Artikel top billede

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spionageanklager mod Huawei

USA bør bevise over for sine europæiske allierede, hvorfor regeringen advarer mod at bruge selskabet til at udbygge landendes 5G-netværk, lyder det fra Vodafones topchef.

De europæiske lande diskuterer i disse dage hæftigt brugen af det kinesiske teleselskab Huaweis udstyr til at bygge deres kommende 5G-netværk.

Diskussionerne kommer på baggrund af en advarsel fra den amerikanske regering om ikke at bruge Huawei, fordi man mener, at selskabet udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko.

Læs også: USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Der har været spuklationer om selskabet udnytter sin position i flere vestlige lande til at udføre spionage for den kinesiske regering.

Men nu opfordrer topchefen for verdens største mobil operatør, britiske Vodafone, amerikanerne til at fremlægge konkrete beviser for europæerne.

Det skriver nyhedsbeurauet Reuters.

Læs også: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

“For tiden siger folk ting der ikke er begrundet. Jeg siger ikke, at det er tilfældet i USA, fordi jeg har ikke selv mødt dem direkte, så jeg ved ikke hvilke beviser de har, men det er tydeligt, at de er nødt til at præsentere beviser til de rette myndigheder i Europa,” lød det fra topchefen, Nick Read til Mobile World Congress, der netop nu bliver afholdt i Barcelona ifølge Reuters.

Han mener, at situationen på nuværende tidspunkt er med til at skade markedet, hvis de europæiske regeringer ubegrundet reducerer antallet af operatører fra tre til to.

Med henvisning til verdens tre største leverandører af netværksudstyr, der foruden Huawei tæller Ericsson og Nokia.

Læs også: Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.