Artikel top billede

Tidligere Atea-direktør får yderligere straf i bestikkelsessag

Den tidligere Atea-direktør Carsten Ritzau får nu yderligere straf i den stort omtalte bestikkelsessag.

Retten i Glostrup har netop idømt den tidligere salgsdirektør hos it-leverandøren Atea, Carsten Ritzau, yderligere 50 timers samfundstjeneste.

De 50 timers ekstra samfundstjeneste bliver lagt oven i den dom, som Ritzau modtog i sommer, hvor han blev idømt otte måneders fængsel, hvoraf de fem ikke skulle afsones på betingelse af, at han udførte 100 timers samfundstjeneste.

Det skriver TV2.

Den tidligere Atea-direktør er en af de dømte i den stort omtalte bestikkelsessag, der omtales som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Sagen handler om, at ansatte i Atea havde bestukket flere offentligt ansatte med it-udstyr og dyre restaurantbesøg.

Den yderligere straf får Carsten Ritzau ifølge TV2 efter, at han i sidste uge erklærede sig skyldig i 16 tilfælde af bestikkelse.

Udover de dømte personer i sagen blev Atea også idømt at skulle betale en bøde på 10 millioner kroner.

Læs også:

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Tidligere Atea-direktør opgiver at anke dom i bestikkelsessag: Modtager fængselsstraf

Atea-sagen: Atea brændte mere end en million kroner fra Region Sjælland af på rejser og luksusmiddage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere