Artikel top billede

Samsung medler overraskende ud, at man forventer en opbremsning i salget af blandt andet smartphones. (Foto: Niels de Boissezon)

Efter rekordtal: Samsung følger Apple med dyster smartphone-udmelding

Samsung mærker skarp konkurrence og nedjusterer forventningerne til salget. Dermed følger virksomheden efter Apple, der kort efter nytår ligeledes meddelte, at man forventede et lavere salg. Begge virksomheder peger mod Kina for at finde forklaringen.

Nu gik det ellers lige så godt. Sidst vi hørte fra regnskabsafdelingen hos den sydkoreanske teknologivirksomhed Samsung, var der liv og glade dage. Ja, nærmest fest. Men her tre måneder senere er stemningen en noget anden.

Det skriver The Verge.

For hvorimod man for tre måneder siden talte om regnskabsmæssige rekorder, melder Samsung nu ud, at man i kalenderårets sidste kvartal forventer en opbremsning i form af et vigende salg på 11 procent sammenholdt med året før samt en tilbagegang i driftsresultatet.

Læs mere her: Samsung spurter fra konkurrenterne i boomende halvleder-marked - men i 2019 kommer nedturen

Samsung selv peger på, at årsagen til tilbagegangen er en afmatning i memory-forretningen og en hårdere konkurrence på smartphone-markedet.

Det leder tankerne hen på Apple, der i starten af måneden måtte nedjustere på grund af en opbremsning i salget af den populære iPhone på det kinesiske marked.

Hos Samsung peger man ligeledes mod riget i midten. Det er nemlig hård konkurrence fra kinesiske mærker som Huawei og Xiaomi, der blandt andet presser sydkoreanerne.

Læs mere om det her: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere