Artikel top billede

Se tallene fra Marriotts kæmpe datalæk her: 383 millioner gæster blev hacket, og mere end fem millioner ukrypterede pasoplysninger er stjålet

Hackere har mellem 2014 og 2018 sikret sig adgang til følsomme oplysninger på 383 millioner hotelgæster, der har besøgt et eller flere af Marriotts hoteller. Det oplyser hotelkæden, der samtidigt fortæller, at 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er blevet stjålet.

I november blev det afsløret, at den verdensomspændende hotelkæde Marriott fra 2014 til 2018 har været ramt af et massivt hacker-angreb, som omfattede op imod 500 millioner hotelgæster i hele verden.

Hackere har skaffet sig adgang til hotelkædens reservationssystem, hvorefter de har fået adgang til dybt personlige oplysninger som pasnummre, kreditkortoplysninger og lignende.

Nu oplyser Marriott, at hacker-angrebet er "mindre slemt" end først antaget.

Hackerne har "kun" skaffet sig adgang til 383 millioner gæsters oplysninger, men herunder har hackerne fået adgang til 5,25 millioner ukrypterede pasnumre.

Det oplyser hotelkæden i en meddelelse.

Læs mere her: 500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

8,6 kreditkortnumre blev stjålet

Udover de 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er også 20,3 millioner krypterede pasnumre blevet stjålet.

Marriott oplyser dog, at hotelkæden ikke har fundet nogle beviser der peger på, at hackerne har brudt denne kryptering.

Hackerne har desuden haft adgang til 8,6 millioner kortnumre på betalingskort.

Kun 354.000 af disse kortnumre var stadig aktive i september 2018, da Marriott blev bekendt med angrebet.

Læs også: Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster

Mariott lukker ned for reservationssystem

De stjålne gæsteoplysninger på 383 millioner kunder i Starwood-databasen kan indeholder oplysninger om navn, adresse, køn, fødselsdato, telefonnummer, mail-adresse, pasnummer og kreditkortnummer.

Som følge af det massive datalæk oplyser Marriott, at reservationssystemet er blevet udfaset ved udgangen af 2018.

Hvis du frygter at være blandt de ramte af datalækket, har Mariott oprettet en side, hvor hotelkæden løbende orienterer om angrebet.

Det kan findes her.
IT-JOB

Din Faglige A-Kasse

IT-udvikler

Nissens Cooling Solutions A/S

IT Business Consultant

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere