Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor

Elon Musk på vej med nye massefyringer: Tesla siger nu farvel til tusindvis af medarbejdere

Elbilsproducenten Tesla har annonceret en kæmpemæssig fyringsrunde, der skal sikre selskabet en mere rentabel produktion.

Tesla nedlægger tusindvis af job i et forsøg på at gøre produktionen af sin seneste bil, Model 3, mere rentabel. Det har Tesla netop meddelt.

I alt kommer Tesla til at nedlægge syv procent af stillingerne i selskabet, der før dagens fyringsrunde havde cirka 45.000 ansatte.

Det er blot syv måneder siden, at Tesla sidst gennemførte en omfattende fyringsrunde. I juni fyrede Tesla ni procent af sin medarbejderstab.

For stor en økonomisk byrde
I et blogindlæg offentliggjort på Teslas hjemmeside, oplyser selskabets administrerende direktør Elon Musk, at nedskæringerne er nødvendige, fordi Tesla sidste år øgede sin medarbejderstab med 30 procent, hvilket blev for stor en økonomisk byrde for selskabet.

Læs også: Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Elon Musk oplyser desuden, at fyringerne kommer samtidig med, at selskabet foretager optimeringer af produktionen med henblik på at sikre en højere produktion af den nye Model 3.

Nedskæringerne er ifølge Elon Musk helt uundgåelige, hvis selskabet skal kunne tilbyde attraktive priser samtidig med, at en række subsidier til elbiler fra den amerikanske stat bortfalder.

”Der er ikke andre muligheder,” slår Elon Musk fast i blogindlægget.

Tesla forventer ifølge Elon Musk at levere et mindre overskud i indeværende kvartal.

Fyringsrunde i Tesla kommer knap en uge efter, at Elon Musks andet selskab, Space X, meddelte en fyringsrunde, hvor knap 10 procent af selskabets 6.000 stillinger blev nedlagt.

Læs også: Hvad nu hvis Elon Musks største præstation ikke er skabelsen af Paypal, Space X eller Tesla, men skabelsen af myten om sig selv?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.