Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

SF vil have Huawei udelukket fra etableringen af det danske 5G-net. Har sendt bekymrede spørgsmål til forsvarsministeren.

SF vil have udelukket den kinesiske tele-leverandør Huawei fra at deltage i etableringen af det kommende danske 5G-net, skriver en række danske medier på baggrund af et telegram fra Ritzau.

“Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” siger partiets it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Det sker efter, at nyhedsbrevet Reuters torsdag skriver, at Norge overvejer at udelukke Huawei som leverandør af kritisk infrastruktur til det kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Lisbeth Bech Poulsen har nu indkaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

Hun sendte i december en hel række spørgsmål til forsvarsministeren om Huawei, der på dette tidspunkt for alvor var i vælten.

Blandt andet spurgte hun, om Claus Hjort Frederiksen mener, at det er ‘it-sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at Huawei er med til at opbygge samfundskritisk infrastruktur.’

Her svarede ministerne blandt andet, at “Lov om Net- og Informationssikkerhed giver ikke mulighed for at forbyde teleudbyderes indkøb fra specifikke leverandører.’

Men at Center for Cybersikkerhed fører tilsyn med teleleverandørernes sikkerhedsmæssige håndtering af leverancer.’

“Vi skal naturligvis kunne være helt trygge ved de udenlandske selskaber, som leverer til det danske telenet,” lød det i svaret fra Claus Hjort Frederiksen.

Du kan se hele hans svar her.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs