Artikel top billede

Løkke: Danmark er for lille et land til at have forskellige it-systemer

Danmark er for lille et land til at have forskellige it-systemer, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han mener, at det ville have ‘været klogere’ at udvikle ét EPJ-system til hele Danmark.

“Danmark er for lille et land til at have forskellige it-systemer.’

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der onsdag middag med regeringen løftede sløret for regeringens nye sundhedsreform.

Den rummer planen om at afskaffe regionerne til fordel for en statslig myndighed med navnet ‘Sundhedsvæsen Danmark’.

Det kan du læse mere om her: Kan ny reform blive dødsstødet for Sundhedsplatformen? Regeringen vil samle al sundheds-it i helt ny statslig myndighed.

I regeringens udspil er erkender regeringen, at den hidtige struktur især har været problematisk på it-området.

”Der er flere opgaver, hvor der i dag ikke er tilstrækkelig koordination og fremdrift. Det gælder eksempelvis sygehusenes it-systemer, akutområdet, fælles indkøb og overholdelse af patientrettighederne,” hedder det.

It-området har i høj grad været præget af, at Danmark her er delt op i to, i det Region Sjælland og Region Hovedstaden kører med det stærkt omdiskusterede Sundhedsplatformen-system fra amerikanske Epic og danske NNIT.

De vestlige regioner har derimod valgt et system fra danske Systematic.

Lars Løkke Rasmussen peger under pressemødet på, at det efter hans mening ville ‘have været klogere,’ hvis der istedet havde været et enkelt sundheds-system, som kunne dække hele Danmark.

I reformen står der, at planen er at “skabe en stærkere organisatorisk ramme, som blandt andet skal forhindre, at der igen opstår de problemer med udrulningen af it-systemer, som brugerne af Sundhedsplatformen har oplevet.”

Læs også:

Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

Kan ny reform blive dødsstødet for Sundhedsplatformen? Regeringen vil samle al sundheds-it i helt ny statslig myndighed
Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.