Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Drone lammer flytrafik over Europas største lufthavn / Egmont rammer svensk jackpot-investering / Virksomhed vil sætte en stopper for deling af streaming-tjenester / SpaceX få testflyvninger fra at kunne sende astronauter i rummet

Drone lammer flytrafik over Europas største lufthavn. Egmont rammer svensk jackpot-investering. Virksomhed vil sætte en stopper for deling af streaming-tjenester. SpaceX tæt på at kunne sende astronauter i rummet.

Godmorgen her fra Computerworld.

Her får du onsdagens morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Vi begynder med en drone, der i går aftes blev spottet over Europas største lufthavn.

Drone lammer flytrafik over Europas største lufthavn

Flere flyafgange blev tirsdag aften aflyst i den britiske lufthavn Heathrow. Det sker efter, at en drone blev spottet ved lufthavnsområdet.

Det oplyser Heathrow Airport på Twitter:

"Vi reagerer på, at der er set en drone ved Heathrow og arbejder tæt sammen med lufthavnspolitiet for at undgå trusler mod den operative sikkerhed. Vi undskylder over for alle passagerer, der kan blive berørt," lyder det.

Omkring en time senere meldte lufthavnen at fly igen kunne lette, men at man overvågede situationen tæt.

London Heathrow Airport eller bare Heathrow er den travleste lufthavn i Europa målt på passagerer.

En lignende drone-episode ved Gatwick kort før jul førte til op mod 1.000 aflyste fly. Og som vi kunne fortælle om i gårsdagens morgen-briefing, har de to britiske lufthavne, Gatwick og Heathrow, netop meldt ud, at man vil investere i avanceret, militært udstyr i kampen mod de bekymrende objekter.

Episoden sker samtidig samme dag, som en ny britisk drone-lov er blevet vedtaget, skriver Ekstra Bladet.

Loven betyder blandt andet, at det britiske politi nu meget passende har fået flere magtbeføjelser til at fjerne droner.

Læs også: Droner lukker Gatwick lufthavn ned på andet døgn: Over 100.000 passagerer strandet

Løsning skal sætte en stopper for deling af streaming-tjenester

En ny teknologi baseret på kunstig intelligens skal gøre op med, at venner og familie deles om forskellige streamingtjenester til stor økonomisk irritation for udbyderne.

Med systemet ”Credentials Sharing Insight” vil virksomheden Synmedia tilbyde en løsning, der gør det muligt at opdage betænkelig brugeradfærd.

Det skriver Varity.

Synmedia gør et stort nummer ud af at fortælle, at det er vigtigt ikke at ramme de lovlige kunder. Derfor skal blandt andet kunstig intelligens være med til at lære brugernes mønstre at kende.

Alle brugere får en score mellem 1-10, og jo højere scoren er, jo større sandsynlighed er der for, at brugeren deler sit kodeord med andre.

En analysevirksomhed har ifølge Varity tidligere estimeret, at streamingindustrien kan tabe op til 64 milliarder kroner, som følge af password-deling, i 2019.

Læs også: Lyssky hjemmeside videresælger din Netflix-konto med 90 procent rabat

Egmont rammer svensk jackpot-investering

Mediekoncernen Egmont har ramt en gylden investering i en svensk netbutik, der sælger børne- og babyudstyr.

Det skriver Finans.

I 2013 købte Egmont sig nemlig ind i den svenske webshop Jollyroom for et tocifret millionbeløb på et tidspunkt, hvor omsætningen lød på omkring 80 millioner svenske kroner.

I 2018 kunne Egmont så glæde sig over, at det går så godt for Jollyrooms salg af klapvogne, autostole, tremmesenge og flyverdragter, at omsætningen nu lyder på 1,5 milliarder svenske kroner.

"Allerede i 2013 var vi ikke i tvivl om, at Jollyroom havde et kæmpe potentiale. Men jeg må være ærlig og sige, at selskabet er vokset markant stærkere, end vi havde estimeret og drømt om," siger Torsten Bjerre Rasmussen, CEO for Egmont Publishing, til Finans.

På otte år har Jollyroom ifølge Finans vokset sig til den største e-handelsaktør med børne- og babyudstyr i Norden. Egmont ejer i dag 37,5 procent af virksomheden.

SpaceX få testflyvninger fra at kunne sende astronauter i rummet

Elon Musk, der står bag SpaceX, vil med garanti følge nøje med i den ubemandede testflyvning, som SpaceX agter at fyre afsted 17. januar.

For går affyringen godt, er næste fase at putte to erfarne astronauter om bord til en sidste testflyvning. Herefter kan SpaceX, når Nasa vurderer, at sikkerheden er god nok, begynde at sende amerikanske astronauter ud i rummet til den Internationale Rumstation.

Det skriver Finans.

Det er den historiske rampe i Cape Canaveral, hvor USA blandt andet sendte alle Apollo-raketter op i 60'erne og 70'erne, som anvendes til de næste vigtige affyringer for SpaceX.

USA har siden 2011 ikke selv kunne sende astronauter i rummet, men har måtte leje sig ind på den russiske raket Soyuz. Det har derfor selvsagt været en høj prioritet for Nasa at kunne benytte sig af leverandører i hjemlandet.

To selskaber skrev i 2014 under med Nasa. Boeing tog 27,5 milliarder kroner for projektet, mens SpaceX kunne gøre det for 17 milliarder kroner, selvom det ifølge Finans er den samme opgave, de to selskaber skal løse.

SpaceX forventer at kunne flyve bemandet til juni, mens Boeings Starliner-raket tidligst er planlagt til at flyve med astronauter om bord til august.

Læs også: Hvad nu hvis Elon Musks største præstation ikke er skabelsen af Paypal, Space X eller Tesla, men skabelsen af myten om sig selv?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere