Artikel top billede

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

SF vil have Huawei udelukket fra etableringen af det danske 5G-net. Har sendt bekymrede spørgsmål til forsvarsministeren.

SF vil have udelukket den kinesiske tele-leverandør Huawei fra at deltage i etableringen af det kommende danske 5G-net, skriver en række danske medier på baggrund af et telegram fra Ritzau.

“Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” siger partiets it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Det sker efter, at nyhedsbrevet Reuters torsdag skriver, at Norge overvejer at udelukke Huawei som leverandør af kritisk infrastruktur til det kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Lisbeth Bech Poulsen har nu indkaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

Hun sendte i december en hel række spørgsmål til forsvarsministeren om Huawei, der på dette tidspunkt for alvor var i vælten.

Blandt andet spurgte hun, om Claus Hjort Frederiksen mener, at det er ‘it-sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at Huawei er med til at opbygge samfundskritisk infrastruktur.’

Her svarede ministerne blandt andet, at “Lov om Net- og Informationssikkerhed giver ikke mulighed for at forbyde teleudbyderes indkøb fra specifikke leverandører.’

Men at Center for Cybersikkerhed fører tilsyn med teleleverandørernes sikkerhedsmæssige håndtering af leverancer.’

“Vi skal naturligvis kunne være helt trygge ved de udenlandske selskaber, som leverer til det danske telenet,” lød det i svaret fra Claus Hjort Frederiksen.

Du kan se hele hans svar her.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?