Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Skal du flytte dit ERP i clouden? Mange bekymrer sig over compliance og håndtering af følsomme data

Skalerbarhed og sikkerhed er blandt de store fordele ved at flytte sit ERP-system i clouden. Men mange it-chefer er fortsat bekymrede over især to ting: Compliance-krav og håndteringen af følsomme data.

Cloud buldrer frem som aldrig før på stort set alle områder inden for professionel it-brug.

Det gælder også for de for virksomhederne helt afgørende ERP-systemer, hvoraf næsten to tredjedele enten har planer om eller allerede er i gang med at migrere deres systemer til clouden.

Det viser en ny undersøgelse fra CSA - ‘Cloud Security Alliance’ - med deltagelse af 200 it-chefer.

De udgør naturligvis kun en lille del af det boomende marked for i clouden, hvor ikke mindst AWS og Microsofts Azure er de to store fulgt af SAP, IBM og Oracle.

Når det gælder ERP-området er billedet anderledes, lyder fra CSA.

Her anvender 52 procent af de adspurgte virksomheder SAP (70 procent af alle virksomheder med mere end 50.000 medarbejdere) fulgt af Oracle (36 procent) og Microsoft Dynamics (24 procent).

Dynamics anvendes dog af 50 procent af virksomhederne med under 50.000 medarbejdere, hedder det.

Vokser eksplosivt

Alle undersøgelser viser, at markedet - både cloudmarkedet generelt og ERP-cloudmarkedet - vokser eksplosivt i disse år.

Det kan du blandt andet læse mere om her:

I undersøgelsen nævner hele 65 procent af it-cheferne muligheden for at skalere op og ned uden at skulle sætte himmel og jord i bevægelse som en fordel ved clouden.

Mange peger som fordele også på lavere TCO - total cost of ownership - samt det faktum, at cloud-udbyderen varetager håndteringen af sikkerheds-patches og opdateringer af løsningerne.

Der er dog også udprægede bekymringer.

Mere end to tredjedele af de adspurgte er bekymrede over, at de ved at sende ERP-systemet i clouden skal overlade følsomme data til en ekstern leverandør.

Og skal man sikre sig ved hjælp af migreringsværktøjer og krypterings-løsninger og lignende, kræver det ofte, at systemernes arkitetur bygges om, så den passer til clouden, hedder det.

“Det udelukker den hurtigste måde at sende et workload i clouden på, nemlig ‘lift and shift,’ da det vil forlænge eventuelt eksisterende problemer med patching og adgangskontrol,” lyder det i rapporten fra CSA.

Det betyder desuden, at virksomheder, som gerne vil flytte deres ERP i clouden, er nødt til at investere i omskrivning af systemerne. De kan ikke nøjes med blot at pege på de ønskede server-instances og storage-tilbud, hedder det.

Sikkerhed bekymrer

Sikkerheds-bekymringerne vejer også hos hele 59 procent af de adspurgte.

Det gælder ikke så meget sikkerheds-niveauerne i selve cloud-løsningerne, som de adspurgte har stor tiltro til.

De ser til gengæld udfordringer i deres egne politikker, konfigurationer og teknologier, hedder det.

Mere end halvdelen er også bekymrede over compliance-udfordringer, mens næsten hver anden peger på, at det er en udfordring, at det kan tage (for) lang tid at migrere data.

Læs også:

Multi-cloud bliver det helt store tema i cloud-verdenen i den kommende tid: Hvordan skal du tackle det?

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Cloud er kort og godt uundgåelig for alle virksomheder: Her er bekymringerne og de gode råd

På 18 måneder skal Mads Madsbjerg udrulle omfattende cloud-system over hele verden for FLSmidth: "Mit mål er at komme af med vores egne datacentre i løbet af de næste par år"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere