Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USA forbyder lithium-ion batterier i fly-bagage på grund af brand-fare

USA forbyder luftfartsselskaber at transportere lithium-ion batterier i alle afskygninger i flyenes bagage-rum. Se de nye regler her.

Fremover skal du huske at medbringe alle dine lithium-ion batterier og mobiltelefoner i din håndbagage, hvis turen går til USA.

Det amerikanske transportministerium har nemlig netop udsendt nye regler, der forbyder alle luftfartsselskaber at transportere batterierne i deres bagagerum - altså i den indtjekkede bagage.

“De nye regler vil forstærke sikkerheden for den rejsende offentlighed ved at adressere de unikke udfordringer ved batterier under transport,” lyder det fra den amerikanske transport-minister, Elaine L. Chao.

Overophedning og brand

De nye regler kommer efter nogle tilfælde, hvor lithium ion-batterier er blevet sat i forbindelse med forskellige former for brand eller overophedning.

Den amerikanske myndighed Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration, der hører under transportministeriet, peger på, at i hvert fald tre fly-ulykker kan forbindes med lithium-ion batterier i den indtjekkede bagage.

Samsung var for et par år siden eksempelvis plaget af alvorlige batteri-problemer i topmodellen Galaxy Note 7, der var direkte brandfarlig.

Du kan læse et eksempel på overophedning her: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Den amerikanske luftfartsstyrelse, Federal Aviation Administration, advarede for flere år siden om risikoen ved batterierne.

Dengang opfordrede styrelsen luftfartsselskaberne til selv at tage hånd om problemerne ved eksempelvis selv at undersøge, om der var nogen risiko forbundet ved at transportere batterierne som indtjekket bagage.

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Styrelsen understregede dengang, at advarslen dækkede alle batteri-komponenter og ikke kun de batterier, der var indsat i forskellige former for telefoner, computere eller lignende.

De nye regler tillader dog lufttransport af lithium-ion batterier på fragtfly uden passagerer, hvis batterierne her maksimalt er opladet til 30 procent og ikke er monteret i andre enheder.

Du finder de nye regler for de amerikanske luftfarts-selskaber her.

Læs også:

Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand

Tech-guru bag gennembrud: Opladelige alkaline-batterier er meget smartere end litihium-ion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere