Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei

De britiske myndigheder har tilsyneladende konkluderet, at man kan minimere risikoen forbundet med at bruge Huawei som leverandør til landets 5G-netværk. Det fortæller kilder tæt på en ny rapport udarbejdet af de britiske myndigheder.

Nu ser det ud til, at den kinesiske teleleverandør Huawei omsider får lidt medvind fra vestlige myndigheder.

En ny rapport fra de britiske myndigheder viser nemlig tilsyneladende, at myndighederne kan minimere risikoen for den spionage, man mistænker er forbundet ved at bruge Huaweis udstyr.

Det er tilsyneladende konklusionen på en ny rapport udarbejdet af det britiske svar på Center for Cybersikkerhed, National Cyber Security Centre (NCSC).

Det fortæller to kilder tæt på processen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Konklusionen fra de britiske myndigheder kan få betydning for andre europæiske lande, lyder det fra en kilde, der har forbindelse med rapporten.

“Andre lande kan argumentere for, at hvis de britiske myndigheder er sikre på, at man kan minimere risikoren for en national trussel, så kan de også forsikre befolkningen i deres lande om, at det er forsvarligt at bruge de kinesiske komponenter så længe de tager de samme forholdsregler som britterne.”

Reuters forklarer ikke videre, hvordan den britiske regering mener, at kunne minimere risikoen for spionage.

Flere vestlige lande og teleselskaber har udtrykt bekymring for at lade Huawei levere det kommende 5G netværk i landene. Bekymringen går på, at man frygter den kinesiske regering kan udnytte Huawei til at spionere på andre lande.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei og den kinesiske regering har gentagne gange benægtet at det skulle være tilfældet. Samtidig har den amerikanske regering kraftigt advaret sine allierede om at bruge udstyr fra Huawei.

Danmark læner sig op ad englænderne
Danmark læner sig allerede op ad den britiske efterretningstjeneste, når det handler om Huawei.

På et samråd tidligere på året fortalte Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) Folketingets retsudvalg, at Center for Cybersikkerhed får testet Huaweis udstyr af netop de britiske myndigheder.

Undersøgelserne sker netop for at sikre, at den kinesiske regering ikke udnytter Huawei til at spionere på det danske telenetværk gennem selskabets aftale om 4G-netværket i Danmark.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

På samme samråd gjorde forsvarsministeren det klart, at Danmark med den nuværende lovgivning ikke har mulighed for at udelukke Huawei fra at byde på det kommende 5G-netværk.

Det har ellers været et krav fra særligt SF, men ministeren åbnede dog op for, at han var klar til at se på, om loven skulle ændres.

Læs også:

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G

USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.