Artikel top billede

Se tallene fra Marriotts kæmpe datalæk her: 383 millioner gæster blev hacket, og mere end fem millioner ukrypterede pasoplysninger er stjålet

Hackere har mellem 2014 og 2018 sikret sig adgang til følsomme oplysninger på 383 millioner hotelgæster, der har besøgt et eller flere af Marriotts hoteller. Det oplyser hotelkæden, der samtidigt fortæller, at 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er blevet stjålet.

I november blev det afsløret, at den verdensomspændende hotelkæde Marriott fra 2014 til 2018 har været ramt af et massivt hacker-angreb, som omfattede op imod 500 millioner hotelgæster i hele verden.

Hackere har skaffet sig adgang til hotelkædens reservationssystem, hvorefter de har fået adgang til dybt personlige oplysninger som pasnummre, kreditkortoplysninger og lignende.

Nu oplyser Marriott, at hacker-angrebet er "mindre slemt" end først antaget.

Hackerne har "kun" skaffet sig adgang til 383 millioner gæsters oplysninger, men herunder har hackerne fået adgang til 5,25 millioner ukrypterede pasnumre.

Det oplyser hotelkæden i en meddelelse.

Læs mere her: 500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

8,6 kreditkortnumre blev stjålet

Udover de 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er også 20,3 millioner krypterede pasnumre blevet stjålet.

Marriott oplyser dog, at hotelkæden ikke har fundet nogle beviser der peger på, at hackerne har brudt denne kryptering.

Hackerne har desuden haft adgang til 8,6 millioner kortnumre på betalingskort.

Kun 354.000 af disse kortnumre var stadig aktive i september 2018, da Marriott blev bekendt med angrebet.

Læs også: Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster

Mariott lukker ned for reservationssystem

De stjålne gæsteoplysninger på 383 millioner kunder i Starwood-databasen kan indeholder oplysninger om navn, adresse, køn, fødselsdato, telefonnummer, mail-adresse, pasnummer og kreditkortnummer.

Som følge af det massive datalæk oplyser Marriott, at reservationssystemet er blevet udfaset ved udgangen af 2018.

Hvis du frygter at være blandt de ramte af datalækket, har Mariott oprettet en side, hvor hotelkæden løbende orienterer om angrebet.

Det kan findes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.