Morgen-briefing: TDC får kritik af Datatilsynet / Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost / Amazon opruster med nyt opkøb / Paris lægger sag an mod Airbnb

TDC får kritik af Datatilsynet for at logge oplysninger om danske borgere. Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost. Amazon opruster på Alexa-fronten med nyt opkøb, og så lægger Paris sag an mod Airbnb.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

TDC får kritik af Datatilsynet
Mægtige TDC får stærk kritik af Datatilsynet for i årevis at have "logget" danske mobilkunders placering.

Det skriver Version2.

Det er resultatet af en den tre år lange sag, som er blevet udkæmpet mellem TDC og internetaktivisten Christian Panton.

I sagens afgørelse fremgår det således, at TDC får en på lampen af Datatilsynet, der udtrykker "alvorlig kritik".

Logningen af kundernes placering på baggrund af data fra telemaster er ifølge Datatilsynet i strid med GDPR-reglernes bud om at minimere insamlingen af data.

Alligevel smækker Datatilsynet ikke en bøde i ansigtet på TDC til ærgrelse for Panton, der dog er glad for, at have på skrift, at TDC ikke må "overvåge" kunderne via mastoplysningerne.

"På den anden side var vi i forbindelse med GDPR blevet lovet skærpede sanktioner, og i forhold til det, er en alvorlig kritik let," siger Christian Panton til Version2.

Læs mere om sagen her: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone

Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost
Hos en af verdens største logistikvirksomheder, DSV, har man kig på den danske Google-boss, Malou Aamund.

Det skriver Finans.

Når virksomheden afholder sin generalforsamling om en måneds tid, vil man således foreslå Aamund som nyt medlem af bestyrelsen.

Hvis det bliver vedtaget, at den 49-årige danske Google-spids skal indtage en plads i bestyrelseslokalet hos DSV, er det langt fra hendes første plads.

Udover at være øverstbefalende på Google's vegne i Danmark, er Malou Aamund desuden bestyrelsesformand for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og bestyrelsesmedlem i Navico Group.

Derudover har hun erfaring fra en række tunge stillinger hos Microsoft, og IBM’s danske afdeling.

Læs mere her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Amazon opruster med nyt opkøb
Der går sjældent en dag uden, at man kan overbringe en nyhed fra giganten Amazon, der virker til at have gang i alverdens sager for tiden.

I går overvejede virksomheden placeringen af sit nye hovedkvarter, mens Amazon i dag hiver checkhæftet frem og gør klar til endnu et opkøb. For Amazon drejer det sig om at få overtaget virksomheden Eero, der laver Mesh-routere

Det skriver The Verge.

Eksperter anser opkøbet for et forsøg fra Amazons side på at opruste, når det kommer til kundernes smart homes. Det vil i hvert fald gøre det nemmere for brugerne at styre deres Alexa-devices, hvis næste led i kæden, altså routeren, også er fra Amazon.

"Vi er meget imponerede over Eero-holdet og hvor hurtigt de har udviklet en WiFi-løsning, der bare virker," lyder det fra Amazon-spidsen Dave Limp.

Læs mere her: Amazon arbejder på nyt stort projekt: Vil udvikle streamingtjeneste for computerspil

Paris lægger sag an mod Airbnb
Franskmændene slipper ikke grebet om it-giganterne. Først stangede nationens datatilsyn en bøde på 500 millioner euro ud til Google, og nu har den franske hovedstad så slået kløerne i udlejningsplatformen Airbnb.

Det skriver Techchrunch med henvisning til det franske medie JDD.

Lederne af Paris havde i forvejen løftet pegefingeren overfor platformen, der gør almindelige borgere i stand til at leje deres lejligheder ud til turister. Men nu bliver det alvor. Borgmesteren i byen har således oplyst, at man anklager Airbnb for at have overtrådt reglerne, og byen kræver en bøde udskrevet på 14,2 millioner dollar.

De nuværende regler betyder, at man ikke må låne sin lejlighed i Paris ud i mere end 120 dage om året, og hvis man i første omgang ønsker at leje sin bolig ud, skal man først kontakte bystyret, der så løbende holder øje med hvor tit, der sover gæster i lejligheden.

Alligevel har man fra bystyrets side fundet mere end 1.000 lejligheder, man ikke mener overholder reglerne. De kan nu se frem til at skulle dele en bøde med Airbnb på op mod 12.500 euro.

Hos Airbnb giver man ikke så let op. Her er man nemlig ikke enig i reglerne, så det sidste ord er næppe sagt i den sag.

Læs mere her: Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.