Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Visma ramt af angreb fra kinesiske hackere: Forsøgte at stjæle kundeoplysninger

Den norske software-virksomhed Visma blev i december ramt af et hackerangreb, der angiveligt havde til hensigt at stjæle informationer om virksomheden kunder.

Visma er blevet offer for kinesiske hackere, der har forsøgt at stjæle oplysninger om virksomhedernes kunder, fortæller virksomheden nu.

Hackerne arbejdere angiveligt på vegne af den kinesiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den norske software-virksomheden vælger at fortælle offentligt om angrebet for at skabe større opmærksomhed om angrebs-kampagnen Cloudhopper, der ifølge Reuters særligt går efter teknologivirksomheder.

Angrebet var ifølge nyhedsbureauet en del af et større angreb mod vestlige virksomheder tilbage i december måned sidste år, der skulle være koordineret af den kinesiske regering.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Den kinesiske regering har selv flere gange benægtet at være en del af spionage mod udenlandske virksomheder.

Visma er overbevist om, at der ikke er nogen kundedata, der er blevet stjålet af hackerne, fortæller sikkerhedsdirektør Espen Johansen til Reuters.

“Hvis jeg tager min paranoiahat på, så kunne det her have været endt som en katastrofe. Hvis du er en stor efterretningstjeneste et sted i verden og du gerne vil høste så meget information som muligt, så går du naturligvis til de store samlingspunkter.”

Læs også:

Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere