Data-forbruget er eksploderet efter afskaffelsen af roaming-afgifterne i EU: Så meget data bruger vi

EU-borgernes dataforbrug i udlandet er boomet efter afskaffelsen af roaming-afgiften, viser en ny rapport fra EU-Kommissionen.

De europæiske telebrugere er gået data-amok efter, at roaming-afgifterne blev afskaffet den 15. juni 2017.

Det viser en ny rapport fra EU-kommissionen.

Ifølge rapporten steg dataforbruget hos rejsende i EU med mere end fem gange umiddelbart efter, at roaming-afgifterne blev afskaffet.

Efterfølgende lader tallet dog til at have stabiliseret sig, og i dag bruger rejsende i EU i gennemsnit fire gange så meget roamingdata sammenlignet med før roaming-afgifterne blev afskaffet.

Derudover viser rapporten også, at sammenlignet med før 15. juni 2017 foretager rejsende i EU nu dobbelt så mange telefonopkald, når de roamer.

Læs også: Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Går lige så meget på nettet som hjemme
En undersøgelse fra Eurobarometer viser desuden, at 35 procent af alle rejsende i dag, går lige så meget på nettet, når de roamer, som de gør, når de er derhjemme.

Antallet af borgere, der aldrig bruger deres mobildata, når de er udlandet, er faldet fra 42 procent til 19 procent.

Undersøgelsen viser også, at 62 procent af alle EU-borgere i dag er bekendt med, at de ikke længere skal betale roaming-afgifter, når de rejser til et andet EU-land.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.