Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spionageanklager mod Huawei

USA bør bevise over for sine europæiske allierede, hvorfor regeringen advarer mod at bruge selskabet til at udbygge landendes 5G-netværk, lyder det fra Vodafones topchef.

De europæiske lande diskuterer i disse dage hæftigt brugen af det kinesiske teleselskab Huaweis udstyr til at bygge deres kommende 5G-netværk.

Diskussionerne kommer på baggrund af en advarsel fra den amerikanske regering om ikke at bruge Huawei, fordi man mener, at selskabet udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko.

Læs også: USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Der har været spuklationer om selskabet udnytter sin position i flere vestlige lande til at udføre spionage for den kinesiske regering.

Men nu opfordrer topchefen for verdens største mobil operatør, britiske Vodafone, amerikanerne til at fremlægge konkrete beviser for europæerne.

Det skriver nyhedsbeurauet Reuters.

Læs også: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

“For tiden siger folk ting der ikke er begrundet. Jeg siger ikke, at det er tilfældet i USA, fordi jeg har ikke selv mødt dem direkte, så jeg ved ikke hvilke beviser de har, men det er tydeligt, at de er nødt til at præsentere beviser til de rette myndigheder i Europa,” lød det fra topchefen, Nick Read til Mobile World Congress, der netop nu bliver afholdt i Barcelona ifølge Reuters.

Han mener, at situationen på nuværende tidspunkt er med til at skade markedet, hvis de europæiske regeringer ubegrundet reducerer antallet af operatører fra tre til to.

Med henvisning til verdens tre største leverandører af netværksudstyr, der foruden Huawei tæller Ericsson og Nokia.

Læs også: Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere