Artikel top billede

(Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv.)

Nu falder afgørelsen om gigantisk Facebook-datacenter i Esbjerg: Masser af naboer frygter for støj og trafikproblemer

Borgere i Esbjerg frygter trafik-problemer, støj og visuelle forandringer, når Facebook kommer til byen. Nu skal byrådet tage stilling til borgernes bekymringer.

Om få timer skal byrådet i Esbjerg tage stilling den videre skæbne for det datacenter, som Facebook efter planen skal opføre i Andrup uden for Esbjerg.

Byrådet i Esbjerg skal ved et byrådsmøde klokken 16:00 mandag tage stilling de foreslåede ændringer kommunalplanen og lokalplanen for det område, hvor Facebook snart vil opføre datacenteret.

Der er i alt kommet 74 høringssvar fra fortrinsvist bekymrede borgere, der snart kan se frem til at få et gigantisk datacenter som nabo.

Af dagsordenen for byrådsmødet, der kan findes på Esbjerg Kommunes hjemmeside, fremgår det blandt andet, at borgerne er bekymrede for trafikken i området, hvor borgerne er særligt bekymret for lukningen af vejen Nordskrænten.

Læs også: Borgere raser over konsekvenser af nyt Esbjerg-datacenter: Vil kæmpe imod med næb og klør

Frygter støj og visuelle forandringer

Men derudover er borgerne også bekymret for påvirkning af støj, for opførelsen af højspændingskabler samt for det visuelle indtryk, som opførelsen af datacenteret vil have på området.

Utilfredsheden har længe ulmet blandt borgere i området, og lokalmediet JydskeVeskysten kunne tidligere på året rapportere fra et borgermøde, hvor hundredvis af utilfredse borgere var mødt op.

”I må heller ikke gøre jer den illusion, at dette ikke bliver til noget. Der er allerede betalt og investeret så mange penge her i området. Derfor er det kolossalt vigtigt at sende et signal og holde et lokalt pres på kommunen. Alle, der har muligheden, bør derfor skrive deres input til kommunen. Når det først er lavet, bliver det ikke lavet om,” lød det ifølge avisen fra en borgerne på mødet.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har til DR Syd oplyst, at han har forståelse for borgernes bekymring, men at han mener, at de ubegrundede.

Skal opføres ovenpå jernalderlandsby

DR Syd kan ligeledes fortæller, at arkæologiske udgravninger viser, at datacenteret skal opføres oven på en 2.000 år gammel jernalder landsby.

Michael Alrø Jensen, der er museumsdirektør for Sydvestjyske Museumer, vurderer dog ikke, at udgravninger vil føre til forsinkelser af byggeriet.

”Det er ikke min vurdering, at byggeriet bliver forsinket. Vi gør, hvad vi kan, for at byggeriet kan starte til planlagt tid, siger han til DR Syd.

Læs også: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Har været omgærdet af stor mystik

Der har længe været stor mystisk om, hvilken virksomhed der stod bag datacenterne-planerne i Esbjerg.

Men i sidste uge kunne JydskeVestkysten på baggrund oplysninger fra byrådet afsløre, at det er selskabet Notita Networks ApS, som står bag datacenter-planerne ved Esbjerg.

Notitia Networks ApS er registreret med adresse på Tuborg Boulevard i Hellerup, og lokalavisen har afsløret, at det er Facebook International Operations Limited i Dublin, der gemmer sig bag Hellerup-selskabet.

Læs også: Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere