TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Visma ramt af angreb fra kinesiske hackere: Forsøgte at stjæle kundeoplysninger

Den norske software-virksomhed Visma blev i december ramt af et hackerangreb, der angiveligt havde til hensigt at stjæle informationer om virksomheden kunder.

Visma er blevet offer for kinesiske hackere, der har forsøgt at stjæle oplysninger om virksomhedernes kunder, fortæller virksomheden nu.

Hackerne arbejdere angiveligt på vegne af den kinesiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den norske software-virksomheden vælger at fortælle offentligt om angrebet for at skabe større opmærksomhed om angrebs-kampagnen Cloudhopper, der ifølge Reuters særligt går efter teknologivirksomheder.

Angrebet var ifølge nyhedsbureauet en del af et større angreb mod vestlige virksomheder tilbage i december måned sidste år, der skulle være koordineret af den kinesiske regering.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Den kinesiske regering har selv flere gange benægtet at være en del af spionage mod udenlandske virksomheder.

Visma er overbevist om, at der ikke er nogen kundedata, der er blevet stjålet af hackerne, fortæller sikkerhedsdirektør Espen Johansen til Reuters.

“Hvis jeg tager min paranoiahat på, så kunne det her have været endt som en katastrofe. Hvis du er en stor efterretningstjeneste et sted i verden og du gerne vil høste så meget information som muligt, så går du naturligvis til de store samlingspunkter.”

Læs også:

Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation
I Fortinets rapport fra 2018 omkring sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation, tages temperaturen på den aktuelle tilstand for Cybersecurity i organisationer rundt omkring i hele verden. Blandt de 300 respondenter viste der sig en række spændende trends. Her er et par stykker af dem: - Digital Transformation er den mest indflydelsesrige it-trend i organisationer i dag. Hele 92% svarede at det har stor indvirkning på deres forretning - Sikkerhed er den klart største udfordring i forhold til digital transformation. Hele 85% mener det har stor indvirkning på deres forretning Download hele rapporten her og få flere spændende findings.