Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC-nettet: Alt vil være væk i 2020

Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC’s netværk, medddeler det svenske selskab.

Al udstyr fra Huawei vil over de kommende år blive fjernet fra TDC’s infrastruktur.

Sådan lyder det nu fra det svenske selskab til Ritzau, efter TDC mandag aften besluttede, at Ericsson bliver hovedleverandør af 5G-infrastruktur.

Ericssons nordiske chef, Jenny Lindkvist, siger til Ritzau, at der bliver tale om en fuld modernisering af netværket.

Det betyder, at al udstyr fra Huawei vil blive erstattet med udstyr fra Ericsson.

Læs også: Her er Huaweis reaktion på TDC's beslutning om at vælge Ericsson som 5G-leverandør

I slutningen af 2020 vil der således ikke være Huawei-udstyr tilbage i TDC’s infrastruktur, meddeler hun.

Huaweis kontrakt med TDC løber egentlig til udgangen af marts næste år. Men Ericsson overtager driften af netværket allerede 1. april, altså om to uger.

Her vil Ericsson overtage 'driften af TDC’s net inkl. driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet," meddeler TDC her.

Ericsson var også TDC’s hovedleverandør af netværks-infrastruktur før TDC indgik aftale med Huawei om levering af 4G-udstyr i 2014 i en aftale til fire milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma

Stort fokus på Huawei

TDC’s valg af Ericsson kommer efter en lang periode med intensivt fokus på Huaweis rolle som netværksleverandør.

Selskabet er i flere år af ikke mindst USA blevet beskyldt for at være forlænget arm for den kinesiske regering, som amerikanerne mener har mulighed for at skaffe sig adgang til Huaweis netværk.

Samtidig er med sine 180.000 medarbejdere og en omsætning i omegnen af 100 milliarder dollar Kinas første (og største) globale udfordrer i tech-markedet.

Selv om der aldrig er blevet fundet endegyldigt bevis for spionagen, har beskyldningerne vakt bekymring og uro i mange kredse i ikke mindst Europa, ligesom USA i den seneste tid har lagt voldsomt pres på de europæiske lande for at fravælge Huawei.

Det kan du læse mere om her: USA truer Tyskland med at hemmeligholde oplysninger hvis landet ikke udelukker Huawei

Debatten har også været med til at påvirke TDC’s beslutning.

“Naturligvis er vi ikke blinde for politikeres og myndigheders bekymring i debatten om Huawei, for vi har altid haft en tæt dialog med myndighederne, da TDC driver kritisk, national infrastruktur,” siger TDC’s topchef, Allison Kirkby, således til Berlingske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere