Artikel top billede

Nu er amerikanske politikere også bekymrede over Huaweis salg af solceller: En risiko for hele energi-sektoren

Amerikanske kongres-politikere er bekymrede over kinesiske Huaweis salg af solceller på det amerikanske marked, som de mener udgør en sikkerheds-risiko mod landet.

Balladen om kinesiske Huawei i USA tager nu en ny drejning, efter de seneste måneders ballade om selskabets netværks-udstyr og forbindelser til den kinesiske regering.

Amerikanske kongres-politikere - både demokrater og republikanere - giver nu nemlig udtryk for bekymring over Huaweis salg af solcelle-udstyr i USA, skriver Financial Times.

De mener, at solcelle-udstyret fra Huawei kan hackes, hvilket kan gøre det muligt for tredjepart ramme den amerikanske strøm-sektor på skadelig måde.

Huawei producerer konvertere til solceller, der er den enhed, som anvendes til at flytte elektricitet fra solcellerne og over på strøm-nettet.

Huawei sidder her på omkring 20 procent af det amerikanske marked.

Konverterne opsamler og videresender desuden data om strøm-håndteringen.

En af de bekymrede politikere er demokraten Tom Marino, som i et brev til den amerikanske energiminister, Rick Perry, skriver, at han er ‘bekymret over, at selskabets [Huawei, red] debut på det store marked for sol-energi kan udgøre en risiko for vores lands infrastruktur.’

Hans partifælle Jerry McNerney giver udtryk for det samme.

“Det er dømt til at gå galt, hvis vi anvender vi udstyr produceret af ikke-troværdige leverandører. De amerikanske efterretningstjenester har advaret amerikansk erhvervsliv om, at man ikke kan stole på Huawei. Det er vi nødt til at tage alvorligt,” siger han.

Og fra republikanerne lyder meldingen:

“Det er dokumenteret, at stats-finanserede aktører forsøger at hacke vores energi-sektors infrastruktur. Det er afgørende, at vi er mere på vagt end nogensinde før.”

Huawei oplyser, at der aldrig er blevet dokumenteret sikkerhedsproblemer med selskabets konvertere.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere