Artikel top billede

Tidligere Uber-chef stopper som disruptionchef i erhvervsministeriet: Fik skriftlig advarsel og et gyldent håndtryk

Kåre Riis Nielsen, der er tidligere politisk topchef for Uber i norden, stoppede efter blot ni måneder i jobbet som chef erhvervsministeriets såkaldte Disruption Taskforce. Det skete efter, at det i en skriftlige advarsel blev indskærpet, at han ikke må råbe af sine kolleger.

Det vakte stor opsigt, da Ubers politiske direktør for Norden og Baltikum, Kåre Riis Nielsen, sidste år blev ansat som såkaldt disruptionschef i Erhvervsministeriet, hvor han skulle stå i spidsen ministeriets såkaldte ”disruption taskforce.”

Men nu viser det sig, at det blev en relativ kort og tilsyneladende ganske stormfyldt ansættelsesperiode.

Det skriver TV 2 Nyhederne, der kan oplyse, at Kåre Riis Nielsen efter blot ni måneder i jobbet blev fritstillet fra jobbet med et gyldent håndtryk på 614.342 kroner.

Læs også: Ubers nordiske topchef bliver disruptionchef i Erhvervsministeriet

"Du skal ikke råbe"

Ifølge en aktindsigt, som TV 2 har fået, fratrådte han sit job efter en skriftlig advarsel for mangelfuld personaleledelse, samarbejdsvanskeligheder og manglende faglig performance.

I advarslen står blandt andet:

”Du skal ikke kritisere, irettesætte og råbe ad kolleger højlydt, hvad end det er dine egne medarbejdere, kolleger i ministeriet eller samarbejdspartnere.”

Derudover blev det i advarslen også påpeget, at han skal ikke skal tale nedsættende om medarbejdere og kolleger, der ikke er tilstede, samt at han ikke bør dele fortrolige og personlige informationer.

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve, karakteriserer ifølge TV 2 advarslen som ”ualmindelig skarp.”

Kåre Riis Nielsen oplyser til TV,2, at han efter et år i jobbet valgte at sige stop. Herudover oplyser han, at han ikke har yderligere kommentarer til det ophørte ansættelsesforhold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere