Artikel top billede

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering

Et kinesisk fogedforbud mod salg af syv iPhone-modeller tvinger Apple til at lave om på deres smartphones software.

Apple er nu i færd med at hasteopdatere selskabets smartphones på det kinesiske marked, for at imødekomme et fogedforbud.

Det sker efter, at selskabet i begyndelsen af december fik nedlagt et forbud mod salg af syv af selskabets iPhones, som de kinesiske myndigheder vurderer, bryder med to patenter fra den californiske komponent-producent Qualcomm.

Det skriver Bloomberg.

Se også: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Iblandt de banlyste telefoner er selskabets flagskib for 2017 og 2018, iPhone X, samt samtlige iPhone 6S, iPhone 7 og iPhone 8 modeller.

Software-opdateringen skulle nu gøre de berørte modeller lovlige igen, forsikrer Apple i en udtalelse: ”Baseret ud fra de iPhone modeller vi tilbyde i Kina, mener vi at vi er overensstemmelse med reglerne”, lyder det.

De opdaterede iPhone-telefoner vil få debut på det kinesiske marked i løbet af uge 51 lyder det.

For selskabet vil det betyde, at de igen kan få fodfæste i det kæmpestore kinesiske marked som i dag tegner sig for omkring af Apples omsætning.

Fogedforbuddet mod Apples iPhones er endnu et træk i en årelang tvist mellem komponent-producenten Qualcomm og Apple omkring modem-patenter – en essentiel komponent i smartphones.

Apple har tidligere lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også: Apple lander nyt patent: Se de - måske - kommende AirPods med helt nyt design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.