produkt, som angiveligt er den den første fuldt autonome plantesensor i verden.

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt,” siger Martin Dal, co-founder og CEO i Spiio.

Ifølge pressemeddelelsen har Spiio har allerede forudbestillinger af det nye produkt for knap en million kroner, og de første leverancer i USA er allerede sket. Spiio venter at kunne levere til store dele af resten af verden i starten af det nye år.

Hidtil har inQvation kun investeret i dansk-baserede start-ups, men investeringen i Spiio støtter inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

I 2017 investerede inQvation i T-shirt-virksomheden Son of a Tailor, og tidligere i år investerede man i Cortrium og Suma Care, der er danske medtech start-ups, samt i den digitale danske rival til Matas, Goodiebox.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere