Artikel top billede

Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei

De britiske myndigheder har tilsyneladende konkluderet, at man kan minimere risikoen forbundet med at bruge Huawei som leverandør til landets 5G-netværk. Det fortæller kilder tæt på en ny rapport udarbejdet af de britiske myndigheder.

Nu ser det ud til, at den kinesiske teleleverandør Huawei omsider får lidt medvind fra vestlige myndigheder.

En ny rapport fra de britiske myndigheder viser nemlig tilsyneladende, at myndighederne kan minimere risikoen for den spionage, man mistænker er forbundet ved at bruge Huaweis udstyr.

Det er tilsyneladende konklusionen på en ny rapport udarbejdet af det britiske svar på Center for Cybersikkerhed, National Cyber Security Centre (NCSC).

Det fortæller to kilder tæt på processen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Konklusionen fra de britiske myndigheder kan få betydning for andre europæiske lande, lyder det fra en kilde, der har forbindelse med rapporten.

“Andre lande kan argumentere for, at hvis de britiske myndigheder er sikre på, at man kan minimere risikoren for en national trussel, så kan de også forsikre befolkningen i deres lande om, at det er forsvarligt at bruge de kinesiske komponenter så længe de tager de samme forholdsregler som britterne.”

Reuters forklarer ikke videre, hvordan den britiske regering mener, at kunne minimere risikoen for spionage.

Flere vestlige lande og teleselskaber har udtrykt bekymring for at lade Huawei levere det kommende 5G netværk i landene. Bekymringen går på, at man frygter den kinesiske regering kan udnytte Huawei til at spionere på andre lande.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei og den kinesiske regering har gentagne gange benægtet at det skulle være tilfældet. Samtidig har den amerikanske regering kraftigt advaret sine allierede om at bruge udstyr fra Huawei.

Danmark læner sig op ad englænderne

Danmark læner sig allerede op ad den britiske efterretningstjeneste, når det handler om Huawei.

På et samråd tidligere på året fortalte Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) Folketingets retsudvalg, at Center for Cybersikkerhed får testet Huaweis udstyr af netop de britiske myndigheder.

Undersøgelserne sker netop for at sikre, at den kinesiske regering ikke udnytter Huawei til at spionere på det danske telenetværk gennem selskabets aftale om 4G-netværket i Danmark.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

På samme samråd gjorde forsvarsministeren det klart, at Danmark med den nuværende lovgivning ikke har mulighed for at udelukke Huawei fra at byde på det kommende 5G-netværk.

Det har ellers været et krav fra særligt SF, men ministeren åbnede dog op for, at han var klar til at se på, om loven skulle ændres.

Læs også:

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.