Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Der er tilsyneladende ikke tilfredshed med dommen, der i dag er blevet afsagt i den stort omtalte Atea-sag. Alle de dømte anker enten sagen eller kræver betænkningstid for at overveje, om man vil anke dommen.

Opdateret klokken 18.08 Andro Vrlic var den første til at fortælle, at hans klient Rene Clausen anker dommen med påstand om frifindelse. Han fortæller også, at Claus Hougesen ligeledes anker.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” siger Andro Vrlic som forklaring på, hvorfor hans klient vælger at anke dommen.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Michael Mølkær Jensen anker også dommen. Samme melding kommer fra Advokat Kåre Pihlmann der fortæller, at de også anker.

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Både Carsten Ritzaus' og Per Juul Andersens advokater fortæller, at deres klienter erklærer at de tager sig betænkningstid efter dommen.

Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic, bad allerede kort efter domsafsigelsen om en kort pause for at drøfte med sin klient, om man ønskede at anke dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea accepterer heller ikke bøden på de 10 millioner kroner med det samme. Her har man også bedt om betænkningstid umiddelbart efter dommen.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Dommen endte sådan her for de otte tiltalte:

10 måneders fængsel til Claus True Hougesen, tidligere koncernchef i Atea.

Otte måneders fængsel til Peter Hillingsøe Trans, tidligere CEO i Atea.

Otte måneders fængsel til Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea.

Halvandets års ubetinget fængsel til Rene Clausen

10 måneders fængsel til Michael Steen Hansen, tidligere koncern-it-chef i Region Sjælland

40 dages fængsel til Michael Mølkær Nielsen, tidligere it-direktør i Region Sjælland

Et års ubetinget fængsel til Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea.

Mens Atea får en bøde på 10 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere