Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Efter flere år med fremgang og tårnhøje salgsforventninger nedjusterer Apple selskabets forventninger til det kommende kvartal. Aktiekursen styrtdykker.

Det hører til sjældenhederne, at et af verdens mest værdifulde og fremgangsrige virksomheder, Apple, drosler ned for de typiske tårnhøje salgsestimater.

Det vækker derfor opsigt, at Apples topchef, Tim Cook, nu nedjusterer Apples forventninger til salget i det indeværende kvartal.

Ifølge Apple er grunden, at selskabet ikke kan sælge det forventede antal iPhones på det kinesiske kæmpemarked, der ifølge Apple e rramt af økonomisk afmatning.

Det skyldes ikke mindst den for tiden store politiske uklarhed om handelsforholdene mellem USA og Kina.

“Vi havde forventet nogle udfordringer i de vigtigste vækstmarkeder, men vi havde ikke forudset omfanget af den økonomiske opbremsning - især i Kina,” skriver Tim Cook i et brev, som Apple onsdag aften udsendte til sine investorer.

Du kan læse hele brevet her: Letter from Tim Cook to Apple investors.

Tim Cook skriver, at den politiske og økonomiske usikkerhed også er nået frem til kunderne.

“Trafikken til vores butikker og vores partnere i Kina er gået tilbage. Og data viser, at koncentrationen i det kinesiske smartphone-marked har været særligt omfattende,” skriver han.

Apple får fremstillet langt størstedelen af sine iPhones på kinesiske kæmpefabrikker, og det stiller selskabet i en svær position i en tid, hvor USA for alvor er begyndt at trække blankt mod Kina og kinesiske tech-selskaber - blandt andet Huawei.

Huawei-balladen kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Hertil kommer, at Apple har prissat selskabets produkter højt.

I hvert fald peger IDC-analytiker Kiranjeet Kaur overfor Reuters på, at kineserne blandt andet vender ryggen til iPhone, fordi prisen ligger på mere end 1.000 dollar.

Hertil kommer, at Apple er røget ind i ballade med chipproducenten og den mangeårige partner Qualcomm. Det førte i december til fogedforbud i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Tim Cook peger dog på, at Apple fortsat tror på en ‘lys fremtid’ i Kina.

Han skriver, at iOS-udvikler communitiet i Kina er blandt de ‘mest innovative og kreative’ i verden, og at selskabets ‘produkter har mange følgere’ i Kina.

Apples aktiekurs er faldet med otte procent siden meldingen.

Læs også:

Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere