Artikel top billede

Se tallene fra Marriotts kæmpe datalæk her: 383 millioner gæster blev hacket, og mere end fem millioner ukrypterede pasoplysninger er stjålet

Hackere har mellem 2014 og 2018 sikret sig adgang til følsomme oplysninger på 383 millioner hotelgæster, der har besøgt et eller flere af Marriotts hoteller. Det oplyser hotelkæden, der samtidigt fortæller, at 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er blevet stjålet.

I november blev det afsløret, at den verdensomspændende hotelkæde Marriott fra 2014 til 2018 har været ramt af et massivt hacker-angreb, som omfattede op imod 500 millioner hotelgæster i hele verden.

Hackere har skaffet sig adgang til hotelkædens reservationssystem, hvorefter de har fået adgang til dybt personlige oplysninger som pasnummre, kreditkortoplysninger og lignende.

Nu oplyser Marriott, at hacker-angrebet er "mindre slemt" end først antaget.

Hackerne har "kun" skaffet sig adgang til 383 millioner gæsters oplysninger, men herunder har hackerne fået adgang til 5,25 millioner ukrypterede pasnumre.

Det oplyser hotelkæden i en meddelelse.

Læs mere her: 500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

8,6 kreditkortnumre blev stjålet

Udover de 5,25 millioner ukrypterede pasnumre er også 20,3 millioner krypterede pasnumre blevet stjålet.

Marriott oplyser dog, at hotelkæden ikke har fundet nogle beviser der peger på, at hackerne har brudt denne kryptering.

Hackerne har desuden haft adgang til 8,6 millioner kortnumre på betalingskort.

Kun 354.000 af disse kortnumre var stadig aktive i september 2018, da Marriott blev bekendt med angrebet.

Læs også: Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster

Mariott lukker ned for reservationssystem

De stjålne gæsteoplysninger på 383 millioner kunder i Starwood-databasen kan indeholder oplysninger om navn, adresse, køn, fødselsdato, telefonnummer, mail-adresse, pasnummer og kreditkortnummer.

Som følge af det massive datalæk oplyser Marriott, at reservationssystemet er blevet udfaset ved udgangen af 2018.

Hvis du frygter at være blandt de ramte af datalækket, har Mariott oprettet en side, hvor hotelkæden løbende orienterer om angrebet.

Det kan findes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere