Artikel top billede

Data-forbruget er eksploderet efter afskaffelsen af roaming-afgifterne i EU: Så meget data bruger vi

EU-borgernes dataforbrug i udlandet er boomet efter afskaffelsen af roaming-afgiften, viser en ny rapport fra EU-Kommissionen.

De europæiske telebrugere er gået data-amok efter, at roaming-afgifterne blev afskaffet den 15. juni 2017.

Det viser en ny rapport fra EU-kommissionen.

Ifølge rapporten steg dataforbruget hos rejsende i EU med mere end fem gange umiddelbart efter, at roaming-afgifterne blev afskaffet.

Efterfølgende lader tallet dog til at have stabiliseret sig, og i dag bruger rejsende i EU i gennemsnit fire gange så meget roamingdata sammenlignet med før roaming-afgifterne blev afskaffet.

Derudover viser rapporten også, at sammenlignet med før 15. juni 2017 foretager rejsende i EU nu dobbelt så mange telefonopkald, når de roamer.

Læs også: Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Går lige så meget på nettet som hjemme

En undersøgelse fra Eurobarometer viser desuden, at 35 procent af alle rejsende i dag, går lige så meget på nettet, når de roamer, som de gør, når de er derhjemme.

Antallet af borgere, der aldrig bruger deres mobildata, når de er udlandet, er faldet fra 42 procent til 19 procent.

Undersøgelsen viser også, at 62 procent af alle EU-borgere i dag er bekendt med, at de ikke længere skal betale roaming-afgifter, når de rejser til et andet EU-land.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere