Artikel top billede

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spionageanklager mod Huawei

USA bør bevise over for sine europæiske allierede, hvorfor regeringen advarer mod at bruge selskabet til at udbygge landendes 5G-netværk, lyder det fra Vodafones topchef.

De europæiske lande diskuterer i disse dage hæftigt brugen af det kinesiske teleselskab Huaweis udstyr til at bygge deres kommende 5G-netværk.

Diskussionerne kommer på baggrund af en advarsel fra den amerikanske regering om ikke at bruge Huawei, fordi man mener, at selskabet udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko.

Læs også: USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Der har været spuklationer om selskabet udnytter sin position i flere vestlige lande til at udføre spionage for den kinesiske regering.

Men nu opfordrer topchefen for verdens største mobil operatør, britiske Vodafone, amerikanerne til at fremlægge konkrete beviser for europæerne.

Det skriver nyhedsbeurauet Reuters.

Læs også: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

“For tiden siger folk ting der ikke er begrundet. Jeg siger ikke, at det er tilfældet i USA, fordi jeg har ikke selv mødt dem direkte, så jeg ved ikke hvilke beviser de har, men det er tydeligt, at de er nødt til at præsentere beviser til de rette myndigheder i Europa,” lød det fra topchefen, Nick Read til Mobile World Congress, der netop nu bliver afholdt i Barcelona ifølge Reuters.

Han mener, at situationen på nuværende tidspunkt er med til at skade markedet, hvis de europæiske regeringer ubegrundet reducerer antallet af operatører fra tre til to.

Med henvisning til verdens tre største leverandører af netværksudstyr, der foruden Huawei tæller Ericsson og Nokia.

Læs også: Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.