Artikel top billede

Facebook er i fuld sving med at bygge et andet kæmpemæssigt datacenter ved Odense, som efter planen skal åbne i 2020.

Facebooks datacenterbyggeri ved Esbjerg kan blive et år forsinket: Naturfredningsforening klager

Danmarks Naturfredningsforening i Esbjerg har skudt Facebooks kæmpe datacenterbyggeri i Andrup til et foreløbig hjørne. Foreningen har klaget til Planklagenævnet, og det kan forsinke byggeriet helt op til et år.

Byggeriet af Facebooks enorme datacenter i Andrup ved Esbjerg er løbet ind i vanskeligheder.

Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Esbjerg har sendt tre klager til Planklagenævnet over byggeriet, og det kan forsinke hele projektet op til et år, skriver JydskeVestkysten.

Foreningen mener for det første ikke, at datacenteret overhovedet skal placeres der, hvor det er planen, fordi området er rubriceret som havnerelateret område.

For det andet mener foreningen, at datacenteret først skal bygges, når afgiftsreglerne om spildvarme er ændret, så overskudsvarmen kan udnyttes.

Og endelig mener foreningen, at miljøvurderingen skal revurderes og ændres, før byggeriet kan gå i gang.

Ifølge JyskeVestkysten kan det tage op til et år, før Planklagenævnet er nået til en afgørelse.

JyskeVestkysten skriver også, at købsaftalerne med de 13 lodsejere, som ejer de omkring 2,14 millioner kvadratmeter jord, hvor byggeriet skal foregår, ikke er underskrevet endnu.

Det er ellers mere end fire uger siden, at byrådet i Esbjerg gav grønt lys til det videre forløb.

Planerne om et kæmpemæssigt datacenter ved Esjerg var længe omgivet at hemmelighedskræmmeri, men i begyndelsen af oktober sidste år kom det frem, at det er Facebook, der står bag planerne.

Det kan du læse mere om her:
Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Esbjerg kommune modtog også 74 høringssvar fra især bekymrede borgere over det planlagte byggeri.

Det kan du læse mere om her:
Nu falder afgørelsen om gigantisk Facebook-datacenter i Esbjerg: Masser af naboer frygter for støj og trafikproblemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.