Efter hård kritik lover kommunerne nu store forbedringer i Forældreintras afløser: "Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt"

Forældreintras afløser, Aula, bliver langt mere brugervenlig. Nu forsikrer Kommunernes Landsforening, at det bliver et toptunet og moderne system.

Forældreintras afløser, Aula, får stærk forbedret brugervenlighed, hvor brugerne lettere kan skrue op og ned for informationsstrømmene.

Det oplyser Kommunernes Landsforening (KL) ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Både Aula og Forældreintra er blevet kritiseret af regeringens Stresspanel, der anbefaler, at de to systemer helt bliver afskaffet.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og afløse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Læs også: Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Toptunet og moderne
Men Peter Pannula Toft, kontorchef i KL, oplyser nu til Ritzau, at Aula kommer til at tilbyde forbedrede muligheder for, at brugerne kan styre, hvad de skal dele, og hvor mange mennesker det skal deles med.

"Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt. Man skal ude i kommuner, på skoler og i børnehaver have en snak om, hvordan man bruger det klogt," siger Peter Pannula Toft til Ritzau.

Det forventes, at Aula allerede bliver taget i drift efter skolernes sommerferien, og systemet vil få op imod to millioner brugere, hvilket vil sige, at mere end en tredjedel af landets befolkning kan komme til at bruge systemet.

Derfor er systemet også tidligere blevet omtalt som Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt.

Systemet bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og regningen for det nye systemet løber op i omkring 350 millioner kroner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Amazon kommer: Nu skal dansk e-handel altså tage sig sammen
En lille historie om et indkøb af et kamera understreger måske nok, hvad det er, som danske e-butikker mangler - når nu de ikke kan konkurrere på pris med Amazon. For hvad kan de så?
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.