Artikel top billede

Her er det helt store it-vækstområde lige nu: Her vil der blive investeret flest penge i it i 2019

Det globale it-salg ventes at runde 3,8 trillion dollar i år. Et område vokser kraftigt, mens salget af udstyr til datacentre er under pres.

Der er godt gang i it-investeringerne i det meste af verden i disse år, hvor mange virksomheder og organisationer er godt i gang med at omstille sig til den ny digitale virkelighed.

Ifølge analysehuset Gartner forventer i en ny opgørelse, at der samlet set vil blive investeret 3,76 billioner dollar i it i 2019.

Det svarer til knap 25 billioner kroner - altså 25 millioner millioner kroner.

Det svarer til vækst på 3,2 procent i forhold til 2018. Og det skal ses i lyset af en række uro-skabende faktorer i verden lige nu som brexit, handelskrig, toldkrige og lignende, lyder budskabet fra Gartner.

Der er dog stor forskel på de enkelte områder.

“Der sker store ændringer for tiden. Investeringerne flytter sig fra mættede områder som mobiltelefpner, pc’er og infrastruktur til on premise datacentre til cloud services og IoT-devices,” lyder det fra Gartner.

Samtidig sker der et meget massivt skifte for tiden over mod cloud computing, som på mange måder er selve motoren under den vækst, der finder sted.

Det afspejler sig tydeligt ved, at indkøbet af enterprise software er det område, der står vil højest vækst.

“Organisationerne forventes at øge investeringerne i enterprise applikations-software i 2019 i forbindelse med, at større dele af budgetterne bruges på software as a service,” lyder det fra Gartner.

Til gengæld investeringerne i infrastruktur til datacentre under pres.

Frem mod 2020 forventer Gartner, at disse vil falde med 3,9 procent som det eneste område, der vil blive ramt af negativ vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.