Artikel top billede

Streamingtjenesten Tidal mistænkes for at snyde med lyttertal

De norske myndigheder har indledt en efterforskning mod streamingtjenesten Tidal for ikke at oplyse de rigtige streaming-tal.

Streamingtjenesten Tidal har muligvis sjusket med antallet af afspilninger af forskellige musikere.

De Norske myndigheder har i hvert fald indledt en efterforskning mod den norsk-baserede streamingtjeneste.

Læs også: Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Efterforskningen begyndte efter, at den norske avis Dagens Næringsliv, tilsyneladende kunne bevise, at streamingtjenesten angiveligt skulle have fået det til at se ud som om bestemte numre var afspillet flere gange end de i virkeligheden var.

Det har altså fået Økokrim, der er Norsk politis afdeling for økonomisk kriminalitet, til at gå ind i sagen.

Nogle af de kunstere der skulle have fået pumpet afspilningstallene ekstra højt op er megastjernerne Beyonce og Jay-Z. Det amerikanske kendispar er desuden medejer af Tidal.

“Tidal er ikke mistænkt i efterforskningen. Vi er forsat i dialog med Økokrim. Helt fra begyndelsen har DN (Dagens Næringsliv, red.) sikkert dokumenter, som de ikke har delt med os trods gentagende forespørgsel,” lyder det ifølge erhvervsavisen fra Tidal.

Læs også:

Apple og Samsung i overraskende streaming-samarbejde rejser spørgsmål: Er Apple ved at sadle om?

TV2 vil skrue op for brugen af algoritmer og ny teknologi: Gør sig klar til streaming-krig med Netflix og HBO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere