Artikel top billede

Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor

Elon Musk på vej med nye massefyringer: Tesla siger nu farvel til tusindvis af medarbejdere

Elbilsproducenten Tesla har annonceret en kæmpemæssig fyringsrunde, der skal sikre selskabet en mere rentabel produktion.

Tesla nedlægger tusindvis af job i et forsøg på at gøre produktionen af sin seneste bil, Model 3, mere rentabel. Det har Tesla netop meddelt.

I alt kommer Tesla til at nedlægge syv procent af stillingerne i selskabet, der før dagens fyringsrunde havde cirka 45.000 ansatte.

Det er blot syv måneder siden, at Tesla sidst gennemførte en omfattende fyringsrunde. I juni fyrede Tesla ni procent af sin medarbejderstab.

For stor en økonomisk byrde

I et blogindlæg offentliggjort på Teslas hjemmeside, oplyser selskabets administrerende direktør Elon Musk, at nedskæringerne er nødvendige, fordi Tesla sidste år øgede sin medarbejderstab med 30 procent, hvilket blev for stor en økonomisk byrde for selskabet.

Læs også: Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Elon Musk oplyser desuden, at fyringerne kommer samtidig med, at selskabet foretager optimeringer af produktionen med henblik på at sikre en højere produktion af den nye Model 3.

Nedskæringerne er ifølge Elon Musk helt uundgåelige, hvis selskabet skal kunne tilbyde attraktive priser samtidig med, at en række subsidier til elbiler fra den amerikanske stat bortfalder.

”Der er ikke andre muligheder,” slår Elon Musk fast i blogindlægget.

Tesla forventer ifølge Elon Musk at levere et mindre overskud i indeværende kvartal.

Fyringsrunde i Tesla kommer knap en uge efter, at Elon Musks andet selskab, Space X, meddelte en fyringsrunde, hvor knap 10 procent af selskabets 6.000 stillinger blev nedlagt.

Læs også: Hvad nu hvis Elon Musks største præstation ikke er skabelsen af Paypal, Space X eller Tesla, men skabelsen af myten om sig selv?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.