Fremadstormende dansk AI-virksomhed henter verdenskendt dansker ind i bestyrelsen: "Vi har samlet et verdensklassehold"

Seks måneder efter sit pludselige exit fra analyseikonet Gartner gør veteranen Peter Søndergaard comeback. Den erfarne teknologiekspert indtræder som bestyrelsesformand hos 2021.AI.

Næste gang der er bestyrelsesmøde hos den hurtigtvoksende it-virksomhed, 2021.AI, bliver det med en ny mand for bordenden.

Virksomheden, der har de to prominente ex-CIO'er Mikael Munck og Martin Börjesson i spidsen, har nemlig haft held til at hente en global it-profil ind som ny bestyrelsesformand og investor.

Det drejer sig om Peter Søndergaard, der tidligere har haft rollen Gartners globale research-chef.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

"Jeg ser meget frem til at blive en del af en hurtigt voksende AI-teknologivirksomhed, som tilbyder en klar og målbar differentiator, indenfor praktisk AI-implementering. Det gør det også muligt for organisationer at flytte overliggeren, når det kommer til at skabe værdi med AI,” udtaler Peter Søndergaard.

Læs mere her: Du skal træffe et afgørende valg: Vil du underlægge dig de store it-giganter eller bekrige dem?


Pludseligt exit
For et halvt års tid siden kom det frem, at den daværende Gartner-spids var stoppet hos Gartner.

Indberetningen, der fulgte til Søndergaards exit skyldes Peter Søndergaards “opførsel på arbejdspladsen."

Indberetningen blev sendt til SEC, og i den stod der, at Peter Søndergaards opførsel havde været ‘uforenelig med Gartners ‘code of conduct’ og kerneværdier.’

Læs mere her: Verdenskendt it-dansker i international topstilling fratræder pludseligt på grund af sin 'opførsel på arbejdspladsen'

Den bratte afslutning på Peter Søndergaards karriere hos Gartner kom som en overraskelse for flere.

Han havde indtil da været hos Gartner i tæt ved 30 år og havde siden 2004 hørt til i topledelsen, hvor han refererede direkte til topchef Eugene Hall.

Et verdensklassehold
Det er de mange års erfaring hentet hos Gartner, som Peter Søndergaard skal bringe til bestyrelsesbordet hos 2021.AI.

Her vil han komme i selskab med Danny Lange, Michael Sauer og Jens Friis Hjortegaard, som også er medlemmer af virksomhedens bestyrelse.

Med sin dybe viden om teknologi kommer han til at udgøre en spændende duo med Danny Lange, der ifølge direktør Mikael Munck er meget anerkendt, når det kommer til machine learning.

"Vi har samlet et verdensklassehold, hvor Peter Søndergaard kommer til at teame op med den også verdensanerkendte Machine Learning ekspert Danny Lange, i vores bestyrelse og som investorer i 2021.AI," siger direktøren.

Han har store forhåbninger til, at Søndergaards erfaring kan hjælpe virksomheden, der oplever en høj vækst og senest har åbnet et kontor i Lund for at komme tættere på det svenske marked, videre.

Læs mere om det her: Top-CIO siger farvel til Danmark og rykker til Sverige

“Vi er en hurtig voksende virksomhed, med et stigende antal globale kunder og partnere, som vi rådgiver omkring AI-implementering og transformation. Her spiller Peters lange erfaring og indsigt i forretningsrelaterede og teknologiske udfordringer, en uundværlig rolle, både for os og for vores kunde."

2021.AI startede året med at få konsulenthuset Valcon med ind i ejerkredsen og her mindre end to år år siden stiftelsen har 2021.AI 80 ansatte.

Det kan du læse mere om her:Dansk konsulenthus bliver medejer af Mikael Muncks AI-virksomhed

Læs mere her: “Det er fjerde eller femte gang, at kunstig intelligens ligger på toppen af Gartners hype cycle"


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.