Artikel top billede

Skal du flytte dit ERP i clouden? Mange bekymrer sig over compliance og håndtering af følsomme data

Skalerbarhed og sikkerhed er blandt de store fordele ved at flytte sit ERP-system i clouden. Men mange it-chefer er fortsat bekymrede over især to ting: Compliance-krav og håndteringen af følsomme data.

Cloud buldrer frem som aldrig før på stort set alle områder inden for professionel it-brug.

Det gælder også for de for virksomhederne helt afgørende ERP-systemer, hvoraf næsten to tredjedele enten har planer om eller allerede er i gang med at migrere deres systemer til clouden.

Det viser en ny undersøgelse fra CSA - ‘Cloud Security Alliance’ - med deltagelse af 200 it-chefer.

De udgør naturligvis kun en lille del af det boomende marked for i clouden, hvor ikke mindst AWS og Microsofts Azure er de to store fulgt af SAP, IBM og Oracle.

Når det gælder ERP-området er billedet anderledes, lyder fra CSA.

Her anvender 52 procent af de adspurgte virksomheder SAP (70 procent af alle virksomheder med mere end 50.000 medarbejdere) fulgt af Oracle (36 procent) og Microsoft Dynamics (24 procent).

Dynamics anvendes dog af 50 procent af virksomhederne med under 50.000 medarbejdere, hedder det.

Vokser eksplosivt

Alle undersøgelser viser, at markedet - både cloudmarkedet generelt og ERP-cloudmarkedet - vokser eksplosivt i disse år.

Det kan du blandt andet læse mere om her:

I undersøgelsen nævner hele 65 procent af it-cheferne muligheden for at skalere op og ned uden at skulle sætte himmel og jord i bevægelse som en fordel ved clouden.

Mange peger som fordele også på lavere TCO - total cost of ownership - samt det faktum, at cloud-udbyderen varetager håndteringen af sikkerheds-patches og opdateringer af løsningerne.

Der er dog også udprægede bekymringer.

Mere end to tredjedele af de adspurgte er bekymrede over, at de ved at sende ERP-systemet i clouden skal overlade følsomme data til en ekstern leverandør.

Og skal man sikre sig ved hjælp af migreringsværktøjer og krypterings-løsninger og lignende, kræver det ofte, at systemernes arkitetur bygges om, så den passer til clouden, hedder det.

“Det udelukker den hurtigste måde at sende et workload i clouden på, nemlig ‘lift and shift,’ da det vil forlænge eventuelt eksisterende problemer med patching og adgangskontrol,” lyder det i rapporten fra CSA.

Det betyder desuden, at virksomheder, som gerne vil flytte deres ERP i clouden, er nødt til at investere i omskrivning af systemerne. De kan ikke nøjes med blot at pege på de ønskede server-instances og storage-tilbud, hedder det.

Sikkerhed bekymrer

Sikkerheds-bekymringerne vejer også hos hele 59 procent af de adspurgte.

Det gælder ikke så meget sikkerheds-niveauerne i selve cloud-løsningerne, som de adspurgte har stor tiltro til.

De ser til gengæld udfordringer i deres egne politikker, konfigurationer og teknologier, hedder det.

Mere end halvdelen er også bekymrede over compliance-udfordringer, mens næsten hver anden peger på, at det er en udfordring, at det kan tage (for) lang tid at migrere data.

Læs også:

Multi-cloud bliver det helt store tema i cloud-verdenen i den kommende tid: Hvordan skal du tackle det?

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Cloud er kort og godt uundgåelig for alle virksomheder: Her er bekymringerne og de gode råd

På 18 måneder skal Mads Madsbjerg udrulle omfattende cloud-system over hele verden for FLSmidth: "Mit mål er at komme af med vores egne datacentre i løbet af de næste par år"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.