Artikel top billede

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

SF vil have Huawei udelukket fra etableringen af det danske 5G-net. Har sendt bekymrede spørgsmål til forsvarsministeren.

SF vil have udelukket den kinesiske tele-leverandør Huawei fra at deltage i etableringen af det kommende danske 5G-net, skriver en række danske medier på baggrund af et telegram fra Ritzau.

“Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” siger partiets it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Det sker efter, at nyhedsbrevet Reuters torsdag skriver, at Norge overvejer at udelukke Huawei som leverandør af kritisk infrastruktur til det kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Lisbeth Bech Poulsen har nu indkaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

Hun sendte i december en hel række spørgsmål til forsvarsministeren om Huawei, der på dette tidspunkt for alvor var i vælten.

Blandt andet spurgte hun, om Claus Hjort Frederiksen mener, at det er ‘it-sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at Huawei er med til at opbygge samfundskritisk infrastruktur.’

Her svarede ministerne blandt andet, at “Lov om Net- og Informationssikkerhed giver ikke mulighed for at forbyde teleudbyderes indkøb fra specifikke leverandører.’

Men at Center for Cybersikkerhed fører tilsyn med teleleverandørernes sikkerhedsmæssige håndtering af leverancer.’

“Vi skal naturligvis kunne være helt trygge ved de udenlandske selskaber, som leverer til det danske telenet,” lød det i svaret fra Claus Hjort Frederiksen.

Du kan se hele hans svar her.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.