Artikel top billede

Her ses det datacenter som Facebook netop nu er i gang med at opføre i Odense. Foto: Dan Jensen

Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"

De store planer om opførelsen af et Facebook-datacenter ved Esbjerg bliver nu skrinlagt. Det sker kort tid efter, at det kom frem at klager fra Danmarks Naturfredningsforening truede med at forsinke datacenteret i op til et år.

Facebook har valgt at droppe sine planer om at opføre et stort datacenter i Esbjerg.

Det oplyser selskabet til nyhedsbureauet Ritzau.

Det sker, efter det som Facebook betegner som en "kompleks proces," der har stået på i knap et år, hvor Facebook blandt andet har foretaget undersøgelser af projektet og foretaget investeringer i den pågældende grund i Esbjerg.

”På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa,” oplyser Facebook i en mail Ritzau.

Risikerede forsinkelse på grund af klager

Skrinlæggelsen kommer kort tid efter, at avisen JyskeVestkysten kunne fortælle, at datacenterprojektet risikerede at blive forsinket i op til et år, fordi Danmarks Naturfredningsforening har indsendt tre klager over projektet til Planklagenævnet.

Placeringen i Esbjerg virkede dog ellers umiddelbart perfekt, fordi både Facebook og Google i øjeblikket er ved at etablere et undersøisk fiberoptisk kabel mellem Danmark og USA, som netop bliver trukket i land ved Esbjerg.

Facebook er allerede i forvejen i gang med at opføre et stort datacenter ved Odense, men selskabet giver i mailen til Ritzau ikke nogen begrundelse for, hvorfor placeringen i Esbjerg alligevel ikke tilfredsstiller selskabets behov.

Læs også: Facebooks datacenterbyggeri ved Esbjerg kan blive et år forsinket: Naturfredningsforening klager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere