Nu er amerikanske politikere også bekymrede over Huaweis salg af solceller: En risiko for hele energi-sektoren

Amerikanske kongres-politikere er bekymrede over kinesiske Huaweis salg af solceller på det amerikanske marked, som de mener udgør en sikkerheds-risiko mod landet.

Balladen om kinesiske Huawei i USA tager nu en ny drejning, efter de seneste måneders ballade om selskabets netværks-udstyr og forbindelser til den kinesiske regering.

Amerikanske kongres-politikere - både demokrater og republikanere - giver nu nemlig udtryk for bekymring over Huaweis salg af solcelle-udstyr i USA, skriver Financial Times.

De mener, at solcelle-udstyret fra Huawei kan hackes, hvilket kan gøre det muligt for tredjepart ramme den amerikanske strøm-sektor på skadelig måde.

Huawei producerer konvertere til solceller, der er den enhed, som anvendes til at flytte elektricitet fra solcellerne og over på strøm-nettet.

Huawei sidder her på omkring 20 procent af det amerikanske marked.

Konverterne opsamler og videresender desuden data om strøm-håndteringen.

En af de bekymrede politikere er demokraten Tom Marino, som i et brev til den amerikanske energiminister, Rick Perry, skriver, at han er ‘bekymret over, at selskabets [Huawei, red] debut på det store marked for sol-energi kan udgøre en risiko for vores lands infrastruktur.’

Hans partifælle Jerry McNerney giver udtryk for det samme.

“Det er dømt til at gå galt, hvis vi anvender vi udstyr produceret af ikke-troværdige leverandører. De amerikanske efterretningstjenester har advaret amerikansk erhvervsliv om, at man ikke kan stole på Huawei. Det er vi nødt til at tage alvorligt,” siger han.

Og fra republikanerne lyder meldingen:

“Det er dokumenteret, at stats-finanserede aktører forsøger at hacke vores energi-sektors infrastruktur. Det er afgørende, at vi er mere på vagt end nogensinde før.”

Huawei oplyser, at der aldrig er blevet dokumenteret sikkerhedsproblemer med selskabets konvertere.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.