Artikel top billede

Fejl i gammelt it-system hos Skat: 1.200 danskere slap for boligskat i årevis

1200 danskere har i op til 10 år sluppet for at betale boligskat. Årsagen skal findes i et gammel og fejlbehæftet it-system hos Skat.

Et forældet og fejlbehæftet it-system hos Skat er skyld i, at knap 1200 danskere ikke har betalt korrekt ejendomsværdiskat i en periode på op til 10 år.

Det oplyser Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at fejlen skyldes forkerte registreringer i Skats gamle vurderingssystem.

Her er ejendoms- og grundvurderingen i nogle tilfælde ved en fejl bliver sat til 0 kroner.

”Det er tale om meget beklagelig ældre fejl i det i gamle vurderingssystem, og det understreger behovet for at få et nyt system, der giver boligejerne mere retvisende og gennemskuelige ejendomsvurderinger” siger Hakan Iversen, direktør i Vurderingsstyrelsen i pressemeddelesen.

Han oplyser ligeledes, at Vurderingsstyrelsen sammen med Skattestyrelsen i øjeblikket arbejder på at udbedre fejlen.

”Vi etablerer yderligere kontrolmekanismer, der skal forhindre lignende fejl i at opstå,” lyder det fra Hakan Iversen i pressemeddelelsen.

Læs også: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner

Nyt system er forsinket

Der arbejdes i øjeblikket på et nyt system til ejendomsvurderinger.

Regningen for det nye system har rundet en milliard kroner, og samtidig er systemet blevet forsinket.

De nye ejendomsvurderinger skulle have været klar i 2019, men tidligere på efteråret meddelte Skatteministeriet, at ejendomsvurderinger blev udskudt til 2020, fordi det nye it-system var forsinket.

"Skatteministre før mig har sat store it-systemer i drift, før de var testet ordentligt igennem, og man var sikker på, at de virkede. Den fejl ønsker jeg ikke at gentage, men derimod tage ved lære af, ” sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) i den forbindelse.

Udover at et nyt ejendomsvurderingssystem arbejder Skat på en gigantisk udskiftninger af gamle it-system, hvor af de ældste stammer fra 1960'erne.

I sidste uge vedtog et bredt flertall af Folketingets partier således, at Skat i løbet af de kommende 15 år skal udskifte de forældede it-systemer.

Regningen for de nye systemer ventes at løbe op i et to-cifret milliardbeløb.

Læs mere her:
Forsinket it-projekt udskyder danskernes nye ejendomsvurderinger med et år

Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere