Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Visma ramt af angreb fra kinesiske hackere: Forsøgte at stjæle kundeoplysninger

Den norske software-virksomhed Visma blev i december ramt af et hackerangreb, der angiveligt havde til hensigt at stjæle informationer om virksomheden kunder.

Visma er blevet offer for kinesiske hackere, der har forsøgt at stjæle oplysninger om virksomhedernes kunder, fortæller virksomheden nu.

Hackerne arbejdere angiveligt på vegne af den kinesiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den norske software-virksomheden vælger at fortælle offentligt om angrebet for at skabe større opmærksomhed om angrebs-kampagnen Cloudhopper, der ifølge Reuters særligt går efter teknologivirksomheder.

Angrebet var ifølge nyhedsbureauet en del af et større angreb mod vestlige virksomheder tilbage i december måned sidste år, der skulle være koordineret af den kinesiske regering.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Den kinesiske regering har selv flere gange benægtet at være en del af spionage mod udenlandske virksomheder.

Visma er overbevist om, at der ikke er nogen kundedata, der er blevet stjålet af hackerne, fortæller sikkerhedsdirektør Espen Johansen til Reuters.

“Hvis jeg tager min paranoiahat på, så kunne det her have været endt som en katastrofe. Hvis du er en stor efterretningstjeneste et sted i verden og du gerne vil høste så meget information som muligt, så går du naturligvis til de store samlingspunkter.”

Læs også:

Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.