Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple sænker priserne på iPhone - men ikke alle steder

Apple tilpasser priserne på iPhone efter markant drop i iPhone-omsætningen i seneste kvartal. Prisjusteringerne indføres i områder med svag valuta.

IPhone står bag langt størstedelen af Apples samlede indtjening, og derfor har det fået alarmklokkerne til at ringe, at salget af iPhone i seneste kvartal er faldet med 15 procent til nu 51,9 milliarder dollar.

En af grundene er de høje priser. Især i vækstmarkederne er prisen på ikke mindst de dyreste modeller steget voldsomt i det seneste år, og det har fået mange kunder til at fravælge dem, hvilket har fået salget til at falde.

Det tager Apple nu konsekvenserne af: Selskabet sænker priserne.

“Vi har her i januar kigget på de makroøkonomiske forhold i disse markeder, og vi har besluttet at gå tilbage til de lokale priser, som de var for et år siden i et håb om at fremme salget i disse områder,” siger Apples topchef, Tim Cook, til Reuters.

Prisstigningerne skyldes en stærk dollar, der gør iPhone dyrere uden for USA, da Apple som udgangspunkt sætter sine priser i dollar verden over og derefter omregner til lokal valuta.

Det har i sagens natur gjort iPhone markant dyrere i lande, hvis valuta er blevet svagere over for dollaren. Og det rammer altså salget voldsomt.

Som et eksempel peger Tim Cook på Tyrkiet, hvor liraen er faldet med 33 procent i forhold til dollaren i 2018.

Apples omsætning i Tyrkiet faldt samtidig med næsten 700 millioner dollar i forhold til året før.

Ifølge topchefen er det de dyreste iPhone-modeller, der rammes af de største prisændringer i vækstmarkederne.

Ifølge ham har Apple derfor i løbet af januar absorberet en del af eller hele forskellen forårsaget af kursændringerne i forhold til dollaren, så priserne nu minder om dem, som Apple tog for iPhone for et år siden.

De høje priser er væsentlig grund til, at Apples samlede omsætning i kvartalet er faldet med fem procent til 84,3 milliarder dollar i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Apple har fornylig peget på de økonomiske afmatning i Kina som en af de væsentlige årsager.

Det kan du læse mere om her: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Læs også:

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.