Artikel top billede

Foto: Humio

Dansk it-startup henter investering på knap 60 millioner fra stor Facebook-investor

Det danske startup Humio har hentet næsten 60 millioner kroner i en kapitaltilførelse fra en Silicon Valley investor, der tidligere har investeret i blandt andet Facebook, Dropbox og Spotify.

Det danske it-sikkerheds-startup Humio har hentet en investering på ni millioner dollar – eller knap 60 millioner kroner med den aktuelle kurs – fra det amerikanske venturekapitalfirmaet Accel Partners.

Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Accel Partners (som ikke må forveksles med den danske kapitalfond Axcel, red.) har tidligere investeret i nogle af de mest lysende stjerner på Silicon Valleys startup-himmel. Her i blandt Facebook, Slack, Dropbox og Spotify.

Der er tale om en såkaldt series a-investering, hvilket vil sige, at det er selskabets første større kapitalførelse.

Læs også: Lars Seier investerer millioner i Silicon Valley-iværksættere: "Håbet er jo, at der er en enkelt Uber, Dropbox eller AirBnb i mellem"

Humio har udviklet et avanceret analyseværktøj, der kan være med til at højne it-sikkerheden på cloud-platforme.

Selskabet er stiftet af Geeta Schmidt, Christian Hvitved og Kresten Krab Thorup, og selvom Humio stammer fra Aarhus, så har selskabet i dag kontorer i både Storbritannien og i San Francisco.

Det amerikanske startup-medie Techcrunch skriver, at Humio har 13-doblet sin omsætning i 2018, og blandt sin kunder har Humio ifølge Techcrunch prominente selskaber som Microsoft og Bloomberg.

Læs også:Dansk it-firma har landet en investering fra et af verdens største ventureselskaber: "De forlanger pengene 100 gange igen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere