Artikel top billede

USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Hold jer fra Hauweis produkter af cybersikkerhedsmæssige-årsager. Sådan lyder advarslen fra repræsentanter for den amerikanske regering til sine allierede ifølge avisen Wall Street Journal.

Den amerikanske regering forsøger at overbevise sine udenlandske allierede om ikke at bruge produkter fra den kinesiske elektronikproducent Huawei.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har oficielle enbedsmænd fra den amerikanske regering forsøgt at overbevise sine allierede i Tyskland, Japan og Italien om ikke at bruge nogle telekommunikations-produkter fra den kinesiske producent.

Læs også: Huawei ramt af nye spionanklager: Kinesiske spioner hackede netværk med hjælp fra Huawei

Huawei udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko, lyder det fra USA ifølge den avisen.

Den kinesiske producent er ofte under beskyldning for at spionere på sine brugere for den kinesiske regering.

Den fremgår dog ikke, om det er en advarsel, som de tyske eller italienske myndigheder kommer til at rette sig efter.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Det er ikke mere end tre uger siden, Huawei sidst var i søgelyset for cyberspionage. Den gang var det Huaweis medarbejdere, der blev beskyldt for at levere adgangskoder og netværksdetaljer om fremmede netværk til den kinesiske efterretningstjeneste.

TDC får leveret 4G af netop Huawei

Det er dog en advarsel, som ville kræve væsentlige ændringer, hvis Danmark skal efterleve.

I 2013 indgik TDC en aftale med Huawei på fire milliarder kroner om at drive og levere udstyr til TDC’s mobilnet.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Det blev dog kraftigt afvist af Center for Cybersikkerhed. Faktisk mente man, at cybersikkerheden er blevet højnet af aftalen med Huawei.

Det er Center for Cybersikkerheds vurdering, at aftalerne med TDC og Huawei har bidraget væsentligt til at højne informationssikkerheden, og ført til, at der i dag er et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau hos TDC.

Center for Cybersikkerhed vurderer, at de indgåede aftaler bliver efterlevet, og der er fortsat en løbende dialog mellem centeret, TDC og Huawei om sikring af informationssikkerheden,” sagde Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, dengang i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere