Artikel top billede

Nu er amerikanske politikere også bekymrede over Huaweis salg af solceller: En risiko for hele energi-sektoren

Amerikanske kongres-politikere er bekymrede over kinesiske Huaweis salg af solceller på det amerikanske marked, som de mener udgør en sikkerheds-risiko mod landet.

Balladen om kinesiske Huawei i USA tager nu en ny drejning, efter de seneste måneders ballade om selskabets netværks-udstyr og forbindelser til den kinesiske regering.

Amerikanske kongres-politikere - både demokrater og republikanere - giver nu nemlig udtryk for bekymring over Huaweis salg af solcelle-udstyr i USA, skriver Financial Times.

De mener, at solcelle-udstyret fra Huawei kan hackes, hvilket kan gøre det muligt for tredjepart ramme den amerikanske strøm-sektor på skadelig måde.

Huawei producerer konvertere til solceller, der er den enhed, som anvendes til at flytte elektricitet fra solcellerne og over på strøm-nettet.

Huawei sidder her på omkring 20 procent af det amerikanske marked.

Konverterne opsamler og videresender desuden data om strøm-håndteringen.

En af de bekymrede politikere er demokraten Tom Marino, som i et brev til den amerikanske energiminister, Rick Perry, skriver, at han er ‘bekymret over, at selskabets [Huawei, red] debut på det store marked for sol-energi kan udgøre en risiko for vores lands infrastruktur.’

Hans partifælle Jerry McNerney giver udtryk for det samme.

“Det er dømt til at gå galt, hvis vi anvender vi udstyr produceret af ikke-troværdige leverandører. De amerikanske efterretningstjenester har advaret amerikansk erhvervsliv om, at man ikke kan stole på Huawei. Det er vi nødt til at tage alvorligt,” siger han.

Og fra republikanerne lyder meldingen:

“Det er dokumenteret, at stats-finanserede aktører forsøger at hacke vores energi-sektors infrastruktur. Det er afgørende, at vi er mere på vagt end nogensinde før.”

Huawei oplyser, at der aldrig er blevet dokumenteret sikkerhedsproblemer med selskabets konvertere.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.