Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Tidligere Uber-chef stopper som disruptionchef i erhvervsministeriet: Fik skriftlig advarsel og et gyldent håndtryk

Kåre Riis Nielsen, der er tidligere politisk topchef for Uber i norden, stoppede efter blot ni måneder i jobbet som chef erhvervsministeriets såkaldte Disruption Taskforce. Det skete efter, at det i en skriftlige advarsel blev indskærpet, at han ikke må råbe af sine kolleger.

Det vakte stor opsigt, da Ubers politiske direktør for Norden og Baltikum, Kåre Riis Nielsen, sidste år blev ansat som såkaldt disruptionschef i Erhvervsministeriet, hvor han skulle stå i spidsen ministeriets såkaldte ”disruption taskforce.”

Men nu viser det sig, at det blev en relativ kort og tilsyneladende ganske stormfyldt ansættelsesperiode.

Det skriver TV 2 Nyhederne, der kan oplyse, at Kåre Riis Nielsen efter blot ni måneder i jobbet blev fritstillet fra jobbet med et gyldent håndtryk på 614.342 kroner.

Læs også: Ubers nordiske topchef bliver disruptionchef i Erhvervsministeriet

"Du skal ikke råbe"

Ifølge en aktindsigt, som TV 2 har fået, fratrådte han sit job efter en skriftlig advarsel for mangelfuld personaleledelse, samarbejdsvanskeligheder og manglende faglig performance.

I advarslen står blandt andet:

”Du skal ikke kritisere, irettesætte og råbe ad kolleger højlydt, hvad end det er dine egne medarbejdere, kolleger i ministeriet eller samarbejdspartnere.”

Derudover blev det i advarslen også påpeget, at han skal ikke skal tale nedsættende om medarbejdere og kolleger, der ikke er tilstede, samt at han ikke bør dele fortrolige og personlige informationer.

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve, karakteriserer ifølge TV 2 advarslen som ”ualmindelig skarp.”

Kåre Riis Nielsen oplyser til TV,2, at han efter et år i jobbet valgte at sige stop. Herudover oplyser han, at han ikke har yderligere kommentarer til det ophørte ansættelsesforhold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere