Foto: Christoffer Lund-Hansen

Visma ramt af angreb fra kinesiske hackere: Forsøgte at stjæle kundeoplysninger

Den norske software-virksomhed Visma blev i december ramt af et hackerangreb, der angiveligt havde til hensigt at stjæle informationer om virksomheden kunder.

Visma er blevet offer for kinesiske hackere, der har forsøgt at stjæle oplysninger om virksomhedernes kunder, fortæller virksomheden nu.

Hackerne arbejdere angiveligt på vegne af den kinesiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den norske software-virksomheden vælger at fortælle offentligt om angrebet for at skabe større opmærksomhed om angrebs-kampagnen Cloudhopper, der ifølge Reuters særligt går efter teknologivirksomheder.

Angrebet var ifølge nyhedsbureauet en del af et større angreb mod vestlige virksomheder tilbage i december måned sidste år, der skulle være koordineret af den kinesiske regering.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Den kinesiske regering har selv flere gange benægtet at være en del af spionage mod udenlandske virksomheder.

Visma er overbevist om, at der ikke er nogen kundedata, der er blevet stjålet af hackerne, fortæller sikkerhedsdirektør Espen Johansen til Reuters.

“Hvis jeg tager min paranoiahat på, så kunne det her have været endt som en katastrofe. Hvis du er en stor efterretningstjeneste et sted i verden og du gerne vil høste så meget information som muligt, så går du naturligvis til de store samlingspunkter.”

Læs også:

Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Her er din gratis guide til EDI!
EDI giver en hurtig, pålidelig og effektiv automatisk udveksling af forretningsdokumenter, og du slipper for de manuelle processer, som er forbundet med papirdokumenter. Det er især, hvis du er i detail og produktionsvirksomheder, samt grossister, at der er flere fordele ved at implementere EDI – uanset virksomhedens størrelse. Det gør at EDI i dag er den foretrukne metode til dokumentudveksling blandt større virksomheder, når de skal handle med deres leverandører. Derfor har du som leverandør en stor konkurrencefordel, hvis du understøtter EDI – det styrker samhandlen med eksisterende kunder, og gør jer mere attraktive overfor potentielle nye kunder. Dette whitepaper giver dig en introduktion til EDI, og hvordan det fungerer, samt vejledning til hvordan du kommer i gang og vælger den rette leverandør.