Artikel top billede

Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem

Tjekkiet sætter Huawei uden for døren i budrunde om nyt skattesystem på grund af sikkerheds-bekymringer.

Tjekkiet sætter for første gang nogensinde et it-selskab uden for døren i et udbud.

De tjekkiske myndigheder har nemlig besluttet at udelukke kinesiske Huawei fra at deltage i et udbud om levering af en kommende portal til det tjekkiske skattevæsen, skriver den tjekkiske avis, Mlada Fronta Des.

Udelukkelsen kommer, efter tjekkiske it-sikkerhedsmyndigheder har advaret om sikkerheds-riscisi ved Huawei som leverandør.

Huawei har ellers længe været udråbt til at være favorit til at vinde den tjekkise ordre til omkring en halv milliard tjekkiske kuronaer - cirka 145 millioner danske kroner.

Men i december advarede de tjekkiske it-sikkerhedsmyndigheder tjekkiske netværksoperatører om at anvende hardware eller software fra både Huawei og kinesiske ZTE.

Ifølge den tjekkiske avis forbyder it-sikkerhedsmyndighederne ikke brugen af løsninger fra de to selskaber.

Advarslen betyder imidlertid, at 160 operatører af krisik infrastruktur i Tjekkiet skal udarbejde en grundig risikoanalyse, inden de eventuelt vælger en af de to selskaber som leverandør.

Læs også:

USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere