Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft-ansatte vil have Microsoft til at skrotte kæmpekontrakt til tre milliarder kroner

Microsoft-ansatte forlanger, at Microsoft omgående dropper en kæmpekontrakt til mere end tre milliarder kroner.

En række Microsoft-medarbejdere forlanger, at Microsoft omgående annullerer en kæmpekontrakt til 480 millioner dollar - godt tre milliarder kroner.

Microsoft indgik aftalen med det amerikanske militær i november. Den betyder, at Microsofg skal levere mindst 2.500 prototyper på AR-headset til de amerikanske soldater.

Med brillerne på vil soldaterne kunne få præsenteret forskellige former for data mikset med deres fysiske omgivelser.

Du kan læse mere om planerne her: Microsoft skal levere briller til 100.000 amerikanske soldater - skal bruges på skarpe missioner.

Men de 94 Microsoft-medarbejdere vil ikke være med.

De forlanger, at Microsoft holder inde med at udvikle ‘enhver og alle former for våben-teknologi,’ skriver Reuters.

De mener ikke, at de ved at sige ja til at arbejde for Microsoft samtidig har accepteret, at de skal medvirke til at udvikle våben.

“Vi forlanger at blive hørt om de måder, hvorpå vores arbejde bliver anvendt,” skriver de.

Microsoft har tidligere lignende protester fra en række medarbejdere i anden forbindelse.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig.

Microsoft meddeler, at selskabet ‘altid sætter pris’ på medarbejdernes feedback.

Selskabets topchef i den slags spørgsmål, Brad Smith, skrev i blogpost i efteråret, at Microsoft fortsat er opsat på at hjælpe det amerikanske militær.

Du kan læse denne blogpost her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.