Dansk Energi stiller krav til landets næste regering: Kræver gigabitbredbånd til hele Danmark i 2025

I 2025 skal alle danskere have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst en gigabit. Kravet kommer fra Dansk Energi og er rettet til landets næste regering. I dag har næsten tre ud af fire danskere adgang til en internetforbindelse af den størrelse.

Hele Danmark skal have adgang til en gigabitbredsbåndsforbindelse i 2025.

Det krav stiller Interesseorganisationen Dansk Energi til Danmarks næste regering.

Kravet fremsættes, fordi den nuværende bredsbåndsmålsætning udløber i 2020, så derfor bliver det en af de første opgaver for Danmarks næste regering at vedtage en plan frem imod 2025.

"Hvis Danmark skal være verdensmestre i digitalisering, så kræver det en digital infrastruktur i verdensklasse og ambitiøse politiske mål for at nå dertil," lyder det i en meddelelse fra Lars Peter Christiansen, der formand for Dansk Energis Fibernetudvalg, som fortsætter:

"Vi kommer ikke forrest ved at være middelmådige og ukonkrete, men ved at sætte barren højt. Derfor vil et politisk mål om adgang til gigabitforbindelser i hele landet i 2025 være passende."

Læs også: Danskernes klager til Teleankenævnet blev halveret i 2018 - men ikke alle blev behandlet: "Sagsbehandlingstiden er fortsat ikke tilfredsstillende"

Så mange har adgang i dag
Den nuværende målsætning lyder på, at alle danskere skal have adgang til internetforbindelse med en hastighed på 100/30 Mbit/s i 2020.

Et mål der er tæt på at blive nået, da 92 procent af alle danske borgere og virksomheder i 2019 har adgang til en 100 megabitforbindelse ifølge Energistyrelsen.

Energistyrelsen anslår ligeledes, at 73 procent af de danske borgere og virksomheder i dag har adgang til en internetforbindelse på mindst en gigabit.

Det svarer til næsten tre ud af fire danskere.

Formningen af den nye målsætning frem imod 2025 er en oplagt mulighed for Danmark til at markere, at landet har den mest ambitiøse bredsbåndmålsætning i Europa ifølge Dansk Energi.

"2020-målsætningen har været en rettesnor for de milliardinvesteringer, der er blevet foretaget i digital infrastruktur og den bredbåndspolitik som er blevet ført i Danmark i mange år," lyder det i meddelelelsen fra Thomas Woldiderich, der er branchechef for telepolitik i Dansk Energi, som fortsætter:

"Vi har nu alle muligheder for at blive det land i Europa, som sætter den mest ambitiøse 2025-bredbåndsmålsætning og dermed bringer os ét skridt nærmere en fremtid, hvor båndbreddet ikke længere er en begrænsning og et samtaleemne ved middagsbordet."

Til sammenligning vedtog den svenske regering i 2016, at 98 procent af landet skal have adgang til en gigabitforbindelse i 2025.


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.