Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Kan ny reform blive dødsstødet for Sundhedsplatformen? Regeringen vil samle al sundheds-it i helt ny statslig myndighed

Regeringens nye sundhedsuspil lægger op til at samle al sundheds-it i det nye organ, Sundhedsvæsen Danmark.

Regeringen vil gøre op med den eksisterende struktur i det danske sundhedsvæsen, hvor hver enkelt region har ansvaret for sit eget it-system.

Det fremgår af regeringens nye udspil til en sundhedsreform.

Her lægger regeringen op til at afskaffe regionerne og samle al sundheds-it i en nyt statslig myndighed, der får navnet 'Sundhedsvæsen Danmark.'

Det hidtidige struktur har blandt andet ført til skandale-sagen om it-systemet Sundhedplatformen, der bliver anvendt på hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Problematiske it-systemer

I udspillet erkender regeringen også, at den hidtige struktur især har været problematisk på it-området.

”Men der er flere opgaver, hvor der i dag ikke er tilstrækkelig koordination og fremdrift. Det gælder eksempelvis sygehusenes it-systemer, akutområdet, fælles indkøb og overholdelse af patientrettighederne,” står der i udspillet.

Den nye myndighed Sundhedsvæsen Danmark, som Regeringen ønsker placeret i Aarhus, skal ifølge udspillet godkende alle nye større it-projekter i sundhedsforvandlingerne, og planen er at der skal etableres ét nyt integreret system.

"Sundhedsreformen vil skabe en stærkere organisa- torisk ramme, som blandt andet skal forhindre, at der igen opstår de problemer med udrulningen af it-systemer, som brugerne af Sundhedsplatformen har oplevet," står der i udspillet.

Dansk Folkeparti: Kan blive dødstødet for Sundhedsplatformen
Dansk Folkeparts sundhedsordfører, Liselotte Blixt, har for nylig sagt til lokalavisen Folketidende, at hun forventer at sundhedsreformens opgør med regionerne kan blive dødstødet for Sundhedsplatform, der anvendes på hospitaler i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

”Nogle af de ting skal op i landsdækkende regi. Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger Liselott Blixt til Folketidende.

Det kan du læse mere om her: Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

Det er dog værd at bemærke, at regeringens udspil ikke kan ikke blive gennemført før folketingsvalget, der ventes at komme i løbet af foråret.

Det er fortsat åbent spørgsmål om der vil være flertal for reformen efter et valg.

Læs også:

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere