Artikel top billede

Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor (Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk på vej med nye massefyringer: Tesla siger nu farvel til tusindvis af medarbejdere

Elbilsproducenten Tesla har annonceret en kæmpemæssig fyringsrunde, der skal sikre selskabet en mere rentabel produktion.

Tesla nedlægger tusindvis af job i et forsøg på at gøre produktionen af sin seneste bil, Model 3, mere rentabel. Det har Tesla netop meddelt.

I alt kommer Tesla til at nedlægge syv procent af stillingerne i selskabet, der før dagens fyringsrunde havde cirka 45.000 ansatte.

Det er blot syv måneder siden, at Tesla sidst gennemførte en omfattende fyringsrunde. I juni fyrede Tesla ni procent af sin medarbejderstab.

For stor en økonomisk byrde

I et blogindlæg offentliggjort på Teslas hjemmeside, oplyser selskabets administrerende direktør Elon Musk, at nedskæringerne er nødvendige, fordi Tesla sidste år øgede sin medarbejderstab med 30 procent, hvilket blev for stor en økonomisk byrde for selskabet.

Læs også: Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Elon Musk oplyser desuden, at fyringerne kommer samtidig med, at selskabet foretager optimeringer af produktionen med henblik på at sikre en højere produktion af den nye Model 3.

Nedskæringerne er ifølge Elon Musk helt uundgåelige, hvis selskabet skal kunne tilbyde attraktive priser samtidig med, at en række subsidier til elbiler fra den amerikanske stat bortfalder.

”Der er ikke andre muligheder,” slår Elon Musk fast i blogindlægget.

Tesla forventer ifølge Elon Musk at levere et mindre overskud i indeværende kvartal.

Fyringsrunde i Tesla kommer knap en uge efter, at Elon Musks andet selskab, Space X, meddelte en fyringsrunde, hvor knap 10 procent af selskabets 6.000 stillinger blev nedlagt.

Læs også: Hvad nu hvis Elon Musks største præstation ikke er skabelsen af Paypal, Space X eller Tesla, men skabelsen af myten om sig selv?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere