Artikel top billede

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

SF vil have Huawei udelukket fra etableringen af det danske 5G-net. Har sendt bekymrede spørgsmål til forsvarsministeren.

SF vil have udelukket den kinesiske tele-leverandør Huawei fra at deltage i etableringen af det kommende danske 5G-net, skriver en række danske medier på baggrund af et telegram fra Ritzau.

“Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” siger partiets it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Det sker efter, at nyhedsbrevet Reuters torsdag skriver, at Norge overvejer at udelukke Huawei som leverandør af kritisk infrastruktur til det kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Lisbeth Bech Poulsen har nu indkaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

Hun sendte i december en hel række spørgsmål til forsvarsministeren om Huawei, der på dette tidspunkt for alvor var i vælten.

Blandt andet spurgte hun, om Claus Hjort Frederiksen mener, at det er ‘it-sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at Huawei er med til at opbygge samfundskritisk infrastruktur.’

Her svarede ministerne blandt andet, at “Lov om Net- og Informationssikkerhed giver ikke mulighed for at forbyde teleudbyderes indkøb fra specifikke leverandører.’

Men at Center for Cybersikkerhed fører tilsyn med teleleverandørernes sikkerhedsmæssige håndtering af leverancer.’

“Vi skal naturligvis kunne være helt trygge ved de udenlandske selskaber, som leverer til det danske telenet,” lød det i svaret fra Claus Hjort Frederiksen.

Du kan se hele hans svar her.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere