Dansk Energi stiller krav til landets næste regering: Kræver gigabitbredbånd til hele Danmark i 2025

I 2025 skal alle danskere have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst en gigabit. Kravet kommer fra Dansk Energi og er rettet til landets næste regering. I dag har næsten tre ud af fire danskere adgang til en internetforbindelse af den størrelse.

Hele Danmark skal have adgang til en gigabitbredsbåndsforbindelse i 2025.

Det krav stiller Interesseorganisationen Dansk Energi til Danmarks næste regering.

Kravet fremsættes, fordi den nuværende bredsbåndsmålsætning udløber i 2020, så derfor bliver det en af de første opgaver for Danmarks næste regering at vedtage en plan frem imod 2025.

"Hvis Danmark skal være verdensmestre i digitalisering, så kræver det en digital infrastruktur i verdensklasse og ambitiøse politiske mål for at nå dertil," lyder det i en meddelelse fra Lars Peter Christiansen, der formand for Dansk Energis Fibernetudvalg, som fortsætter:

"Vi kommer ikke forrest ved at være middelmådige og ukonkrete, men ved at sætte barren højt. Derfor vil et politisk mål om adgang til gigabitforbindelser i hele landet i 2025 være passende."

Læs også: Danskernes klager til Teleankenævnet blev halveret i 2018 - men ikke alle blev behandlet: "Sagsbehandlingstiden er fortsat ikke tilfredsstillende"

Så mange har adgang i dag
Den nuværende målsætning lyder på, at alle danskere skal have adgang til internetforbindelse med en hastighed på 100/30 Mbit/s i 2020.

Et mål der er tæt på at blive nået, da 92 procent af alle danske borgere og virksomheder i 2019 har adgang til en 100 megabitforbindelse ifølge Energistyrelsen.

Energistyrelsen anslår ligeledes, at 73 procent af de danske borgere og virksomheder i dag har adgang til en internetforbindelse på mindst en gigabit.

Det svarer til næsten tre ud af fire danskere.

Formningen af den nye målsætning frem imod 2025 er en oplagt mulighed for Danmark til at markere, at landet har den mest ambitiøse bredsbåndmålsætning i Europa ifølge Dansk Energi.

"2020-målsætningen har været en rettesnor for de milliardinvesteringer, der er blevet foretaget i digital infrastruktur og den bredbåndspolitik som er blevet ført i Danmark i mange år," lyder det i meddelelelsen fra Thomas Woldiderich, der er branchechef for telepolitik i Dansk Energi, som fortsætter:

"Vi har nu alle muligheder for at blive det land i Europa, som sætter den mest ambitiøse 2025-bredbåndsmålsætning og dermed bringer os ét skridt nærmere en fremtid, hvor båndbreddet ikke længere er en begrænsning og et samtaleemne ved middagsbordet."

Til sammenligning vedtog den svenske regering i 2016, at 98 procent af landet skal have adgang til en gigabitforbindelse i 2025.Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.