Facebook vil smelte WhatsApp, Messenger og Instagram-messaging sammen

Facebook vil smelte messaging-tjenesterne i WhatsApp, Facebook og Instagram sammen, så man kan sende beskeder på tværs af tjenesterne.

Inden længe vil du kunne sende beskeder på kryds og tværs mellem Instagram, Facebooks Messenger og WhatsApp.

Facebook, der ejer både WhatsApp og Instagram, planlægger nemlig at smelte messaging-tjenesterne i de tre kæmpe-sites sammen, så man kan sende beskeder frit mellem dem.

I dag fungerer de tre messaging-tjenester som ‘stand alone.’

Ifølge Facebook vil de fortsætte under hver deres navn og ‘look & feel’ - også efter at de er blevet forbundet via den samme messaging-platform eller protokol.

Selskabet meddeler, at det stadig arbejder på detaljerne. Sikkert bliver det dog, at sammenkoblingen vil inkludere end-to-end kryptering, så kun de involverede brugere i en samtale vil kunne se den, lyder det fra Facebook.

Selskabet meddeler, at brugerne verden over ønsker, at deres besked-tjenester er ‘hurtige, stabile og private.’

Det er grunden til, at selskabet arbejder på at ‘gøre det nemmere at nå sine venner og familie på tværs af netværk’ i krypteret form.

Facebook Mark Zuckerberg købte WhatsApp i 2014 og Instagram i 2012.

I den seneste tid har flere af de oprindelige stiftere af disse selskaber forladt Facebok-koncernen.

Det vurderes fra flere sider, at Mark Zuckerberg er i gang med at sikre sig kontrollen over disse selskaber, hvilket også denne sammenkobling skal ses i lyset af.


Facebook vil kunne øge sin omsætning ved at integrere de tre apps - alene fordi brugerne forventeligt vil bruge længere tid i de pågældende chat-apps fremfor at skifte til lignende services fra eksempelvis Google og Apple.

Facebook oplyser indtil videre intet om, hvor mange brugerdata, der skal deles mellem de tre apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.