Artikel top billede

Samsung medler overraskende ud, at man forventer en opbremsning i salget af blandt andet smartphones. (Foto: Niels de Boissezon)

Efter rekordtal: Samsung følger Apple med dyster smartphone-udmelding

Samsung mærker skarp konkurrence og nedjusterer forventningerne til salget. Dermed følger virksomheden efter Apple, der kort efter nytår ligeledes meddelte, at man forventede et lavere salg. Begge virksomheder peger mod Kina for at finde forklaringen.

Nu gik det ellers lige så godt. Sidst vi hørte fra regnskabsafdelingen hos den sydkoreanske teknologivirksomhed Samsung, var der liv og glade dage. Ja, nærmest fest. Men her tre måneder senere er stemningen en noget anden.

Det skriver The Verge.

For hvorimod man for tre måneder siden talte om regnskabsmæssige rekorder, melder Samsung nu ud, at man i kalenderårets sidste kvartal forventer en opbremsning i form af et vigende salg på 11 procent sammenholdt med året før samt en tilbagegang i driftsresultatet.

Læs mere her: Samsung spurter fra konkurrenterne i boomende halvleder-marked - men i 2019 kommer nedturen

Samsung selv peger på, at årsagen til tilbagegangen er en afmatning i memory-forretningen og en hårdere konkurrence på smartphone-markedet.

Det leder tankerne hen på Apple, der i starten af måneden måtte nedjustere på grund af en opbremsning i salget af den populære iPhone på det kinesiske marked.

Hos Samsung peger man ligeledes mod riget i midten. Det er nemlig hård konkurrence fra kinesiske mærker som Huawei og Xiaomi, der blandt andet presser sydkoreanerne.

Læs mere om det her: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?