Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering

Et kinesisk fogedforbud mod salg af syv iPhone-modeller tvinger Apple til at lave om på deres smartphones software.

Apple er nu i færd med at hasteopdatere selskabets smartphones på det kinesiske marked, for at imødekomme et fogedforbud.

Det sker efter, at selskabet i begyndelsen af december fik nedlagt et forbud mod salg af syv af selskabets iPhones, som de kinesiske myndigheder vurderer, bryder med to patenter fra den californiske komponent-producent Qualcomm.

Det skriver Bloomberg.

Se også: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Iblandt de banlyste telefoner er selskabets flagskib for 2017 og 2018, iPhone X, samt samtlige iPhone 6S, iPhone 7 og iPhone 8 modeller.

Software-opdateringen skulle nu gøre de berørte modeller lovlige igen, forsikrer Apple i en udtalelse: ”Baseret ud fra de iPhone modeller vi tilbyde i Kina, mener vi at vi er overensstemmelse med reglerne”, lyder det.

De opdaterede iPhone-telefoner vil få debut på det kinesiske marked i løbet af uge 51 lyder det.

For selskabet vil det betyde, at de igen kan få fodfæste i det kæmpestore kinesiske marked som i dag tegner sig for omkring af Apples omsætning.

Fogedforbuddet mod Apples iPhones er endnu et træk i en årelang tvist mellem komponent-producenten Qualcomm og Apple omkring modem-patenter – en essentiel komponent i smartphones.

Apple har tidligere lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Tidligere på året rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Læs også: Apple lander nyt patent: Se de - måske - kommende AirPods med helt nyt design




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere