TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Umbraco lancerer best-of-breed app-univers / Amazon udpeger tidligere Pepsi-boss til bestyrelsen / Apple tester soveovervågning til nyt Apple Watch

Umbraco lancerer best-of-breed app-univers. Amazon udpeger tidligere Pepsi-boss til bestyrelsen. Apple tester soveovervågning til nyt Apple Watch. Cisco: 5G vil udgøre næsten en fjerdedel af vesteuropæisk mobiltrafik i 2022. Madspilds-app ændrer datamærkninger sammen med fødevaregiganter.

Godmorgen!

Så er det med at komme ud af fjerene.

Til at hjælpe jer med det følger nu onsdagens morgen-briefing.

Umbraco lancerer best-of-breed app-univers

Den fynske open source-virksomhed Umbraco lancerer nu et best-of-breed app-univers, der skal bidrage til selskabets fortsatte vækst og for alvor gå i kødet på de store globale konkurrenter, når det kommer til kampen om enterprise-kunderne.

Umbracos best-of-breed app-univers består af både en content app platform, som er integreret i Umbraco samt en platform til tredjeparts software-løsninger, der også integrerer med Umbraco.

Det oplyser Umbraco i en pressemeddelelse.

"Vi har investeret massivt og taget det bedste fra de løsninger, vi bl.a. har udviklet til Carlsberg, Amazon, Det Europæiske Råd, rejseselskabet Thomas Cook m.fl., og så har vi sat det sammen, så vi nu også har en skalerbar platform, der appellerer til enterprise- segmentet, lyder det fra stifteren Niels Hartvig, der har givet sig selv titlen chief unicorn hos Umbraco, i meddelelsen.

Med mere end en halv million hjemmesider i luften på globalt plan er Umbraco den danske CMS-virksomhed, der er udbredt på flest markeder i verden.

Læs også: Danske Umbraco efter forrygende år: "Vi har endelig knækket nødden med, hvordan vi skaber omsætning i en open source-forretning"

Amazon udpeger tidligere Pepsi-boss til bestyrelsen

Amazon har tilføjet den tidligere Pepsi-topchef Indra Nooyi til it-gigantens bestyrelse.

Dermed bliver hun den femte kvinde i Amazons 11 mand-store-bestyrelse.

De andre fire kvinder er Rosalind Brewer, Jamie Gorelick, Judith McGrath og Patricia Stonesifer.

Det skriver Reuters.

Indra Nooyi fratrådte som øverste chef for sodavandsmastodonten i oktober i 2018.

Læs også: Amazon vil skabe tusvindvis af nye arbejdspladser i Storbritannien trods brexit

Apple tester soveovervågning til nyt Apple Watch

Apple er angiveligt ved at teste en såkaldt sleep tracker til Apples fremtidige smartwatches.

Ifølge Bloomberg er funktionen, der kan overvåge din søvn, blevet testet i flere måneder på Apples lokation i Cupertino i Californien.

Planen er, at den nye funktion skal positionere Apple bedre i forhold til fitness- og sundhedssegmentet, hvor Apple ikke i tilstrækkelig grad har kunnet konkurrere med Fitbit og Withings.

Cisco: 5G vil udgøre næsten en fjerdedel af vesteuropæisk mobiltrafik i 2022

I 2022 vil 5G-teknologien udgøre 23,2 procent af al mobiltrafik i Vesteuropa.

Til sammenligning var tallet nul procent i 2017.

På globalt plan forventes 5G-forbindelser at udgøre tre procent af det samlede antal enheder og forbindelser i 2022.

Det vurderer netværksgiganten Cisco i en ny rapport.

"5G er højt på agendaen - både teknologisk og politisk. Fra et dansk perspektiv er 5G ikke kun interessant for forbrugere, men i ligeså høj grad for virksomheder, der benytter IoT og har behov for at flytte store datamængder fra mange forskellige steder," lyder det fra Michael Nielsen, teknisk chef hos Cisco i en pressemeddelelse.

Madspilds-app ændrer datamærkninger sammen med fødevaregiganter

Madspilds-appen Too Good To Go med Endomondo-stifteren Mette Lykke i spidsen er gået sammen med en række af Danmarks største fødevareproducenter for at ændre ordlyden i datomærkningen på en række fødevarer.

Ifølge en pressemeddelelse fra Too Good To Go tror hver tredje dansker fejlagtigt, at "bedst før" og "sidste anvendelsesdato" betyder det samme.

Derfor har Too Good To Go i samarbejde med nogle af landets største fødeproducenter taget initiativ til, at datomærkningen på blandt andet øl, mælk og chokolade nu bliver ændret.

"Bedst før"-mærkatet vil fremover blive efterfulgt af teksten "ofte god efter".

Det skal tydeliggøre, at produktet ikke behøver blive kasseret, når datoen passeres.

"Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at samle de absolut største producenter af fødevarer og de største aktører i dagligvarehandlen om dette initiativ. Vi er overbeviste om, at vi med en lille ændring i datomærkningen, oplysning og gennem en fælles indsats kan gøre en stor forskel for at reducere madspild i Danmark," lyder det fra Mette Lykke i meddelelsen.

Carlsberg, Unilever, Løgismose Meyers, Arla, Coop, Thise, Toms og Urtekram er blandt de fødeproducenter, der er del af initaitivet.

Læs også: Endomondo-stifter Mette Lykkes madspilds-app henter investering på 45 millioner til at gå ind i fire nye lande

Computerworld senere i dag

Vi håber, at I vil følge med på Computerworld onsdag, hvor vores mand i Barcelona følger Mobile World Congress tæt.

Derudover bringer vi også det tredje og sidste kapitel i fortællingen om IBM's kuldsejlede samarbejde med Region Hovedstaden.

Læs første kapitel her: IBM brugte mere end et år på at charmere sig til Watson-aftale med Region Hovedstaden: Her er første del af beretningen om, hvordan det højtprofilerede samarbejde kollapsede på blot 17 måneder

Læs andet kapitel her: Region Hovedstadens politikere stemte for samarbejde med IBM på trods af tvivlsomme resultater - håbede på at tiltrække nyt IBM-udviklingscenter