Artikel top billede

Fejl i gammelt it-system hos Skat: 1.200 danskere slap for boligskat i årevis

1200 danskere har i op til 10 år sluppet for at betale boligskat. Årsagen skal findes i et gammel og fejlbehæftet it-system hos Skat.

Et forældet og fejlbehæftet it-system hos Skat er skyld i, at knap 1200 danskere ikke har betalt korrekt ejendomsværdiskat i en periode på op til 10 år.

Det oplyser Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at fejlen skyldes forkerte registreringer i Skats gamle vurderingssystem.

Her er ejendoms- og grundvurderingen i nogle tilfælde ved en fejl bliver sat til 0 kroner.

”Det er tale om meget beklagelig ældre fejl i det i gamle vurderingssystem, og det understreger behovet for at få et nyt system, der giver boligejerne mere retvisende og gennemskuelige ejendomsvurderinger” siger Hakan Iversen, direktør i Vurderingsstyrelsen i pressemeddelesen.

Han oplyser ligeledes, at Vurderingsstyrelsen sammen med Skattestyrelsen i øjeblikket arbejder på at udbedre fejlen.

”Vi etablerer yderligere kontrolmekanismer, der skal forhindre lignende fejl i at opstå,” lyder det fra Hakan Iversen i pressemeddelelsen.

Læs også: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner

Nyt system er forsinket

Der arbejdes i øjeblikket på et nyt system til ejendomsvurderinger.

Regningen for det nye system har rundet en milliard kroner, og samtidig er systemet blevet forsinket.

De nye ejendomsvurderinger skulle have været klar i 2019, men tidligere på efteråret meddelte Skatteministeriet, at ejendomsvurderinger blev udskudt til 2020, fordi det nye it-system var forsinket.

"Skatteministre før mig har sat store it-systemer i drift, før de var testet ordentligt igennem, og man var sikker på, at de virkede. Den fejl ønsker jeg ikke at gentage, men derimod tage ved lære af, ” sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) i den forbindelse.

Udover at et nyt ejendomsvurderingssystem arbejder Skat på en gigantisk udskiftninger af gamle it-system, hvor af de ældste stammer fra 1960'erne.

I sidste uge vedtog et bredt flertall af Folketingets partier således, at Skat i løbet af de kommende 15 år skal udskifte de forældede it-systemer.

Regningen for de nye systemer ventes at løbe op i et to-cifret milliardbeløb.

Læs mere her:
Forsinket it-projekt udskyder danskernes nye ejendomsvurderinger med et år

Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere