Artikel top billede

USA forbyder lithium-ion batterier i fly-bagage på grund af brand-fare

USA forbyder luftfartsselskaber at transportere lithium-ion batterier i alle afskygninger i flyenes bagage-rum. Se de nye regler her.

Fremover skal du huske at medbringe alle dine lithium-ion batterier og mobiltelefoner i din håndbagage, hvis turen går til USA.

Det amerikanske transportministerium har nemlig netop udsendt nye regler, der forbyder alle luftfartsselskaber at transportere batterierne i deres bagagerum - altså i den indtjekkede bagage.

“De nye regler vil forstærke sikkerheden for den rejsende offentlighed ved at adressere de unikke udfordringer ved batterier under transport,” lyder det fra den amerikanske transport-minister, Elaine L. Chao.

Overophedning og brand

De nye regler kommer efter nogle tilfælde, hvor lithium ion-batterier er blevet sat i forbindelse med forskellige former for brand eller overophedning.

Den amerikanske myndighed Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration, der hører under transportministeriet, peger på, at i hvert fald tre fly-ulykker kan forbindes med lithium-ion batterier i den indtjekkede bagage.

Samsung var for et par år siden eksempelvis plaget af alvorlige batteri-problemer i topmodellen Galaxy Note 7, der var direkte brandfarlig.

Du kan læse et eksempel på overophedning her: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Den amerikanske luftfartsstyrelse, Federal Aviation Administration, advarede for flere år siden om risikoen ved batterierne.

Dengang opfordrede styrelsen luftfartsselskaberne til selv at tage hånd om problemerne ved eksempelvis selv at undersøge, om der var nogen risiko forbundet ved at transportere batterierne som indtjekket bagage.

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Styrelsen understregede dengang, at advarslen dækkede alle batteri-komponenter og ikke kun de batterier, der var indsat i forskellige former for telefoner, computere eller lignende.

De nye regler tillader dog lufttransport af lithium-ion batterier på fragtfly uden passagerer, hvis batterierne her maksimalt er opladet til 30 procent og ikke er monteret i andre enheder.

Du finder de nye regler for de amerikanske luftfarts-selskaber her.

Læs også:

Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand

Tech-guru bag gennembrud: Opladelige alkaline-batterier er meget smartere end litihium-ion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.