Artikel top billede

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering

Et kinesisk fogedforbud mod salg af syv iPhone-modeller tvinger Apple til at lave om på deres smartphones software.

Apple er nu i færd med at hasteopdatere selskabets smartphones på det kinesiske marked, for at imødekomme et fogedforbud.

Det sker efter, at selskabet i begyndelsen af december fik nedlagt et forbud mod salg af syv af selskabets iPhones, som de kinesiske myndigheder vurderer, bryder med to patenter fra den californiske komponent-producent Qualcomm.

Det skriver Bloomberg.

Se også: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Iblandt de banlyste telefoner er selskabets flagskib for 2017 og 2018, iPhone X, samt samtlige iPhone 6S, iPhone 7 og iPhone 8 modeller.

Software-opdateringen skulle nu gøre de berørte modeller lovlige igen, forsikrer Apple i en udtalelse: ”Baseret ud fra de iPhone modeller vi tilbyde i Kina, mener vi at vi er overensstemmelse med reglerne”, lyder det.

De opdaterede iPhone-telefoner vil få debut på det kinesiske marked i løbet af uge 51 lyder det.

For selskabet vil det betyde, at de igen kan få fodfæste i det kæmpestore kinesiske marked som i dag tegner sig for omkring af Apples omsætning.

Fogedforbuddet mod Apples iPhones er endnu et træk i en årelang tvist mellem komponent-producenten Qualcomm og Apple omkring modem-patenter – en essentiel komponent i smartphones.

Apple har tidligere lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også: Apple lander nyt patent: Se de - måske - kommende AirPods med helt nyt design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere