Artikel top billede

Efter hård kritik lover kommunerne nu store forbedringer i Forældreintras afløser: "Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt"

Forældreintras afløser, Aula, bliver langt mere brugervenlig. Nu forsikrer Kommunernes Landsforening, at det bliver et toptunet og moderne system.

Forældreintras afløser, Aula, får stærk forbedret brugervenlighed, hvor brugerne lettere kan skrue op og ned for informationsstrømmene.

Det oplyser Kommunernes Landsforening (KL) ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Både Aula og Forældreintra er blevet kritiseret af regeringens Stresspanel, der anbefaler, at de to systemer helt bliver afskaffet.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og afløse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Læs også: Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Toptunet og moderne

Men Peter Pannula Toft, kontorchef i KL, oplyser nu til Ritzau, at Aula kommer til at tilbyde forbedrede muligheder for, at brugerne kan styre, hvad de skal dele, og hvor mange mennesker det skal deles med.

"Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt. Man skal ude i kommuner, på skoler og i børnehaver have en snak om, hvordan man bruger det klogt," siger Peter Pannula Toft til Ritzau.

Det forventes, at Aula allerede bliver taget i drift efter skolernes sommerferien, og systemet vil få op imod to millioner brugere, hvilket vil sige, at mere end en tredjedel af landets befolkning kan komme til at bruge systemet.

Derfor er systemet også tidligere blevet omtalt som Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt.

Systemet bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og regningen for det nye systemet løber op i omkring 350 millioner kroner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere